|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
Citat:
Acuma te dai ranit mortal in aripa de Pegasus. Pai e bine, e frumos? |
|
|||
|
|||
Citat:
Nu mă gândisem la Internet, dar ținând cont de interesul de care se bucură virtualul din partea oamenilor, nu mă încumet să-l elimin. Eu mă gândisem la propovăduirea directă către fiecare om, sau la chemarea la Dumnezeu ”adresată” fiecărui om (precum la nunta fiului de împărat) și la fiecare altfel de adresare/apelare/chemare măruntă cât un bob de muștar, ce-ar putea fi inclusă în noțiunea lărgită de propovăduire și pe care nu numai o dată(ci de mai multe ori) omul o refuză/respinge/ignoră (ca pe niște spam-uri) fără să conștientizeze și fără să bănuiască nici măcar despre ce-i vorba. Dpmdv, (2Tes2,11-12) este în curs de desfășurare încă. Nu Dumnezeu ne-a trimis amăgirea(zic eu), ci El ne-a trimis mai înainte învățătura ca noi să o adoptăm, iar la cercetarea Lui să demonstrăm că am învățat-o; orice lucrare de învățare se încheie cu examenul de trecere la nivelul următor și aici apare amăgirea ca noi să dovedim tăria învățăturii. Nu o numesc amăgire, ci întărire si apropiere de fericirea veșnică. Amăgirea mai poate veni oricând sub alt chip.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 15.03.2024 at 02:33:10. |
|
|||
|
|||
Citat:
Duhul Sfânt ți-a dat harul "să tastezi" taina asta! Mărire Ție, Doamne, mărire Ție!
|
|||
|
|||
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|
|||
|
|||
Citat:
Din ce am citit, Stefan Cel Mare era indeaproape sfatuit de duhovnicul sau. Nu lua nici o decizie fara sa primeasca vre-un semn de la Dumnezeu direct sau prin duhovnic. Luptele cu dusmanii la fel ca si razbunarile sunt intotdeauna in mainile lui Dumnezeu! Mai exista razbunarea coordonata prin Dumnezeu asa cum a realizat-o Ilie de care(pe bune) ma cutremur cite ori recitesc povestirea si mi-o imaginez. Cum cu toata smerenia si umilinta de care dadea dovada si cu directa binecuvintate a lui DUmnezeu a taiat in drepta si-n stinga la preotii lui baal fara sa clipeasca Citat:
Citat:
Eu am nenumarate exemple cind necazuri grave, incet, incet... s-au rezolvat de la sine... Ce zic eu este o abordare irationala dar dupa cum stim in Sfinta Treime Duhul Sfint este izvorul irationalului care se revarsa cind si cum trebuie. Constantinopolul daca a picat inseamna ca trebuia sa pice! Poate ceva legat de respectarea legilor divine? DUmnezeu stie!
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» Last edited by cozia; 16.03.2024 at 04:14:22. |
|
|||
|
|||
Citat:
Să fim serioși se fac mult mai mari erezii și păcate prin alte țări, ba mai se și propagă păcatul prin mijloace de răspândire în masă și nu dispar de pe hartă și din istorie.
|
|||
|
|||
Asa este, dar aia nu sunt ortodocsi ci de regula atei, in cel mai bun caz protestanti sau catolici. Probabil ca li se pregateste o alta soarta de genul vreascurilor inutile care vor fi arse la sfirsitul secerisului.
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|
||||
|
||||
Ai vazut ca icoanele nu se pot sterge/zugravi? Citeam un documentar, ori de cate ori ar incerca musulmanii sa transforme complet Hagia Sophia, nu pot de icoane :))
"Not all those who wander are lost. All we have to do is decide what to do with the time that is given to us. It is the small things, everyday deeds of ordinary folk that keeps the darkness at bay, simple acts of love and kindness." |
|
|||
|
|||
Citat:
Asa se pare insa porunca Domnului este sa stam calm sa privim cu atentie pentru a invata dar sa nu judecam. Interdictia de a judeca nu este numai pentru deraparile marunte ale semenilor nostri ci si pentru ce am bolduit, fenomenele monumentale.
|
|||
|
|||
Citat:
Ca raspuns la intrebare iti recomand sa te informezi despre sultanii acelor vremuri care nu erau asa cum ii stim noi din cartile de istorie ci cu mult respect, consideratie si curiozitate pentru arta sacra crestina. Palatele lor sunt pline de artefacte, cadouri din partea lumii crestine cu care au avut de a face.
|