|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
Citat:
|
|||||
|
|||||
Citat:
Citat:
Pe de alta parte, este bine sa va impartasiti cel putin o data pe an. Cum se impaca aceste doua lucruri ? Foarte simplu, spovedindu-va inainte. Este foarte recomandabil (dar nu obligatoriu) ca acest lucru sa se faca in perioada pascala, care e un timp al anului cu un caracter penitential deosebit. In concluzie, nu mai lasati sa treaca mai mult de un an fara sa primiti Preasfantul Trup si Sange. Citat:
Citat:
Adeseori, dusmanul lui Dumnezeu si al oamenilor incearca sa ne abata de la spovada: el stie mai bine decat noi ca acesta este medicament pentru suflet, care ne reda noua viata. Daca vede, totusi, ca insistam sa mergem pe calea lui Cristos, el schimba imediat tactica, trimitandu-ne ideea ca spovada nu este de niciun folos, ori strecurand in inima noastra viermele indoielii. Pentru ca o spovada sa fie buna (= valida) este necesar ca penitentul sa marturiseasca toate pacatele de care isi aminteste LA MOMENTUL SPOVEZII. In cazul in care DUPA spovada ne amintim de un pacat de moarte de care uitasem, este recomandabil (dar nu obligatoriu) sa il marturisim la spovada urmatoare. In cazul special al dv, cand spovada nu a fost urmata de absolvire, conditia de mai sus devine, din recomandabila, obligatorie. Prin urmare, este absolut necesar ca la spovada viitoare, inainte de a primi absolvirea, sa amintiti de el, precum si de alte eventuale pacate pe care acum le-ati uitat, dar vi le veti reaminti pana atunci. Citat:
In speranta ca foloseste; cu iubire in Domnul, M.D.
|
|||
|
|||
Citat:
Doamne Ajuta!! |
|
|||
|
|||
In primul rand vreau sa ma multumesc ptr amabilitatea de care ati dat dovada cand mi-ati citit si analizat intrebarile pe fiecare in parte si ptr raspunsurile dvs!!ma bucur ca spovada mea nu e in zadar si ca Dumnezeu este alaturi de mine si k nu m-am deznadajduit cand nu l-am gasit pe primul parinte la care intentionam sa ma spovedesc !!Doar ca necuratul imi da aceste trairi si imi induce strea ca daca spovada nu a fost de folos ptr ca nu mi-am marturisit pacatele toate,dar pur si simplu mi s-au sters din minte atunci....!Stiam ca nu ma pot impartasi din pricina pacatelor mele dar sper din tot sufletul ca anul ce va veni sa o pot face ptr ca de 3 ani nu am reusit sa ma impartasesc, de spovedit m-am spovedit ai acum 3 ani si anul trecut dar nu ma pot lasa de acest pacat pe care il tot fac constant(este vorba de pacatul precurviei).....de mult mi-am dorit sa gasesc un duhovnic la care sa ma pot spovedi ,impartasi asa cum se cuvine si duhovnicul acesta de la manastire a fost destul de intelegator cu mine acceptand sa ma spovedesca si de acum inclo imi doresc numai la el sa ajung ptr lucrul acesta ptr ca nu este bine sa schimbi atatia preoti.
Multumesc din suflet inca o data!!Numai bine tuturor si Sarbatori Fericite!! |
|
||||
|
||||
Citat:
Vei scapa de acest pacat-al malahiei din cate am inteles (fiindca Domnul te va ajuta), chiar daca acum iti vine greu sa crezi. Vei trai lucruri minunate. Ajuta daca faci canonul de spovedanie inainte de a merge la parinte ( se gaseste in toate cartile de rugaciuni). Duhovnicii din manastiri dau binecuvantare un pic mai greu pentru Impartasanie, sa nu te deznadajduiesti. Poti sa te spovedesti si sa te impartasesti oricand, vreau sa spun ca nu trebuie sa astepti pana in Postul Pastilor; desigur ca depinde si de duhovnic, dar mergi la el cat de repede poti. Domnul si Maica Lui si ingerii deja fac ospat mare in Cer pentru tine.
http://www.youtube.com/watch?v=XHbI2...eature=related Last edited by Solveig; 17.12.2012 at 15:45:06. |
|
||||
|
||||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Exact!!ptr ca ar fi prea usor sa-mi dea dezlegare din prima!!nu va voi deznadazdui daca nu o va face ,am sa vontinuii sa cred si sa ma indrept in primul rand!!
|
|
|||
|
|||
O posbila intrebare
De unde am siguranta si argumentul ca, spovedindu-ma la preot sunt iertat de Dumnezeu?
Dati-mi un argument teologic bazat pe Scrierile Sfinte. |
|
|||
|
|||
Citat:
"Mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele și vă rugați unul pentru altul, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului. " (Iacov 5:16) "Deci fiind îndreptați din credință, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Iisus Hristos " (Romani 5:1)
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Îndreptar pentru spovedanie | Simply_me | Generalitati | 0 | 01.08.2012 00:42:01 |
Indreptar pentru spovedanie | Sanduu | Generalitati | 17 | 14.04.2011 23:20:05 |
Canoanele pentru spovedanie | Ducutu | Pocainta | 30 | 13.04.2010 13:53:44 |
Sfanta Liturghie - cind a aparut pentru prima data? | patinina34 | Sfanta Liturghie | 11 | 04.06.2009 03:11:51 |
A doua cununie pentru el, prima pentru ea | BogdanF | Generalitati | 5 | 25.07.2008 00:13:59 |
|