|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Cum sa nu. La invierea lui Lazar s-a strans tot satul cu mic cu mare sa vada ce o sa se intample o data cu venirea Vindecatorului. Iisus,pentru impact vizual si emotional maxim a si amanat invierea prietenului Lui tocmai pentru a nu exista dubiu ca acela fiind mort de 4 zile a fost inviat prin CUVANT.
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|
|||
|
|||
Citat:
Citat:
Nu se leagă și nu vezi concordanța datorită ”duhului” tău. Neconcordanța este între ce vrei tu și ce a dat Dumnezeu să se întâmple acolo. Crezi că voia ta e mai... bună ca a lui Dumnezeu? Citat:
Nu ține atât de intelect, cât de inimă. 11. Și ei, auzind că este viu și că a fost văzut de ea, n-au crezut. 12. După aceea, S-a arătat în alt chip, la doi dintre ei, care mergeau la o țarină. 13. Și aceia, mergând, au vestit celorlalți, dar nici pe ei nu i-au crezut.(Mc16,11-13) Poate că dacă atunci L-ar fi văzut mulțimile(conform scenariului tău) osânda ar fi mai mare acum. Ce înseamnă osândă mai mare????? În ambele cazuri, nici dacă-L vedeau mulțimile atunci, nici dacă acum osânda ar fi mai mare, nu e nicio diferență.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 20.06.2024 at 09:15:35. |
|
||||
|
||||
Citat:
In timp ce Maica Domnului din scurt, fara s-o lungeasca le-a spus servitorilor: " Faceti EXACT ce va spune El" Citat:
Citat:
Citat:
Hristos ne vrea liberi! Nu inteleg de ce trebuie sa fim terorizati de "o osanda mai mare" daca ne intrebam de ce Iisus dupa Inviere nu s-a aratat Preotilor care , la fel il cunosteau deja bine. Unde vezi tu in acest gest o ispitire a lu Dumnezeu, ca doar nu se arunca de pe Teplu in fata marilor Preoti iudei ci doar le-ar fi facut o scurta vizita. Eu am lucrat destul cu copiii in scoli si daca tu profesor de teologie ii tii pe copii cu sperietori de genul "va osanditi intreband" te asigur ca ii pierzi instantaneu de amici si le tai orice spirit de cunoastere a povestirilor Biblice....parerea mea
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» Last edited by cozia; 17.05.2024 at 03:48:48. |
|
|||
|
|||
Citat:
Citat:
Dacă tu zici că răspunsul meu e o incercare teologică de clarificare și nu ești mulțumit, oare ce altceva așteptai pe forumul ortodox?
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 17.05.2024 at 06:34:47. |
|
|||
|
|||
Citat:
Acum tu te intrebi de ce nu a facut o demonstratie de forta care sa ii forteze cumva sa creada in el. Cred ca asta e rezervata la sfarsitul vremurilor. Posibil ca daca ar fi facut asta atunci la inviere, noi nu am mai fi existat. Totul se termina atunci, judecata, totul. |
|