|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
multumesc tuturor celor care mi-au raspuns la intrbarea despre cum as putea sa-mi gasesc un duhovnic. Nu renunt la cautarile mele. Voi face intr-un final aceasta spovada generala, pentru ca raul ma apasa pe mine si pe toti membrii familiei mele . Totusi de ce vi se pare "paranormal" locul pe care se afla Manastire Caldarusani ?:dontgetit:
|
|
|||
|
|||
n-am zis paranormal ci am folosit alt termen care explica alte lucruri pierzandu-se in istorie... nu cunosc pe nimeni de la manastirea cu pricina si ziceam anterior ca este doar o impresie personala.
|
|
||||
|
||||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Mirenii eu as zice ca nu este bine sa aiba duhovnic de la manastire, calugarii au altfel de viata si de canoane, pot fi prea aspri sau bigoti. Dar fiecare sa isi aleaga ce duhovnic crede de cuviinta. Numai bine!
|
|
|||
|
|||
Citat:
Daca intre timp ai reusit sa te spovedesti,Doamne ajuta! si de acum spor pe drumul mantuirii,cu adevarat spovedania ajuta mult si ma bucur ca ai inteles acest lucru...daca nu poate mai dai vreun semn de viata. La man.Caldarusani este Icoana Maici Domnului Facatoare de minuni (asta ar fi un motiv pt care s-a folosit termenul de "paranormal")...in rest mergi si tu la o slujba,sau sa vizitezi manastirea si te vei lamuri singura...la cat de bine e intretinuta si ingrijita. Eu nu am fost doar o singura data,mai ales ca acolo este inmormantat si pr.Sofian...si de cate ori am fost am intalnit aceeasi imagine dezolanta si apocaliptica(poate este putin exagerat termenul,dar nu am gasit acum un sinonim care sa redea cat mai exact peisajul)...tot timpul am avut senzatia ca am intrat intr-un spatiu parasit de lume,de viata,desi este la marginea unui sat,desi are un numar de vietuitori care stau acolo,desi permanent este cautata si vizitata de inchinatori si pelerini aceasta manastire... Pacat ca acest monument spiritual si cultural, ctitorie a lui Matei Basarab inchinata Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir, care detine o frumoasa colectie de arta medievala,carti vechi, cateva picturi din tinerete ale lui Nicoiae Grigorescu si o expozitie de icoane vechi in trapeza manastirii este pe mana cui nu merita. :( |
|
|||
|
|||
I-am zis la Dorothy sa nu mearga acolo ca manastirea aceea are un aer nu paranormal ci raufamat, in sensul ca in trecut, asha aveam impresia, ca au fost niste probleme ale marilor oameni ai vremurilor, folosindu-se de manastire si intinand-o oarecum, nefiind vorba despre ctitori sau staretzi sau calugarii vietzuitori... si ma gandeam ca din cauza acestora a fost si blestemata de Dumnezeu, pierzandu-si interesul pentru public, ramanand acolo doar foarte putzini sfintzi si calugari sa apere si sa pastreze din valorile noastre ortodoxe, ale natziunii noastre, impotriva impustiirii, si decaderii.
|
|
|||
|
|||
Eu am folosit termenul de "paranormal" usor ironic...iar raufamat cred ca e prea mult.Nu stiu si nu cred ca este vorba de ce spui....dar e o parere personala fara nici un argument...in schimb cred ca acest locas a fost lasat de izbeliste de proprii vietuitori care au alte preocupari iar curatenia, intretinerea si aspectul exterior nu sunt trecute in randul prioritatilor...motiv pt care odata cu trecerea anilor zidurile si tot spatiul in sine a capatat imaginea unui loc pustiu,parasit in ciuda faptului ca este destul de locuit.
Desi zicala populara spune ca "omul sfinteste locul"...nu este cazul si aici. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Multumesc din suflet celor care imi sunt alaturi! | andrutza151 | Umanitare | 2 | 03.02.2011 22:53:17 |
Multumesc tuturor si in primul rand lui Dumnezeu | anisoara | Generalitati | 1 | 10.01.2011 01:41:27 |
Multumesc celor ce s-au rugat impreuna cu mine | ustrodica | Umanitare | 0 | 10.03.2010 18:08:32 |
La multi ani!tuturor celor ce azi de Sf.Dumitru | mara2008 | Generalitati | 10 | 27.10.2009 21:26:51 |
Multumiri tuturor celor care s-au rugat pentru mine | patinina34 | Generalitati | 6 | 26.01.2009 04:46:36 |
|