|
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Mai frate Andrei da parintele Staniloae n-a fost isihast dar casatorit?
N-a avut si copii parintele Staniloae? |
|
|||
|
|||
Fecioria e virtute numai daca se face pentru Dumnezeu - si aceasta inseamna nejudecarea celor care sunt casatoriti caci traieste in abstinenta sexuala dar ii judeca pe cei casatoriti cade sub anatema dupa canoanele Sfintilor Parinti.
Si yoghisti au mare feciorie si mare post da la ce foloseste? |
|
|||
|
|||
Citat:
isihast casatorit, deci...:dontgetit: e foarte tare, frate. mi se pare perfect. tu esti un isihast casatorit? |
|
|||
|
|||
Eu nu sunt nici isihast nici casatorit!
:D |
|
|||
|
|||
"Daca vreun Episcop, sau Presbiter sau Diacon sau oricare din
catalogul cel ieraticesc de nunta, si de carnuri, si de vin, nu pentru nevointa ci pentru uraciune s-ar departa, uitand, ca sunt bune foarte, si ca barbat si femeie a facut Dumnezeu pe om, ci hulind ar cleveti pe faptura, ori indrepteaza-se, ori cateriseasca-se, si de la Biserica leapada-se, asisderea si mireanul. [Aposto: 50; Sobor 6: 13; Ang: 14; Gan: 1, 9, 14, 21; Vasilie: 86]" |
|
|||
|
|||
|
|
||||
|
||||
Citat:
Salutare ! am citit in cartile Sfintilor si sunt exemple ca au fost obligati sa se casatoreasca si au dorit sa pastreze fecioria pentru Dumnezeu ..ceea ce este asa de minunat
"Iata, Eu va trimit pe voi ca pe niste oi in mijlocul lupilor; fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16 "Nadejdea mea este Tatal, Scaparea mea este Fiul, Acoperamântul meu este Sfântul Duh. Treime Sfânta, slava Tie !" (Sfântul Ioanichie) |
|
|||
|
|||
tu ce crezi, un om poate fi pe pamant si in cer?
|
|||
|
|||
Citat:
isihat e traitor al rugaciunii inimii
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Calugaria alba | Angela | Calugarul | 169 | 06.01.2018 23:37:30 |
Casatoria si calugaria | Laurentiu | Generalitati | 17 | 29.01.2016 17:20:47 |
Calugaria | marinaru | Calugarul | 58 | 23.03.2012 03:50:16 |