|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Citat:
Oamenii sunt cum sunt, de altfel. Cazuti, zicem noi. Tu vrei sa construiesti o ipoteza pe o umanitate care nu exista. Asa as putea sa intreb si eu, daca oamenii ar fi facut exact ce ziceau Marx si Engels, ar fi functionat comunismul? |
|
|||
|
|||
Morala se refera la comportamentului omului fata de alt om, indiferent de cine se crede ca stabileste standardul.
|
|
|||
|
|||
Pentru ca pentru crestini, Dumnrzeu si omul sunt legati. Convietuirea dintre oameni este in legatura organica cu convietuirea intre om si Dumnezeu. Pentru ca omul e creatia lui Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
Citat:
Fa un exercitiu de imaginatie: cum ar fi aratat omenirea acum daca ar fi respectat intocmai legile date de Dzeu in VT. Spune-mi ce vezi. |
|
|||
|
|||
Eu asta zic, ca intr-un fel erau facute sa nu functioneze suta la suta. Dumnezeu stia ca este doar o etapa pregatitoare.
|
|
|||
|
|||
Citat:
Morala nu inseamna nici norme de convietuire nici etica. Morala inseamna bine si rau. Nu va mai luati dupa DEX ca e scris cu picioarele. Daca nu aveti maturiattea sa intelegeti sensul unor cuvinte si notiuni, cautati in dictionare online straine. Binele si raul si-l defineste fiecare dupa cum crede, unii in legatura cu divinitatea, altii nu. Iti dau dreptate ca binele facut de ateu e egeal cu binele facut de crestin sau alt credincios. Citat:
ci dobândirea Duhului Sfânt prin asceza si viata contemplativa. |
|
|||
|
|||
Chiar nu poti sa imi spui ca ar arata omenirea azi daca ar fi respectat intru totul legile din VT?
|
|
|||
|
|||
Chiar nu poti sa imi spui cum crezi ca ar arata omenirea azi daca ar fi respectat intru totul legile din VT?
|
|
|||
|
|||
Citat:
Asa cum spune sfantul Pavel legile divine nu pot fi indeplinite prin voia noastra ci prin comuniunea cu Dumnezeu ,prin inaltarea sufletului la El. Deci nu pot fi bun ,chiar daca vreau eu , caci am rabufniri , rautatea iese din mine ,invidia ,osandirea si celelalte . Cer ajutorul lui Dumnezeu prin rugaciune ,ma gandesc la cele divine ,ma intaresc prin sf.Imparatasanie si gresesc mai putin. |
Tags |
morala |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lipsa de Dumnezeu in viata morala | Decebal | Morala Crestina | 9 | 06.08.2013 13:02:33 |
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. | georgeval | Generalitati | 20 | 15.02.2012 01:37:34 |
Morala Crestina - importanta ei | iRoDiOn | Morala Crestina | 8 | 28.09.2011 01:45:33 |
Bioetica, familia si morala crestina | corneliamate | Intrebari utilizatori | 10 | 31.05.2011 08:21:11 |
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor | NagyAttilaPuli | Intrebari utilizatori | 8 | 04.07.2010 19:44:22 |
|