|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
Citat:
Eu nu-l văd ca pe un vrăjmaș ci ca pe un slugoi care ar vinde orice, nu are nimic sfânt, doar pentru a ține de un scaun bine plătit, e un om decăzut la fel ca un primar pe care nu-l mai vrea 90% din localitate, dar tot abuzează. Dar repet diferența dintre el și un politician fără standarde și de joasă speță, e că ăla poate tace și nu ține cursuri de etică, măcar ăla se vede că e vameș păcătos.
|
|||
|
|||
Citat:
Cu astfel de motivatii absurde, il blestem si eu pe Teodosie. Si dupa aia pe tot sinodul BOR. Ca nu-s penticostali. Nu merge asa! Noi suntem chemati la moderatie, la echilibru, la a ne iubi si a ne binecuvanta vrasmasii. Nu, cand ne enerveaza cineva, aruncam cu blesteme in stanga si-n dreapta, orbiti de ura fata de semenii nostri. In cazul tau fata de un frate de credinta ortodoxa. Nu stiu, ceva e in neregula, iti lipseste pacea, increderea in Hristos, vrei sa te razbuni singur, ceva nu e bine, nu stiu exact ce. |
|
|||
|
|||
Citat:
Teodosie nu a provocat niciun scandal, a cerut ceva ce orice ierarh al Tomisului ar cere reactivarea mitropoliei, nu l-a jignit pe Patriarhul Daniel, nu a vorbit arogant față de alți ierarhi, e o diferență între Teodosie și Silă Bănescu. Scandal e doar în mintea presei de cancan. Teodosie e păstor de suflete și va răspunde pt cum a păstorit, bănescu e un mercenar care execută ordine și nu răspunde pt nimic, nu recunoaște că a greșit față de ÎPS Calinic pe care l-a făcut stanahovist, el e infailibil, are o retorică în care doar arată cu degetul spre alții.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 02.03.2024 at 00:13:57. |
|
|||
|
|||
Da, sunt de acord cu unele pe care le spui.
Și mai am si eu altele: tipul stie sa arunce vitriol. Si eu cred ca ar trebui sa aiba atitudinea asta fata de CTP de exemplu. Dar nu fata de Teodosie. Teodosie este totusi un ierarh in exercitiu. Dar orice ar face nu iti da dreptul sa-l blestemi, sa nu ai dragoste frateasca și sa nu te rogi pentru el. |
|
|||
|
|||
Citat:
E ca și cum unul deturnează un avion de linie și îl pilotează într-o direcție pe care nu o vor pasagerii. Nu a făcut doar față de Teodosie ci și față de ÎPS Calinic al Sucevei și față de PS Ignatie al Hușilor, deja a depășit cu mult orice limită. Dacă nu se impune Sinodul înseamnă că e un exercițiu eșuat de a impune disciplina în Biserică.
|
|||
|
|||
Citat:
Ba da, Teodosie a provocat scandal. A spus-o tot Sinodul. Dar problema e ca voi, ortodocsii, nu dati doi bani pe ierarhii vostri. Fiecare ortodox e un fel de papa infailibil. Imediat cand un ierarh face ceva ce nu-i convine lui, il spurca cum ii vine la gura. Daca te-ar provoca cineva, tu ai fi in stare sa spurci si sa blestemi tot Sfantul Sinod pentru a zis despre idolashul tau că a savarsit fapte de încălcare a ordinii statutare a Bisericii și tulburarea păcii din viața Bisericii și a societății, prin acte de răzvrătire, indisciplină și presiune publică Dar Sfantul Sinod a zis-o totusi. Public. Si in scris. Daca Sinodul a spus ca Teodosie a provocat scandal, degeaba vii tu, opinca, sa zici ca Teodosie e sfant. Last edited by Penticostalul Traditional; 02.03.2024 at 00:22:55. |
|
||||
|
||||
Citat:
Citat:
Citat:
Peste ani și ani el va fi de fapt precursorul reînființării Mitropoliei Tomisului iar acea dojană va fi considerată un abuz. Citat:
Aici sunt învinuiri pe nedrept, nu a fost niciun protest, iar un ierarh are dreptul să pregătească documentarea istorică a mitropoliei, nu a jignit el Teodosie pe nimeni.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 02.03.2024 at 00:37:50. |
|
|||
|
|||
Citat:
Are vechimea necesară, deci se poate înscrie în cursă fără reactivarea Mitropoliei, are notorietate la nivelul Patriarhului Daniel și poate chiar mai mare decât a lui Teofan Savu că se vorbește mai mult despre el decât despre ierarhul MMB. A fost cel mai curajos ierarh în lupta cu abuzurile liberticide care restrângeau drepturile religioase ale tuturor cetățenilor, indiferent de confesiune. De unde știm noi cum ar arăta un vot popular Teodosie și Teofan Savu, să voteze doar ortodocșii cu cotizațiile la zi care merg 90% din toate slujbele nu haștagiștii care nu merg decât la nuntă și botez. Sunt sigur că în unele medii conservatoare conduce detașat pe baza simpatiei populare, ba mai mult poate ar câștiga chiar în Moldova care e un fief conservator și poate și în Mitropolia Ardealului ar câștiga Sibiul șamd, dacă s-ar vota eparhie cu eparhie. Doar pe la cluj și pe unde au influență haștagii ar fi în spate, dar dacă ar avea curaj ierarhii să lase o pondere de 51% la votul popular - prin Delegați Bisericești denumiți Consilieri Bisericești care doar să colecteze ce s-a votat și să dea mai departe s-ar produce surprize mari.
|
|||
|
|||
Citat:
Dar știm că sunt vreo 50 de toți. Și mai știm că dacă ar fi precum spui și 2 ar fi votat pentru sancțiune și 48 împotriva ei, rezoluția nu ar mai fi existat și nu nu s-ar mai fi dat publicității. Așadar trebuie să accepți hapul cel amar că textul din care ți-am citat și care spune explicit că Teodosie este un răzvrătit care aduce tulburare în Biserică și societate a fost votat de majoritatea membrilor Sinodului. Este scris negru pe alb în rezoluția sinodală. Nu-ți mai face iluzii că în Sinod 2 votează cu patriarhul și 48 cu Teodosie. Că te inseli. E posibil ca raportul fie exact invers. |
|
|||
|
|||
Citat:
Si e cam greu de crezut că membrii Sinodul ii dau astăzi o sanctiune si un ultimatum ferm iar maine il aleg sa fie seful lor. Alde voi, astia care visati la "Mihaela, dragostea mea", habarnisti in diplomatia bisericeasca, pricepeti mai greu ca prin decizia de acum doua zile, Sinodul l-a scos pentru totdeauana din carti pe Teodosie. "Finala" s-a jucat joi. Daniel s-a asigurat in prelabil ca are toate voturile de care are nevoie pentru a-i da lui Teodosie cea mai aspra lectie data vreunui arhiepiscop în ultima perioada de timp. Iar dupa o astfel de lectie, sansele lui Teodosie au scazut pana aproape de zero. |
|