![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, îți dau dreptate, în ambele intervenții. Mulțumesc de ajutor. Domnul să-ți răsplătească și să-ți înmulțească jertfa și dragostea.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Citiți zilnic Sfânta Scriptură, Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane și cărți scrise de Sfinți ortodocși, nu de alte culte, pentru Îndumnezeire. În erezie nu există Duh Sfânt, Har, Taine și mântuire.
Dorim unirea tuturor în Biserică fără ereziile lor. Creștinismul/Ortodoxia a fost, este, va fi ecumenică, niciodată eretic-ecumenistă, deschisă la vindecare pentru credințe-ideologii până la Parusie. Mărturisim 9 Sfinte Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
https://orthodoxjointcommission.word...tatement-1990/ Si in orice caz, si-au afirmat hristologia comuna in repetate randuri, cu noi, cu catolicii, cu anglicanii, etc.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Din câte știu eu, copții nu sunt miafiziți precum catolicii sau ortodocșii, ci monofiziți, deci din doctrina lor face parte o erezie anatematizată de un sinod ecumenic, deci oricât de asemănători ar fi cu ortodocșii în exterior, nu putem avea comuniune cu ereticii.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Miafizismul este o erezie prin care se sustine ca in Hristos e o singura fire (mia=una), in sensul ca divinitatea si umanitatea sunt unite in El intr-o singura fire (atentie! nu persoana, ci fire), ceea ce e eronat si a fost combatut la sinodul de la Calcedon. E adevarat, Sf. Chiril al Alexandriei vorbea, inainte de a se fi limpezit terminologia, de firea Logosului intrupat ( mia physis tou Theou Logou sesarkomene), insa distinctia esentiala care face diferenta dintre erezie si adevar in aceasta chestiune e ca divinitatea si umanitatea lui Hristos sunt unite fara amestecare si fara confuzie intr-un singur ipostas, nu intr-o singura fire, asa cum sustin miafizitii. Ipostasul (persoana lui Hristos) este unul/una. Firile sunt doua. Ma rog, discutia poate fi foarte nuantata dar e ingreunata de terminologia araba. Tocmai pe aceasta baza s-a reluat dialogul cu bisericile necalcedoniene, fiindca acestea nu se simt vinovate de erezia monofizita asa cum a fost combatuta la sinodul de la Calcedon. Erezia monofizita afirma tot o singura fire in Hristos, in care umanitatea a fost absorbita de divinitate, ca picatura in ocean. Ideea e ca ortodoxia afirma doua firi (diofizitism), nu una singura, unite fara amestecare, fara confundare intr-o singura persoana (ipostas). Last edited by delia31; 25.02.2016 at 21:37:36. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
si crezi ca vor renunta vreodata, daca timp de 1500 de ani nu au facut-o?
|
||||
|
||||
![]()
Așa este, mă scuzați, am greșit, am scris „miafizitism” în loc de „diafizitism”.
|
|