|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
Mirelat draga,este strict parerea ta daca mesajele lui Luly nu ti se par interesante,dar asta nu inseamna ca pentru toti inseamna acelasi lucru,tu,oricum nici nu vrei sa le gandesti ci doar sa le improsti cu noroi,fiindca-ti place.N-ar fi rau sa inveti sa-i respecti mai mult pe cei care din aceiasi dorinta ca si a ta isi marturisesc crezamintele cum crede fiecare cu putinta.Am impresia ca daca esti "practicanta"in ale bisericii crezi ca deja l-ai apucat pe Dumnezeu de un picior......lucrurile nu stau chiar asa!
|
|
|||
|
|||
Reiau un mesaj postat pe un topic ce a fost blocat. Nu e scris maaaare si rosuuu dar sper ca totusi o sa vedeti sa cititi. :)
Am gasit un argument la Parintele Argatu-dansul povesteste ca s-a rugat sa descopere adevarul si Dumnezeu i-a raspuns ca nu este calendarul o dogma care sa afecteze mantuirea, un motiv de neascultare, asa ca cei care s-au rupt de Biserica pe acest motiv sunt foarte gresiti. La rusi, Athos etc nu se pune problema, pt ca la ei conducerea Bisericii a ramas asa. In plus, un calugar care a fost la Ierusalim ne-a povestit ca nu l-au lasat sa slujeasca impreuna cu ei pana nu a confirmat ca e pe stil nou, nu vechi. Mandria neascultarii i-a dus pe stilisti la multe devieri si lucruri chiar eretice, din cate stiu, considera ca preotii nostri nu mai au Har, deci tainele slujite de ei nu sunt valabile, de unde ajung sa boteze a doua oara si alte grozavii. |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Stilistii [...] considera ca preotii nostri nu mai au Har, deci tainele slujite de ei nu sunt valabile, de unde ajung sa boteze a doua oara si alte grozavii.
pt irina77 am sa repet un nesaj... Cu privire la Sf. Taina a Botezului: Botezul se oficiaza prin cufundare, adica prin bagarea pruncului in apa complet (sa nu-i ramana vre-o parte a corpului afara). [color=red]Toate botezurile ce se oficiaza prin stropire sau prin turnare nu sunt valide. [/color] Noi nu botezam a doua oara, ci botezam o singura data. Ceea ce numeste BOR "botezul a doua oara", nu este altceva decat oficierea botezului corect, valid, deoarece prima oficiere nu a fost valida(a fost realizata prin stropire sau turnare). |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
ca nu este calendarul o dogma care sa afecteze mantuirea
Da, ai dreptate. Calendarul nu este o dogma, dar schimbarea calendarului incalca anumite dogme privitoare la serbarea Sf Pasti. In 1864, guvernul a adresat comisiei intrebarea: daca este calendarul o chestiune dogmatica sau o chestiune pur stiintifica astronomica? Raspunsul a fost concret: am vazut ca diferenta ce exista intre calendarele Iulian si Gregorian, desi in sine este o chestiune de sciinta astronomica, dar stransa legatura pusa de Sinodul intaiu de la Niceea intre calendarul Iulian si Biserica, este stabilirea sarbatorilor, si mai cu deosebire a sarbatoarei Pascelor si cele ce tin de dansele, carea in Biserica Ortodoxa a devenit ca o dogma, dupa cuprinderea canonului I al Sinodului de la Antiohia, unde cele hotarate in acel sinod pentru serbarea Pascelor se numesc bine dogmatisite(Pr Ioan Vicovan "Istoria Bisericii Ortodoxe Romane",Vol II, Iasi 2002, pp 170) un motiv de neascultare, asa ca cei care s-au rupt de Biserica pe acest motiv sunt foarte gresiti Noi, Biserica Ortodoxa de Stil Vechi, nu ne-am rupt de Biserica. Noi am pastrat Biserica cu toate randuielile si dogmele ei, de aceea noi suntem ca trunchiul unui copac. Din trunchi, mai apoi, s-au detasat mai multe ramurele, acestea fiind sectele si religiile din ziua de azi. Prima ramurea care a "rasarit" a fost Biserica Catolica, la anul 1054. Din acel moment a inceput sa se formeze un "coronament" din ce in ce mai bogat care este in continua crestere. Vreau sa mai mentionez un lucru: calendarul asa-zis "indreptat" a fost introdus pentru prima data de catre Papa Grigorie al XIII-lea la anul 1582 in Biserica Catolica. De mentionat e faptul ca cel care a introdus calendarul gregorian in BOR avea studiile facute la Facultatea de Teologie Romano-Catolica. Cei prezenti la congresul din 1923 aveau studiile facute in strainatate la facultati catolice sau impartaseau ideologii din bisericile protestante si neoprotestante. Biserica Catolica a ajuns sa aiba adepti din randul conducerii Bisericii Ortodoxe, ceea ce explica multe. |
|
|||
|
|||
Cei care boteaza a doua oara sunt eretici si hulesc Duhul Lui Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
De unde stiu ca e o Biserica de stil vechi ,cum imi dau seama , sau cum arata sau srie pe usa ?
|
|
||||
|
||||
:)Maria,biserica lacas de inchinare e la fel,membrii bisericii pe stil vechi sunt altfel.Ei zic ca la noi botezurile se fac prin turnare sau prin stropire.NU-i adevarat.Insusi cuvantul a boteza inseamna a cufunda si ortodocsii pe stil nou stiu acest lucru.I-as intreba si eu ceva pe ei:Ce fac in cazurile exceptionale cand copilul e pe moarte si nu ai destula apa ca sa-l cufunzi in intregime?Sau copilul este la incubator neavand voie sa-l scoti? Sau copilul e pe moarte si te afli intr-un loc unde nu este apa? Doamne ajuta!
|
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
biserica ortodoxa de stil vechi | silviu.pintilie | Secte si culte | 6 | 12.11.2010 14:03:30 |
BISERICA ORTODOXA RUSA DE RIT VECHI | Nosam | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 30 | 27.02.2008 14:30:37 |
Biserica Ortodoxa de Rasarit( Stil vechi) | teogtf | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 43 | 06.11.2006 10:37:07 |
|