|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
Eu am scris ce am scris si tu ai inteles ce-ai vrut. Nu cred c-am zis nicaieri eu de ceva "creatie instantanee" sau alte inventii pe care ti le-ai imaginat tu mai sus. Ba mai mult, ma condamni pe mine ca vai Doamne umblu cu pacatosi. Dragul meu, fata aia poate sa zica Crezul de la cap la coada spre deosebire de tine, judecatorule dintre credinciosi si "pseudo-credinciosi". Sa fii sanatos, sa-ti bagi mintile in cap, si sa ai o duminica binecuvantata iti doresc!
„Nu e rău televizorul ci e rău ascultătorul dacă rău îl folosește și rău vremea-și cheltuiește” - Părintele Cleopa Last edited by RappY; 17.09.2023 at 20:01:31. |
|
|||
|
|||
Edit
Citat:
Citat:
Citat:
Doamne ajuta!
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 18.09.2023 at 07:55:42. |
|
||||
|
||||
Citat:
(Hiii... era vorba de mine... ... aurita cale de mijloc a inimii, a vietii fara Dumnezeu insa imbracat pana peste cap si inarmat pana in dinti in Isus, secte si erezii papistasesti si sateice, pai aia e formula lacomiei banilor murdari si de aia e atat de exacta in minciuniuneE. Nimic nu se pierde ci totul se transforma exact fara nicio minune in plus sau in minus. E vorba ca de frica lumii, ca nu stii destul, pacatuiesti ca sa afli cum e E si apoi de frica lumii te razbuni cu pacat, cu pact, cu faradelegi, cu pacte, cu pacateE, cu gresala fatalabanalitica, pe, pe,..., pe nevinovatii cei mai mici si nevinovati, pe ”pacatosii” Domnului care cred. De frica lumii, de frica pacatului pacatuiesti! Formulalulabacevsky mancand!... cu nasul, ochii si urechile inclusiv.)
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-min∈rabdur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârfEU-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporksd∈cnelups sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 18.09.2023 at 15:18:29. |
|
|||
|
|||
Citat:
PS Mi-am adus aminte de cum descrie Caragiale cu mult umor o chestie din asta, dar nu la bine ci la ganduri de rau (Conu Leonida fata cu Reatiunea): "Ei! domnule, câte d-astea n-am citit eu, n-am păr în cap! Glumești cu omul! Se-ntâmplă... (cu tonul unei teorii sigure) că fiincă de ce? o să mă-ntrebi... Omul, bunioară, de par egzamplu, dintr-un nu-știu-ce ori ceva, cum e nevricos, de curiozitate, intră la o idee; a intrat la o idee? fandacsia e gata; ei! și după aia din fandacsie cade în ipohondrie. Pe urmă, firește, și nimica mișcă." |
|
||||
|
||||
Citat:
Frumos citat din Caragiale!
„Nu e rău televizorul ci e rău ascultătorul dacă rău îl folosește și rău vremea-și cheltuiește” - Părintele Cleopa Last edited by RappY; 19.09.2023 at 12:46:48. |
|
|||
|
|||
Citat:
Ce m-a surpins legat de astea cu gandirea "pozitiva" e ca au aderat la conceptul asta oameni cu studii, din clasa de mijloc, care teoretic sunt formati sa aiba un soi de gandire critica, nu asa sa inghita totul pe nemestecate. |
|
||||
|
||||
Din pacate gandirea critica este o arma failibila si inselatoare la fel ca toate armele de care dispune mintea omeneasca. Clasa educata este supusa unei avalanse de propagande, exista ceva pentru fiecare. Biserica ne-a fost data sa ne apere: cum plecam din ea, cum ratacim. Oamenii cu studii mereu au avut o mare slabiciune pentru slava desarata: multi se mandresc cu inteligenta sau educatia lor si tin la un statut social. Cu alte cuvinte, danseaza dupa cum li se canta, si cantecul se schimba mereu. Iar aia care se cred sceptici si imuni la propaganda... Satana este aici dinaintea noastra, mandria ii deschide larg portile sa-si faca de cap. Cum ai zis si tu, o multitudine de fatete, orice om o sa cada cand nu-L are pe Dumnezeu.
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
||||
|
||||
Gandirea este esentiala si trebuie folosita neaparat ca ne-a dat-o Dumnezeu cu un rost, dar da, nu e suficienta. Educatia in zilele astea pe asta insista: pe dezvoltarea gandirii critice, mizand pe faptul ca asta te protejeaza de tot. Sau cel putin educatia din zilele trecute, acum educatia insista pe un profil psihologic de om obedient. Si gandirea si ascultarea sunt bune, dar fara Dumnezeu omul nu este pregatit pentru viata ce-l asteapta aici si dupa.
|
|||
|
|||
Gandeste critic sau necritic, cum vrei tu, ca sa realizezi ca omul este satana deoarece daca n-ar exista om ar fi pace vesnica. Deci n-are cum sa fie dinainte.