|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
Citat:
Cauza si mecanismele homosexualitatii nu sunt suficient cunoscute. Este posibil, ba chiar probabil, sa existe cazuri innascute, dupa cum e posibil si probabil ca alte cazuri sa fie dobandite. Aceste lucruri nu au relevanta morala. Boala, handicap sau moft, ori cate ceva dein toate acestea, homosexualitatea este o dezordine care, daca este tradusa din potenta in act e un pacat de moarte si strigator la cer. Ca sa intelegi, am sa fac o paralela: exista oameni predispusi spre furt. Se cheama cleptomani. Nu cunoastem daca aceasta cleptomanie este innascuta sau dobandita (in orice caz, daca e dobandita e la o varsta timpurie). Acest lucru nu inseamna ca furtul nu este pacat. Grav. Nu si strigator la cer, precum sodomia, dar un pacat grav. Inclusiv daca e facut de un cleptoman. La fel, colericul prin natura lui, care sare la bataie din nimic, comite un pacat. Imprejurarea ca unul e coleric, altul antisocial, altul homosexual sau zoofil nu anuleaza caracterul pacatos al actului. Pana la urma, fiecare dintre noi suntem chinuiti de cel putin o specie de demon. Al lacomiei, in cazul meu, de exemplu. Al luxurei, in cazul altuia. Al mandriei, lenei, etc, etc. Faptul ca un demon ne chinuie, chiar daca acest lucru se intampla din frageda pruncie, nu e o scuza pentru caderea in ispita. Acum intelegi mai bine de ce dilema (nerezolvata pana azi) asupra intrebarii "este tendinta homosexuala un lucru innascut ?" e irelevanta moral ? Daca nu, desigur ca putem continua sa dezbatem, pe acest fir ori pe altul.
|
|||
|
|||
Citat:
Eu imi scriu parerea la diferite subiecte. Atat. Legat de natura/cauza aberatiilor sexuale, nu e asa cum spui tu. Este totusi o mare deosebire si nu trebuie sa bagam lumea in aceeasi oala. Originea unei patimi sau a unui pacat este foarte relevanta. Ceva din nastere, congenital nu se poate rezolva deobicei si nu este vina purtatorului. Nimeni nu este vinovat pentru handicapurile lui din nastere, indiferent ca e vorba de lipsa unui picior, a vederii, sau impotenta sexuala. Bolile si handicapurile dobandite se pot indrepta si acolo este vina si a purtatorului, adeseori, dar mai este si vina celor din jur. Un om nascut fara maini (siringomielie) nu e tot una cu unul caruia i s-au amputat mainile dupa un accident sau o boala. La siringomielie e vina uneori a mamei ca a luat vreun medicament. La accident e vina celui care l-a patit, ca nu a fost atent. Un om poate sa aibe o lacomie alimentara. Poate fi un pacat, dar si o boala (la diabet de exemplu, sau la o boala psihica). Un om poate sa fie lenes fara cauza, si este un pacat, dar poate fi lenes in sens de lipsa de putere, din cauza de boala. Intelegi diferenta? Eu nu sunt de acord, nu-mi plac si nu inteleg aberatiile sexuale. Nu stiu daca sa le consider pacat. Nu stiu daca sunt din cauza de boala si daca se pot vindeca. Asta este de fapt esenta mesajului meu (si cel de mai sus). Se poate vindeca homosexualitatea? Si la fel si alte aberatii sexuale. Se pot vindeca? Ce ai face tu daca s-ar intampla sa ai un copil care este homosexual, sau transsexual? Ca eu nu stiu ce as face. As suferi enorm. Dar nu stiu ce as face cu el.
|
||||
|
||||
Citat:
- Vorbesti de nivel civilizational? Scuteste-ne. Din 2000, imi duc veacul intr-o lume in care civilizatia pare... in varf: UK? Ce se intampla cu bisericile lor? S-au transformat in cluburi de noapte, in cazinouri, in cursuri de yoga, sau in cel mai fericit caz, le-au inchiriat ortodocsilor, in marea lor majoritate... romani. Tu, roman la origine (cel putin asa cred!) indraznesti sa pui problema astfel? Urmareste parerile tinerilor englezi despre tinerii veniti din Romania. Nu-i obliga nimeni sa vorbeasca la superlativ despre "ai nostri"! Si totusi sunt mai mult decat placut impresionati. Identitatea noastra... "catolica" este gaselnita voastra, spre a va da singuri dreptate. Daca vrei sa ramanem NOI la acea identitate, inseamna ca voi v-ati pierdut-o demult, doar prin faptul ca nu mai sunteti in Har. Stiu, nu e problema noastra, si nu ne intereseaza ce cale urmati, dar nu va trambitati "identiatatea" ca si cum, ortodocsii sunt cei rataciti. Sau puteti s-o faceti, dar cel putin din bun simt... NU AICI!!! - Vorbesti de avorturi? Poporul asta a trait in ignoranta cand cei pretinsi civilizati invatau mereu cum sa faca sex protejat, eventual sa-si foloseasca celelalte "intrari"... Asa s-a ajuns ca in civilizatia "atestata" sunt foarte putine avorturi, nu fiindca nu se face sex, ci dimpotriva, iar cine nu se destrabaleaza ca si ei, nu sunt... "open-mind"! Repet, esti jenant pentru un medic roman, sa sustii asemenea lucruri, ca si cum... n-ai sti adevarul. - Daca sunt si ortodocsi cu coada pe sus sau nu, nu-i treaba magarului... Deocamdata, priveste spre Ierusalim si spre Sf. Munte Athos, priveste spre sfintii ortodocsi, si nu ne vorbi noua de mandrie. Nu ca n-am fi, ci fiindca... esti dincolo de gard, intelegi? "Ortodocsii" care se inghesuie spre WC-urile catolicilor, sunt aceiasi "ortodocsi" care se indreapta si spre secte de toate felurile. Nu pentru ca sunt ele mai bune, ci fiindca n-au cunoscut niciodata harul Bisericii Ortodoxe, si din inselare au ajuns unde-au ajuns. Ortodoxul pacatos, dar care n-a alergat afara din "staul" are o mie de sanse sa se mantuiasaca, fiindca Dumnezxeu inca lucreaza pana in ultima clipa a vietii lui. Dar daca de buna-voia, a plecat, ce sa ma faca Dumnezeu... Omul (prost) alege!!! Daca te simti vizat ca fiind unul dintre ei, poti sa pui si majuscule, fiindca nu doar ca nu-ti vezi de "caruta" ta, dar te si lauzi cu "caii tai"! Sa ne intelegem, tu ca om nu-mi poti inspira decat ceea ce-mi inspira orice om in sine, fie el ortodox, catolic, sectar sau musulman. Despre greseli si slabiciuni personale, nu discut ca nu este treaba nimanui, dar atat timp cat cautam sa vindem ciori sub pretext de porumbei, tulburand mintile celor mai rar dusi la biserica, cineva trebuie sa te puna la colt, acolo unde-ti este locul. Suntem o comunitate ortodoxa in marea ei majoritate. Trebuie sa ai mult tupeu sa "cotcodacesti" despre ouale voastre, umilind Biserica Ortodoxa! Nu-ti place de noi, ok, barfeste-ne-n alta parte, daca tot tii neaparat, dar aici, macar din respect pentru gazde, vezi-ti de patratica ce ti s-a oferit si nu scuipa in ciorba vecinului, pe motiv ca e prea... fierbinte!...
|
|||
|
|||
Corect ! Si eu care i-am luat apararea in alte ocazii, constat ca al nostru coleg e din ce in ce mai negru in cerul gurii. Si fara nici un motiv.
Pacat ! |
|
||||
|
||||
Citat:
La cat rahat, aruncat mai mult sau mai putin subtil pe forum, ti-au spalat tie cu sarg ortodocsii ani de zile, ai tot dreptul sa-i crezi niste spalatori profesionisti de wc-uri. Poate chiar e in natura lor. Nu stiu de ce dar cred ca si acum sunt singurul care ti-am dat report. Si mai cred ca vin baietii fuga sa-ti spele si acest ultim rahat. Rahat care nu are cum sa intre la capitolul "denigrarea credintei ortodoxe". . Nicicum. |
|
|||
|
|||
Citat:
Cred de asemenea ca cele mai spectaculoase rezultate se pot obtine prin hipnoterapie (daca exista vointa), insa cu posibile efecte secundare nebanuite.
|
||||
|
||||
Citat:
b) ce scrieti acolo sunt niste mizerii mari care nu vii se potrivesc(nota: polonezii au stereotipul de instalatori si spalatori de WC-uri emigranti, daca e sa bag si eu jeguri d-astea). c)mai usor cu cliseul obsesiv despre conspiratia slavo-greaca. Imi aduceti aminte de propaganda anti-catolica din materialele adventiste. Sa fiu sincer, ma simt bine in semi-europenismul/semi-balcanismul/semi-rasaritismul meu. Nu am simtit nevoia niciodata sa cad in fund(pe care mi-l sterg singur, apropo) intr-un extaz de invidie civilizationala. Destul ma dezgusta toti gura-casca ca "uite ce performante au tarile/statele non-religioase. Trebuie sa devenim si noi atei ca sa ne bucuram de standardele tehnologico-economico-social-morale ale lor." Nu uitati niciodata ca mandrul Vest a fost la un moment dat la mila negutatorilor de sclavi berberi care au capturat si vandut in sclavie milioane de catolici, si ca si in basilica Sf. Petru din Roma pasteau oi cand s-a intors Papalitatea din Avignon. Iar la un moment dat centrul civilizatiei era lumea islamica. Nu invocati istoria, ca este atat o dovada de ipocrizie, dar mai ales fiindca este atat de dureroasa pentru toate partile implicate.
Every point of view is useful, even those that are wrong - if we can judge why a wrong view was accepted. Last edited by Patrie si Credinta; 19.05.2015 at 03:44:35. |
|
|||
|
|||
De unde ai tras concluzia ca homosexualitatea nu este ceva inascut?
|
|