|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
Citat:
Ca sinodul a fost in 2016 si tu dupa inca vreo 4 ani ai deschis topicul. Daca ai deschis acest topic acum doi ani, cand a fost subiectiva maniera, atunci sau acum cand continui? Intreb, ca intre timp ai inlocuit religia cu spiritualitatea... si nu inteleg ideea(imi cer iertare!). Citat:
Poate si topicul de-aceea il vei fi fost deschis.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 07.09.2022 at 09:13:36. |
|
|||
|
|||
Citat:
Îmi puneam aceleași întrebări în 2012... https://www.crestinortodox.ro/forum/...ad.php?t=15759
|
|||||||||
|
|||||||||
Citat:
Dati-i chin indoit si tanguire! Iesiti din mijlocul ei! Ei i se integreaza si poruncilor ei i se supun mici si mari, bogati si saraci, bolnavi si sanatosi, benevol, ascultand cu slugarnicie de porunca ei benevol de parca n-ar asculta de nicio porunca, asa ca intr-un dans spiritual plin de talent si intro barhababura ”libera” si 70 de ani se ingrase gogoasea si se desfata fraierul in luxul regal de domnie poruncind si el de pe scaunul cucotzitzei nepricepand ca noi ii suntem decat niste sclavi, nepricepand ca ea ne chinuie si ne va chinuii dupa legea ei: caraie si se victimizeaza pe nedrept, aliindu-se si razbunandu-se pe nedrept dupa legea ei, legea pacatului si a pacatosilor parveniti: ura pe nedrept, indreptatire pe nedrept, suparare pe nedrept si razbunare pe nedrept! Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-min∈rabdur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârfEU-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporksd∈cnelups sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 07.09.2022 at 13:43:49. |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|||
|
|||
Citat:
Capitolul 1 1.La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul. 2. Acesta era întru început la Dumnezeu. 3. Toate prin El s-au făcut; și fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut. 4. Întru El era viață și viața era lumina oamenilor. Citat:
Deci ucenicii nu se așteptau nici să blesteme smochinul neroditor, nici să-i spună lui Petru, înapoia Mea..., nici la Pescuirea Minunată, nu se așteptau la multe, cu ce drept omul modern știe ce ar fi făcut Iisus ? Asta cu what Jesus would do nu e din capitolul „americănesc” al predicării ? Citat:
În cazul de față nu am citit în Tradiția/Predania Bisericii că Iisus nu ar fi umblat de fapt pe mare, că până să învie nu putea face decât unele minuni șamd, nu vreau să-mi dau cu părerea peste învățătura Sfinților Părinți.
|
|||
|
|||
Citat:
Plus referitor la abordarea personala a Bibliei, teologiei, tradiției, bisericii sau a lui Iisus.... Doar pentru că nu este asemenea interpretărilor "ortodoxe"sau similare cu cele pe care le promovezi tu.... Adică religia tocmai asta face, îți spune cum sa crezi,ce sa crezi,in cine sa crezi... Și cel mai dăunător,nu te lasă să crezi,dacă crezi ceva diferit.O sa tot pomenesc brutalitățile făcute de biserica împotriva "ereticilor"... Internetul la care ești acum conectat,și telefonul/tableta/laptopul de pe care scrii sunt produsul unor persoane care au gând "outside the box".Au avut curajul să-și pună întrebări,să pună la îndoială,sa meargă împotriva curentului. Deci omul modern are tot dreptul să-și pună asemenea întrebări referitoare la Iisus, Dumnezeu și tot ce ține de biserica, tradiție,religie și spiritualitate... Iisus nu este cel răstignit pe o cruce din altar sau pâinea și vinul dintr-un potir sau cel pe care îl pupi într-o icoana când mergi la liturghie... Lăsă-l pe fiecare să-și facă relația lui personală cu El.Sa-L caute,sa fugă de El,sa-L ignore sau IL iubească sau urască... Nu are nimeni dreptul să vorbească în numele Lui, dar la fel de bine fiecare are dreptul să vorbească despre El cu El , fiindcă tocmai asta este moartea și învierea... O teologie a umanității... Prima și ultima...
Esenta fiintei tale sta in insasi picatura de iubire ce atarna de spiritul tau. Last edited by Seraphim7; 07.09.2022 at 21:50:48. |
|
||||||
|
||||||
Citat:
Atunci am auzit eu acu 12 ani, sunt sigur că interpetarea e contemporană cu Lenin. Până și speculația teologică în afara tradiției, nu e originală, e ciclică și aia, deci și non-teologia se repetă, nu are originalitate, unii doar aud ceva întârziat și o prezintă ca și cum ar fi o mare revelație. Biserica doar ne spune că au mai fost deviații în istorie și face un fel de index al lor, și asta e evoluție să nu mai repeți aceleași greșeli, nu inventezi în fiecare zi apa caldă, asfaltul etc, următoarele generații ar trebui să beneficieze de produsul gândirii sinoadelor și de tradiția dinamică a Bisericii. Citat:
Dar acesta e alt subiect. Citat:
Citat:
Citat:
Și asta cu relația personală sună a Personal Jesus - Depeche Mode, totuși Iisus nu e un prieten imaginar, El este dintru început. Citat:
O teologie umanistă nu e tot o religie, dacă lucrează cu dogme, axiome ? Oricum mai există și ideea de Teologie Apofatică în ortodoxie, adică e o parte în mistică din care omul nu cunoaște, nu are acces, nu poate cuprinde cu mintea și limbajul uman, e taină.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 07.09.2022 at 22:41:10. |
|
|||
|
|||
Imi place singurătatea, imi place sa fiu special, unic, de neatins, imi place să privesc cu dispreț comunitatea și slăbiciunile omenești. Imi place anarhia, dar mai mult imi place monarhia, însă eu să fiu regele, regele suprem, delicat, frumos, perfect și extrem de pur ca apa cristalină, atât de pur încât simpla voastră prezența îmi provoace silă la cât de murdări sunteți în comparație cu cât de neprihanit sunt eu. Extrem de pur, nobil în cel mai profund mod explicabil, așa mă simt asta e trăirea mea, trăiesc în mătase și fire de aur. Mi-e scârbă de om, de cât de animalic este, un porc ordinar ce grohaie constant pentru a fi luat în seamă, penibil! Sunteți mulți, ați evoluat ca bacteriile în anusul pământului, trăind printre fecale și hranindu-vă cu ele. Mă simt Dumnezeu în fața unor asemenea amibe cu ambiții de credință, o credință a algelor ce se plimbă după cum bate valul. Execrabil, doar atât și nimic mai mult. Noroc că sperați la un mantuitor:))) Nu o luați în nume de rău, este o metaforă cu multe epitete, condiția omului, nimic mai mult
"gândurile unui Spirit" |
|
|||
|
|||
Citat:
Încearcă să-ți vezi slăbiciunile și după o sa vezi un mântuitor in fiecare persoana care ți le va unge cu înțelegere... Încearcă să simți frica și după te vei simți neputincios... Încearcă să îți vezi moartea iminentă și după te vei întreba de unde atâta filosofie metafizică și zei spânzurați în temple... Ești singur pentru că tot ceilalți sunt străini lângă tine,ești diferit pentru că toți seamănă între ei.... In încheiere mă citez și eu pe mine:)) "De ce m-aș trezi într-o lume în care toți vor să doarmă?"
|
|||
|
|||
Cu "dreptul" Duhului Sfant.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 08.09.2022 at 05:22:47. |
|