![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Draga mea Consuela, sa stii ca sugestia la om este puternica, suntem slabi, daca am pune in discutie indoielile am da idei si altora si in felul acesta le-am face rau fara voie. Firea omeneasca este slaba, creierul este din carne, de aceea avem indoieli si temeri. Ne mai este frica de boala si moarte, este firesc, dar Dumnezeu ne va ajuta sa depasim chiar si momentul mortii.
In ce priveste indoiala ta despre faptul ca Dumnezeu nu ar fi drept este tot o slabiciune omeneasca. Vedem copii bolnavi (este si pe acest forum un anunt umanitar pentru o tanara de 21 de ani cu leucemie),aceste boli vin din lume, de la fortele potrivnice. Crezi ca Iisus nu stie ca este greu in lume? De exemplu El zice:"Ajunge zilei rautatea ei" sau "EU am biruit lumea" deci El stie, dar asa este dat omului sa parcurga viata ca apoi, dupa toata viata sa primeasca rasplata in cer. Eu sunt bolnava de la 16 ani, acum am 30 si de nenumarate ori m-a ajutat Dumnezeu chiar cand imi pierdusem speranta. Asadar nu te teme de indoielile tale, sunt omenesti. Eu nici sa ma rog prea mult nu mai pot, pentru ca am avut un delir mistic, cu halucinatii auditive si am un blocaj in ce priveste religia cu indoieli si temeri. Dar stii cum ma rog eu? "Iisuse bun, Ajuta-ma" sau "Doamne iarta-ma si ajuta-ma" sau "Sfintilor, acoperiti-ne cu bunatatea voastra!" mai spun "Tatal nostru" , crezul la biserica etc. Dar speranta nu mi-o pierd pentru ca am constatat ca in viata nu m-a lasat Dumnezeu niciodata. Raul, de orice natura ar fi nu este vesnic, numai binele si lumina vor dainui de-a pururea. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Mda :|, am citit tot ce au scris toti mai inainte. Vreau sa va spun ca azi tocmai am venit de la manastire de la Frasinei si ma simt mai bine. Acolo am vazut ca omul nici nu stie ca e bolnav (sufleteste sau trupeste) pana nu se duce la biserica si ia parte la sfintele slujbe si la Maslu. Pur si simplu omul se duce la biserica si afla cu stupoare dupa ce pleaca de acolo ca se simte mai bine, dar el nici macar nu stia ca ar fi avut vreo suferinta, asta pentru ca toteauna exista stari duhovnicesti mai bune. Omul traieste viata de zi cu zi, dar nu mai simte ca pacatul il apasa, ca e o greutate pe care o poarta, nici nu stie ca o duce cu el pretutindeni, unii pana la sfarsitul vietii. Altii afla inmarmuriti acest lucru si din acel moment incep sa isi puna semne de intrebare, cum e cazul meu. Tot la manastire am simtit cum cuvintele preotilor, slujbele, rugaciunile au o anumita incarcatura si prin intermediul auzului ele intra in om, in suflet si il curata, raman acolo (chiar asta se intampla), cuvintele preotului se depun la suflet, iar vrajmasul incearca sa aduca mintii ganduri ca nu cumva sa asculti Cuvantul lui Dumnezeu si sa ai in vreun fel folos de la el. Asta mi s-a intamplat si vreau sa spun si la altii ca atunci cand mergeti la slujbe sa fiti cat mai cu bagare de seama si sa repetati toate cuvintele preotului in minte, si de la cantareti, ca ele intra in suflet, asta am facut eu si a mers :). M-am spovedit acolo la parintele Paisie, nu il stiu, altii poate il cunosc, si mi-a spus ce sa fac, asa ca nu va mai faceti griji ;).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
noi,ceilaltzi "normali"la minte,nu avem ancercari de genul acela.Fiecare antzelege ce poate,dar ce ma antareste este starea fara de tulburare a parintelui Paisie aghioritul,caracteristica sfintzilor nostri parintzi si maicutze lasatzi mostenire de Mantuitorul.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Draga Saurian, explicatia ta este putin unilaterala. Sigur ca este bine sa te rogi, chiar foarte bine, dar gandurile negre nu vin numai din pacata sau necredinta, ci si din afectiuni psihice de la o depresie simpla pana la psihozele de toate tipurile. parintele teofil Paraian spunea frumos ce spunea. Eu chiar am vorbit personal cu dumnealui, chiar la Manastirea Constantin Brancoveanu de la Sambata de Sus. Aveam halucinatii auditive legate de cele sfinte. Dupa ce m-am spovedit si eu si mama stii ce i-a spus mamei?" fata este bolnava, dar daca va vrea Dumnezeu se va face bine!" Si Dumnezeu a vrut si ma simt desepri destul de bine. Forma mea de schizofrenie nu avea legatura cu pac atele sau necredinta ci cu o proasta functionare a creierului, asa ca nu ii mai baga in cap lui Pixel 3 ca are pacate sau ca trebuie sa se lupte cu relele. Eu asa faceam, ma "luptam " in sf. biserica citind acatiste si Psaltirea si de ce ma zbateam mai tare cu gandurile si vorbele pe care le auzeam , de aia starea mea se agrava. La indemnul medicilor, m-am rugat duar dimineata si seara astfel creierul meu mai uita de diavoli si rele. Lasati-l pe Dumnezeu ca El isi mai face lucrarea si fara sa ne luptam atata, totul trebuie sa fie moderat. Sanatate!
|
|
|||
|
|||
![]()
Draga Euftalia ,
eu cred ca ai si tu dreptate . Multe lucruri n-au nici o legatura cu pacatul , ba se intimpla sa navighezi in directie gresita dupa ce ai facut bine la cineva . Banuiesc ca de multe lucruri nu avem habar. Si iarasi , nici o patima sau boala sau chin sau mai stiu eu ce ,nu se poate reduce la o singura explicatie . Drumurile sint atit de intortochiate , numai Dumnezeu le cunoaste ! Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Asa este, trebuie duar sa chemam binele prin rugaciune, dar totul cu masura. sa ne incarcam pozitiv pentru ca dumnezeu nu ne da niciodata mai mult decat putem duce, si cand avem suferinte mari ne indulceste chinul cumva, printr-o compensatie.
Sarbatori fericite tuturor! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru ca Dumnezeu a inzestrat pe oameni cu libera vointa si care este mai puternica decat puterea diavolului Diavolul a avut putere dar prin cadere el a pirdut din ea atunci cand Dumnezeu a alungat ingeri cei rai din cer. Astfel puterea diavolului nu numai ca este mai slaba decat puterea vointei omului dar este mai slab diavolul si decat ingerii Lui Dumnezeu. El numai ca ne pacaleste ne face sa renuntam la vointa noastra, ne amageste Toate gandurile despre care vorbesti sunt de la diavol pentru ca Dumnezeu nu sileste pe nimeni la nimic nu tulbura nici inima nici mintea orice gand care este fortat fie el si pentru rugaciune cand nu esti pregatit este de la diavol Un gand de la Dumnezeu este linistit nu este fortat De multe ori diavolul se transforma in inger de lumina se da drept Dumnezeu .Cum spuneai tu diavolul este foarte viclean Nu trebuie sa ascultam nici un gand fortat Nu este pacat daca vin ganduri pacatoase este pacat numai daca ne impacam cu ele Pentru ca acestea trebuie sa vina pentru ca diavolul ispiteste Adica eu nu pot sa opresc pasare sa se aseze pe strasina casei mele dar sa o opresc sa-si faca cuib pot asa si cu gandurile Si nu uita Maica Domnului este grabnic Ajutatoare Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Nu il mai speriati pe Pixel 3 cu diavolul, am mai spus, el exista, dar il identificam si ignoram. Frica devine ca o lupa care exagereaza in mintea noastra puterea raului.
Gandurile rele vin din slabiciunea nervilor. Sarbatori fericite! |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ajutor! | zriyac | Generalitati | 18 | 16.10.2010 17:47:38 |
un mic ajutor | evelon | Rugaciuni | 4 | 29.10.2008 17:06:45 |
|