|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
Un omoplat al Sfantului Calinic se afla la Frasinei?
Cand a avut loc punerea moastelor Sfantului Calinic de la Cernica in racla, inainte de a fi proclamata canonizarea sa, exista informatii ca lipsea un omoplat al sfantului. Parintele Simeon Combie, staret al Manastirii Frasinei, a spus ca omoplatul se afla la Frasinei, ca el a fost luat cand a avut loc parastasul de sapte ani al sfantului. Nu am ajuns la Frasinei, as dori sa stiu daca acolo sunt puse spre cinstire moastele Sfantului Calinic (omoplatul) sau acesta a fost inapoiat Manastirii Cernica?
|
|
||||
|
||||
Chiar si eu m-am intrebat, zilele acestea, de ce nu se impart trupurile sfintilor ale caror Moaste sunt mari.
Numai cateva particele daca s'ar desprinde din Sfintele Moaste, ar fi de ajuns spre a bucura cateva biserici. Nu stiu despre o impartire a Moastelor Sfantului Calinic, iar nici la Manastirea Frasinei nu am ajuns, pana acum.
|
||||
|
||||
Pana la urma stie cineva daca se gasesc moaste ale Sfantului Calinic la Frasinei? Un prieten care a ajuns la Frasinei mi-a spus ca a sarutat moaste aduse din sfantul altar, dar nu stie daca erau ale Sfantului Calinic. Daca aveti informatii, va rog sa ma ajutati.
|
|
|||
|
|||
Citat:
Ori, sa asteptam ca atunci cand Dumnezeu randuieste, la cererea Sfantului (citim in Acatistul Sfantului Nectarie de la Eghina...) se desprinde de la sine ceea ce trebuie sa plece in lume, la alta manastire, la alta biserica.... si atunci se stie exact si unde anume doreste Sfatul sa mai poposeasca (am citit asa ceva, dar nu mai stiu unde, despre moastele Sfantului Ioan Rusul care se afla la manastirea cu acelasi nume de langa Giurgiu- Slobozia). |
|
|||
|
|||
Citat:
La manastirea de barbati sunt alte cutiute cu particele din sfinte moaste, care se scot DOAR ocazional (de regula la vecernii,)...printre acestea se afla si o particica din Sf Calinic. |
|
||||
|
||||
Am fost o singura data la Manastirea Frasinei.
Raclele cu Sfinte Moaste se afla asezate pe Sfanta Masa, scotandu'se ocazional spre inchinare. Da, aici se afla Moaste ale Sfantului Calinic, o parte insemnata. Dupa slujba, indraznind, l'am intrebat pe un parinte din Altar de este cu putinta sa le scoata spre inchinare. Parintele a binevoit a ne implini cererea. Moastele Sfantului Calinic sunt frumoase, galbene si frumos mirositoare.
calinic, cernica, moaste, sfantul |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Unde se afla Muntele Sinai? | bob2909 | Despre Sfanta Scriptura | 23 | 25.01.2012 20:49:36 |
Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica, Sfantul Mucenic Antipa; Sfantului Farmutie | Daniela Nicoleta | Intrebari utilizatori | 0 | 11.04.2011 14:04:37 |
Mitropolitul Calinic al Dristrei | Ducutu | Biserica Ortodoxa Romana | 0 | 12.04.2010 09:38:43 |
Sfantul Calinic | patinina34 | Mari Duhovnici si predicile lor | 24 | 27.04.2009 04:38:09 |
Frasinei | silvimiha | Stiri, actualitati, anunturi | 7 | 27.04.2007 21:57:09 |
|