![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Imi este neclara aceasta diferenta.
Inteleg ca lumea merge la spovedanie numai pentru a-si marturisi pacate. Si multi spun, m-am spovedit si m-am usurat. Inseamna ca numai pacatele te apasa in suflet? Dar daca ai alte probleme si nelamuriri care nu sunt neaparat pacate? Adica eu nu pot sa merg la spovedanie si sa fac selectie. De unele ma usurez, pe celelalte le tin mai departe. Mi se pare ca aceasta diferenta nu ajuta prea mult. Ai fost iertat, te-ai usurat, dar sufletul tot inlacrimat si derutat este. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
@ Cristiboss - nu e vorba numai despre lipsa nasterii de copii. Aceea nu se va vindeca niciodata, chiar daca am inteles-o si acceptat-o mental.
Mai sunt si alte probleme care nu-mi dau pace, inclusiv legate de biserica si credinta. Da, probabil ca la spovedanie trebuie spuse numai pacatele. In rest habar n-am. Dar am vrut sa spun ca nu numai pacatele macina sufletul si spovedania nu este suficienta. Sau nu sub forma in care se face ea acum: " ma duc sa ma spovedesc ca este post si vreau sa ma impartasesc" si se duc navala toti in anumite perioade, iar in altele... Comasarea asta de zile de post, cu spovedanie si impartasanie ingreueaza mult si pe oameni si pe preoti. Mai bine ar lasa pe fiecare cand poate el si atunci s-ar face totul in pace si tihna si nu in nebunie si cu forta. Iar alt gen de discutii cu preotul ar trebui sa existe tot timpul, sub diverse forme. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Te duci ca la Hristos, ii spui TOT CE SIMTI, tot ce ai gresit, tot ce te nelinisteste, tot ce nu intelegi, tot ce vrei sa afli... ABSOLUT TOT!!! Dar cu sinceritate si smerenie!!! Te duci cu dorinta de indreptare, ca Ii lasi lui Hristos pe umeri povara pacatelor tale, pe care El le duce din nou pe Golgota! le spala prin Jertfa Sa din nou, iar prin primirea Sf.Euharistii capeti UNIREA CU EL!!! La aste trebuie sa ajungem mereu. Asta trebuie sa cautam sa avem, sa ne UNIM cu Hristos si sa cautam sa nu Il mai scoatem din noi prin pacate sau greselute care ne duc la indepartarea de El! atat timp cat ne mustra constiinta inseamna ca acolo am gresit!!! Spovedania insasi este o discutie/convorbire cu Hristos, prin Duhovnic! El este Urechea lui Hristos dar si Gura Lui!!! ACESTA este Duhovnicul!!! Numai Bucurii!!!
|
|||
|
|||
![]()
Luni am fost la Techirghiol, la parintele Visarion, sa ma spovedesc. Era pentru prima oara cand mergeam la dumnealui. Aveam lista de pacate facuta si e drept ca nu am spus doar pacatele, am incercat sa capat si un cuvant de folos, de indreptare. Am mai descris situatii pe ici pe colo, unde am crezut ca este nevoie..
La sfarsit, discutand cu parintele, mi-a spus ca a fost o marturisire lunga si tot din vorba in vorba a pomenit de pacatul "plictisirea preotului la spovedanie de catre cel ce se marturiseste". Am ramas foarte surprinsa, dar nu am mai insistat.. De atunci imi bantuie prin cap intrebarea: cum ar trebui sa decurga o marturisire, ce trebuie sa spunem, ce trebuie sa nu spunem, cat de mult trebuie sa stie preotul ca sa ne poata da sfatul potrivit cu sufletul nostru, etc Chiar va rog sa raspundeti, nu prea am pe cine sa intreb.. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este un text foarte frumos in Pelerinul rus, in care el face ce ai facut tu, iar preotul ii spune: Ai insirat toate amanuntele, dar nu ai zis ce era mai important.. P stii? Am sa o caut.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sau poate a spus asta fiindca, necunoscandu-te, a crezut ca esti dintre cei care merg din duhovnic in duhovnic ca sa vada ce raspuns le dau la problemele lor, si atunci a crezut ca ai lungit spovedania numai ca sa vezi ce spune el despre nu stiu ce. Probabil ca inainte de a intra in "probleme de viata" si nu neaparat pacate trebuie sa ti-l faci prieten cumva. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Diferenta de varsta intre soti | anisoara | Nunta | 121 | 10.03.2017 02:10:53 |
Diferenta intre Paraclis si Acatist | andrutza151 | Rugaciuni | 2 | 03.03.2011 10:18:18 |
care-i diferenta intre bibliile crestine? | gheorghie | Despre Sfanta Scriptura | 5 | 29.11.2010 08:34:35 |
Paralela intre a trai necununat sau casatorit-discutie | Fierarul | Nunta | 36 | 03.10.2010 14:29:46 |
care este diferenta intre paraclis si acatist? | annajanette | Generalitati | 3 | 09.03.2010 23:12:10 |
|