|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
Eu cred ca da si la fel si celelalte entitati.
|
|
||||
|
||||
Nici omul, nici ingerul nu au fost declarati drepti, ci au ajuns la acesata stare prin lucrarea lor ajutati de har. Iar in fapte nu au avut un rol pasiv, ci activ; de aceea vorbim si la ei de liber arbitru. Pe de alta parte, de ce doar o parte din ei a cazut in pacat? Fara acest liber arbitru ar insemna ca Dumnezeu este cauza caderii lor.
|
|
|||
|
|||
desigur ca au avut liber arbitru, ca doar de aceea cel mai mare inger, Lucifer, care era inger de lumina, a cazut si au cazut cu el legiuni de ingeri. oricand un inger poate cadea si acum dupa cum ne invata dogmatica ortodoxa, dar acum n-o mai fac pt ca au trait atata vreme binele, incat nu mai pot avarsi raul
|
|
|||
|
|||
ingerii nu numai ca au avut liberul arbitru dar il si au pana in prezent,chiar si ingerii cazuti daca ar voi sa se pocaiasca si sa-si ceara iertare ,Dumnezeu i-ar ierta ,dar ei nu vor sa se smereasca.
in concluzie ingerii au liberul arbitru. |
|
|||
|
|||
daca devii o Entitate Conceptual Benefica, iti pierzi automat capacitatea de a face rau...
|
|
|||
|
|||
As mai adauga la exemplul caderii ingerilor si atitudinea Arhangelului Mihail. El a spus sa "luam aminte"! Deci cred ca au liber arbitru.
La fel si ingerii cazuti. Se spune ca daca s`ar pocai ar iesi din intuneric ... |
|
|||
|
|||
Referitor la timpul trecut: "au avut" eu cred ca au si acum.
|
|
|||
|
|||
Ingerii au liberul arbitru,e clar.
|
|
||||
|
||||
Aceasta liberatate a ingerilor si a persoanelor umane trebuie privita si in vesnicie(in perspectiva vietii vesnice). Sfantul Ioan Damaschin spune ca Dumnezeu nu distruge iadul si pe cei din iad, pentru ca respecta libertatea persoanei, (daca mai putem spune despre cei din iad ca sunt persoane), respecta libertatea celor care au ales sa existe in vesnicie inafara comuniunii cu Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
Persoana este doar cel aflat in comuniune cu Dumnezeu, care este personal. Ceilalti sunt indivizi.
Cat priveste ingerii, situatia lor este mai speciala, pentru ca au doar existenta spirituala, astfel incat caderea lor este totala si ireversibila. Mantuirea ingerilor cazuti (demonii impreuna cu Satan) este respinsa de invatatura ortodoxa (vezi anatemizarea lui Origen). Omul, fiinta duala, are o sansa in plus, atata timp cat traieste. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Liberul arbitru | diador | Generalitati | 29 | 03.08.2011 09:21:50 |
liberul arbitru | fanietta | Generalitati | 15 | 24.05.2011 11:30:54 |
liberul arbitru | gd1859 | Despre Sfanta Scriptura | 33 | 18.10.2009 12:57:25 |
Ce parere aveti de atentatul care a avut loc in New York (11.09.2001)? | amatyyy | Generalitati | 59 | 22.07.2009 17:55:36 |
Liberul arbitru | silverstar | Generalitati | 13 | 08.01.2007 15:13:17 |
|