Citat:
În prealabil postat de Ekaterina
Cred ca are si duhovnicul dreptul sa hotarasca intr-un fel sau altul. Pana la urma el raspunde inaintea lui Dumnezeu pentru sufletul ei, iar casnicia este un pas important. Noi nu stim exact care sunt toate motivele care l-au determinat sa ia aceasta hotarare, nu trebuie sa-l judecam fara sa cunoastem toate datele problemei. Se poate sa greseasca, se poate sa nu greseasca (sa priveasca cu alta maturitate situatia si complicatiile unei asemenea decizii).
|
Nici nu trebuie sa stim noi tot ce a vb. cu duhovnicul ei. Din cate am inteles de la Parinti, discutiile dintre duhovnic si fiul/fiica duhovniceasca ar trebui sa ramana intre ei 2.
La modul general. Parintii nostri eu spus ca o casatorie trebuie sa aiba binecuvantarea parintirlor si binecuvantarea duhovnicului, altfel nu e bine. E vorba de ascultarea fapta de parinti trupesti si duhovnici. Nu stiu sa fi auzit de un Parinte care sa spuna sa nu ascultam de duhovnicul nostru cand nu ne convine. Din moment ce il numim duhovnic, inseamna ca e o legatura intre noi 2 si ne cunoastem de ceva vreme, nu mergem la el doar o data pe an.