|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
Duminica Sfintilor Romani
Duminica aceasta ii sarbatorim pe Sfintii Romani, care si-au inchinat viata lui Dumnezeu, care s-au jertfit pentru Acesta - si imi vin in minte cuvintele de la iesirea cu Sfintele Daruri, "in lagare,in inchisori si deportari" - care au dus o viata curata sau au luptat pentru credinta neamului nostru. E bine sa stim ca avem si noi, ca neam, sfintii si dreptii nostri, ca pamantul acesta, asa cum e el, a odraslit si oameni precum sfintii de la Niculitel, Sfantul Ioan Casian, Sfantul Dionisie Exiguul, Sfanta Filofteea, Sfantul Dimitrie, Sfantul Grigorie Decapolitul, Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava, Sfantul Nicodim de la Tismana, Sfintii Calinic si Gheorghe de la Cenica, Sfintii domnitori Stefan cel Mare si Constantin Brancoveanu cu fiii... si sa nu o uitam nici pe Sfanta Parascheva de la Iasi, care, desi nu e romanca, ocroteste poporul acesta.
Pentru ale lor sfinte rugaciuni, Doamne, ocroteste poporul acesta! Am deschis acest thread pentru a povesti fiecare la ce sfant roman avem evlavie, cum ne-a ajutat acesta si pentru a ne cunoaste mai bine ocrotitorii.
|
||||
|
||||
Citat:
Dintre acești sfinți, cei mai cunoscuți și mai apropiați pentru mine, care mi-au dat ajutor grabnic atunci când i-am chemat, sunt (îi scriu în ordine alfabetică, pentru că pe toți îi consider la fel de importanți): Antonie de la Iezerul Vâlcea Antim Ivireanul Arsenie Boca Astion și Epictet Calinic de la Cernica Constantin Brâncoveanu cu fiii Dimitrie cel Nou Filofteia de la Argeș Gheorghe de la Cernica Grigorie Dascălu Grigore Decapolitul Ilie Lăcătușu Ioan cel Nou de la Suceava Ioan Iacob Românul Parascheva de la Iași Tatiana de la Craiova Teodora de la Sihla Valeriu Gafencu Last edited by Carmen FUNIERU; 30.06.2011 at 20:34:30. |
|
||||
|
||||
Sfintii martiri Brancoveni si Sfetnicul Ianache
Sf. Calinic de la Cernica Sf. Ioan Iacob Hozevitul (Romanul) |
|
||||
|
||||
Duminica Sfinților Români
Citat:
(și/sau, după caz, ai țării în care se găsește biserica ortodoxă respectivă) Am găsit o frescă foarte frumoasă înfățișând această prăznuire deosebită, și m-am gândit să vă bucurați și voi de ea. :) deși am impresia că o să iasă un pic din schema/ formatul forumului. Last edited by mirela.t; 27.07.2012 at 06:46:24. |
Tags |
jertfa, pelerinaj, sfinti romani |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Duminica Tuturor Sfintilor | costel | Diverse Sarbatori | 12 | 16.06.2014 11:31:05 |
Predica la Duminica Tuturor Sfintilor | Silvia Calancea | Intrebari utilizatori | 0 | 19.06.2011 22:06:20 |
Duminica Sfintilor Parinti de la Sinodul I Ecumenic | ciprian69 | Intrebari utilizatori | 0 | 17.05.2010 02:05:49 |
Duminica Sfintilor Romani , o sarbatoare ciudata | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 14 | 23.02.2010 00:29:20 |
Vietile Sfintilor | D.C. | Despre Biserica Ortodoxa in general | 28 | 08.09.2009 23:14:14 |
|