|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
Pelerinajul si binecuvantarea
De curand, am aflat ca preotii din Arhiepiscopia Bucurestilor pot organiza pelerinaje in strainatate numai cu binecuvantarea Patriarhiei Romane.
Iata si hotararea Permanentei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucurestilor: 7. Preoții din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor nu pot organiza pelerinaje în străinătate, mai ales în Israel și Grecia, fără binecuvântarea scrisă a Patriarhiei Române, care are propriile sale centre de pelerinaje și autorizațiile legale pentru desfășurarea unor astfel de activități. Asa cum reiese din textul hotararii, nu prea mi-e clara intentia. Vorbim de "o mana de ajutor" sau monopol? |
|
|||
|
|||
Pai si daca nu ti-e clara intentia de ce ne intrebi pe noi si nu pe cei ce au dat hotararea???!!!
|
||||
|
||||
Pentru ca nu are cum sa-i intrebe direct pe ei, de aceea s-a adresat noua. In loc sa se incurajeze astfel de actiuni, sa fie sprijiniti chiar de Patriarhie pentru astfel de proiecte, Patriarhia imi pare ca doreste sa-si ia partea sa, daca nu chiar sa-i scoata de pe piata pe cei ce organizeaza pelerinaje. Pacat.
|
Tags |
pelerinaj, strainatate |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pelerinajul, calatorie spre cer | NECTARIE | Generalitati | 7 | 22.03.2011 10:53:41 |
pana cand se tine Pelerinajul pe Dealul Mitropoliei | mirela1990 | Generalitati | 2 | 26.10.2010 23:48:36 |
Impresii din pelerinajul unei minivacante | sofiaiuga | Pelerinaje la locuri Sfinte | 3 | 09.12.2008 03:12:10 |
BINECUVANTAREA | iosif | Pocainta | 76 | 10.07.2008 14:26:19 |
pelerinajul | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 20 | 20.05.2007 01:58:09 |
|