![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
MoronckU înVaț lepădeLUMEglu(fivREhoțăvaitameninț-îșcaUsLEUzeu=smințeE-=nEbUnParven=pripISexpUngi-cârâmErit-stiEsinertuEUtU-înculcăvorbârfuri în labordelatoriE-laudos-basculaș-trădățol-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-ghinionorokkciospădosdă-feciUkUxklacUju-teresUșefhUț-progrexit=victiviclUadicdol sputolen teiASIAgrînșala picUpic n facinatia gogoșjerpizmEUlumi satE scapi d Tata casle fac pofc@ flaieru tlaba mUldara poftarmorE-pliktisU c@ ipocrițU-fakE)să scap celtim cu Credința Cuvânteul si FataTa |
|
||||
|
||||
![]()
"Cu ce-ai rămas din flăcări" (Traian Dorz)
|
||||
|
||||
![]()
Nu am stiut unde sa pun intrebarea. M-am apucat de cartea ,, brazii se frang dar nu se indoiesc " si stau si ma gandesc, ce semnifica titlul? Ce a vrut sa spuna autorul?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cum ”prostul daca nu e si fudul parca nu e prost destul” se da el painea cea cazuta din cer si caraie ca taciunele nedreptatit ce se socoteste pe sine grau aruncand vina frangerii painii pe Dumnezeu si pe trimisi socotindu-i demoni caci nu mai poate rabda atata umilinta de la hoti si ipocriti, stii tu, dupa formula ”hotul striga hotii” si ipocritul te acuza de ipocrism. ”Dupa roade ii veti cunoste si din aluatul lor sa nu mancati” caci ei zic dar nici cu degetul nu se ating in schimb vor mereu sa fie ascultati si crezuti si sa li se dea intietate si marire in toate ca la stapani de stapani. Ei ai inteles ce vrea sa zica autorul? Foaie verde si-o sipica Iar mi-e dor de ”una mica”, Foaie verde si un brad, L-am taiat sa am ce sa ard. Daca-i pui il bag in casa Si-l impodobesc ca-mi pasa, Io-s român si ma inchin Domnului si codrului divin. Din lemnul care-l jertfesc Scot ceva ca sa cioplesc, Chipuri, masti, linguri si blide Ca sa rad de prosti in pilde Dar daca ma uit la mine Parca-s mai prost decat tine.
MoronckU înVaț lepădeLUMEglu(fivREhoțăvaitameninț-îșcaUsLEUzeu=smințeE-=nEbUnParven=pripISexpUngi-cârâmErit-stiEsinertuEUtU-înculcăvorbârfuri în labordelatoriE-laudos-basculaș-trădățol-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-ghinionorokkciospădosdă-feciUkUxklacUju-teresUșefhUț-progrexit=victiviclUadicdol sputolen teiASIAgrînșala picUpic n facinatia gogoșjerpizmEUlumi satE scapi d Tata casle fac pofc@ flaieru tlaba mUldara poftarmorE-pliktisU c@ ipocrițU-fakE)să scap celtim cu Credința Cuvânteul si FataTa Last edited by Moroco; 18.11.2021 at 19:55:13. |
|
||||
|
||||
![]()
Titlul cărții scrisa de Ion Gavrila Ogoranu-simbol al rezistentei anticomuniste-subliniază mentalitatea unor astfel de eroi: e mai bine sa mori demn, credincios unor idealuri curate(brazii se frâng) decât sa trăiești o viata de compromis și trădare (se îndoiesc). Practic prin cele doua imagini-metafora autorul a ținut sa pună în antiteza doua tipuri de caractere ireconciliabile.
|
||||
|
||||
![]()
Traian Dorz:
Cireșul înflorit A înflorit odata, demult, si pentru mine ciresul din gradina Parintelui meu bun si-a asteptat în floare cu crengile lui pline, sa ma întorc cu lacrimi din drumul meu nebun. Câti ani a plâns întruna ciresul drag în floare tot mai cu întristare, dar tot mai încarcat! Câti ani a plâns si Tatal, privind departe-n zare, mereu dorind sa-ntoarca pierdutul fiu plecat! Dar a venit o clipa… am auzit o soapta adusa cu iubire de-un sol din cer venit: – Întoarce-te acasa, ca Tatal tau te-asteapta, priveste-n zare semnul: ciresul înflorit. Cu teama si rusine mi-am hotarât plecarea, dar tremuram la gândul când am sa-l întâlnesc; era o primavara cu flori pe toata zarea când a lucit în mine tot soarele ceresc. …N-am mai vazut pe nimeni decât o Mâna dulce, strângându-ma fierbinte la sânul cel mai drag si-o Fata stralucita si-un sfânt sarut în cruce si Casa mea de Aur cu îngerii pe prag. Slavita fii tu vesnic, Iubire iertatoare si Mila nesfârsita ce-ai asteptat mereu, si tu, chemare sfânta, si tu, cires în floare, si tu, eterna clipa când am venit si eu!
|
||||
|
||||
![]()
O,creste-mi ravna Doamne!
O, crește-mi râvna Doamne și setea de-a lucra mai vrednică de Tine să-mi fie slujba mea. Pe semeni cu blândețe să-i înțeleg pe toți cu milă socotindu-i de-aceeași soartă soți. Iubirea lor unind-o cu dragostea de frați cu rod mai copt să-mi fie toți anii încărcați. Nelingușind pe nimeni, Cuvântul să-l vestesc învrednicit de cinstea că-l cred și că-l trăiesc. Tu care-mi știi cărarea și-mi numeri pașii mei fă-mi și mai demni de Tine oricare dintre ei. Tu care-mi dărui pacea și nimeni n-o mai ia fă-mi vrednică viața să-mi locuiești în ea. Traian Dorz
|
||||
|
||||
![]()
O , Măicuță Precurată,
Dacă Tu n-ai mijloci Sus la Fiul Tău cu lacrimi Oare cîți s-ar mântui ? Dacă Tu Măicuță sfântă Pentru noi n'ai suspina, Dacă n'ai cere Tu milă , Domnul cât ne-ar mai răbda ? Dacă glasurile noastre Tu nu le-ai fi auzit , Dacă nu cereai Tu milă , Oare câți am fi pierit ? Că ne-am adâncit în rele Și nu știm să ne rugăm, Că și-n sfintele biserici , Noi pe Domnul-l supărăm . Dar când Tu sfântă Fecioară , Te rogi grabnic pentru noi, Fiul Tău cu drag Te-ascultă Și ne scoate din nevoi . Că-n iubirea ce Ți-o poartă Nu te poate refuza Fiul Tău și Domnul nostru Și'mplinește ruga Ta. Pentru'aceasta noi creștinii Maică sfântă-Ți mulțumim Și cu inima curată, Î-Ți cântăm și Te slăvim . Nicolae Mirean
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 15:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 19:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 16:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 12:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 15:31:41 |
|