Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2010, 21:50:55
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Nu!, am recunoscut iubirea si ADEVARUL in Avatar, si te-am recunoscut si pe tine, da, si iubirea SI pentru tine
Eu mereu ma rog si pentru prietenii mei forumisti :))
si pentru aia mai ciudati? :)) ( ma refer la mine)
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 21:54:37
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de podolski_2 Vezi mesajul
Se va ruga vreunul dintre voi ca sa ma mantuiesc 40 de zile?
Ca si eu ca orice om , am nevoie de rugaciune.

Chiar va rog, vreti sa va rugati pt mine? Stie Dumnezeu cum ma cheama. Ziceti , va rog, un Acatist pt mine , oricare credeti .

Vreti?
Am sa-l rog pe Dumnezeu sa faca o minune si sa te mantuiasca mai devreme de 40 de zile. :)
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 22:26:17
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
si de ce, dupa vizionarea filmului, unii au gasit de cuviinta sa se sinucida, in vreme ce altii au fost ca "vrajiti" si l-au vazut de mai multe ori.
Anca, tu acum nu faci altceva decit sa reiterezi o prostie si o aiureala enuntata de Ana... si este ceva ce un crestin nu ar face-o.

Dintr-un ocean de stiri si impresii un adevarat crestin nu alege stirile bolnavicioase ale unor indivizi frustrati si complexati care vad numai lucruri prapastioase prin prisma durerii lor, ci se concentreaza pe stirile ZIDITOARE DE SUFLET, adica, cu alte cuvinte, stirile bune, comunitare, de iubire reciproca, nu de sinucidere :))...citeodata stau si ma mir cum de tu o crestina nu vezi aceasta diferenta si nu ai o tendinta NATURALA, venita din Botez, de a alege griul de neghina.

Last edited by andreicozia; 20.01.2010 at 22:29:08.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 22:35:31
Ioan-Victor
Guest

Implicit

Filmele astea nu fac decat sa ne induca o perspectiva gresita asupra lumii...
Nu e decat un alt mod de a ne crea o lume virtuala si de a ne distanta de ce inseamna credinta in Dumnezeu...Si de asemenea e un mod de a ne tine ocupati in timp ce oamenii bazati mai baga niste legi care sa duca la pierirea noastra...
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 22:43:25
Miha-anca
Guest

Implicit

Andrei, din pacate nu vad mai nimic ziditor in jur. Iar filmele astea imi creeaza mai mult suspiciune. Eu zic sa nu mai acceptam nimic, inainte sa fim suntem siguri ca ne face bine. Altfel, din usuratate, ajungem panteisti fara sa stim si fara sa vrem.

Sa-ti amintesc, Andrei, ca fiind vorba de un film, aidoma ca la TV, informatiile intra direct in subconstient, nedigerate. Tocmai de aceea intrebarea mea referitoare la reactiile adverse la spectatori. Oare ce i-a determinat pe unii sa se sinucida, iar altii sa spuna ca nu au mai vazut asemenea film frumos? Poate este cineva care imi poate da un raspuns.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 23:15:23
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de podolski_2 Vezi mesajul
Poala popii = asa numesti tu Sfanta Taina a spovedaniei?
Banuiesc ca nu e un cuvant jignitor.

Si ai sters pe jos cu o Sfanta Taina , pt a duce in slavi legatura cu natura prezenta in wicca, ca si copacul, simbol al celor 5 elemente dupa wiccana Ann-Marie Gallagher , si alte elemente care inlocuiesc pe Dumnezeu Tatal ,(Sfanta Treime) cu natura mama.

Wicca are influente pagane, influente budiste, care zic sa nu faci rau naturii si animalelor, lucru moral. Dar Dumnezeu nu asteapta slava de la draci, adica un adevar amestecat cu paganism. Dracul drac ramane, caci si daca vb adevar, il amesteca cu o minciuna, ca sa poata fi mestecata de necunoscatori.
Sustin in totalitate postarea ta si cele care au urmat.
Si pe mine m-a intristat enorm exprimarea lui Andrei.
Consider ca cu toata iubirea lui declarata si paradeclarata, prin postarile lipsite de evlavie fata de Sf. Taine imi jigneste convingeri religioase profunde.
Una este sa spuna ca eu sunt intr-un fel sau altul, cu totul altceva este sa exprime dispret fata de ceea ce eu valorizez.
Pe acest forum pana si ateii sunt mult mai respectuosi fata de credinta ortodoxa decat Andrei Cozia!

Revenind la mesajul filmului.. da, este idolatrizarea naturii. Ca fapt divers, pana si Vaticanul a lansat un avertisment in acest sens (impotriva filmului). Poate fi gasit pe net.
Vrajitoria este f raspandita astazi. Doar in UK si USA se estimeaza ca sunt cam un milion membrii wicca, dar exista multe alte culte similare.
Cei din wicca (panteisti, de aceea ma refer in mod particular la ei) nu spun in mod deschis ca sunt vrajitori, ci pe pagina lor de bun venit citim:
Discover how our ancestors connected with the Divine through lives that were closely bound to nature and the earth.
In fine, nu mai insist.. cine chiar vrea sa stie adevarul, il afla pana la urma.
Dar pentru aceasta trebuie sa jertfesti ceva.. propria mandrie.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 23:23:59
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit completare la ce a spus Anca

aaa, apropo de raspandirea vrajitoriei in ziua de astazi, doua observatii din experienta personala:
1. Copilul meu de gradinita m-a intrebat zilele trecute "ce se intampla daca bei sange". Am ramas cu gura cascata.. de unde aceasta idee cand noi nu avem televizor in casa si el priveste doar desene si filme comandate de mine si supervizate etc. Deci unde a aflat despre asa ceva? Intr-un film pentru copii vizionat la gradinita..

2. O vreme mi-au sosit acasa cataloage cu produse pentru vrajitoare!! Asa cum primesc cataloage de la magazine cu jucarii, haine copii etc.. am primit lunar (pt o perioada) cate doua cataloage consistente cu tot felul de produse .. vrajitoresti sa spunem: pandantive, inele, haine speciale, amulete, glob ghicit, pietre, statui de tot felul .. (ma refer la vrajitoria de origine celtica.. nu la orice fel de vrajitorie). Deci imi imaginez ca exista o cerere destul de larga pe piata din moment ce se editeaza si se trimit aiurea astfel de cataloage.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 23:25:06
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Sustin in totalitate postarea ta si cele care au urmat.
Si pe mine m-a intristat enorm exprimarea lui Andrei.
Consider ca cu toata iubirea lui declarata si paradeclarata, prin postarile lipsite de evlavie fata de Sf. Taine imi jigneste convingeri religioase profunde.
Una este sa spuna ca eu sunt intr-un fel sau altul, cu totul altceva este sa exprime dispret fata de ceea ce eu valorizez.
Pe acest forum pana si ateii sunt mult mai respectuosi fata de credinta ortodoxa decat Andrei Cozia!

Revenind la mesajul filmului.. da, este idolatrizarea naturii. Ca fapt divers, pana si Vaticanul a lansat un avertisment in acest sens (impotriva filmului). Poate fi gasit pe net.
Vrajitoria este f raspandita astazi. Doar in UK si USA se estimeaza ca sunt cam un milion membrii wicca, dar exista multe alte culte similare.
Cei din wicca (panteisti, de aceea ma refer in mod particular la ei) nu spun in mod deschis ca sunt vrajitori, ci pe pagina lor de bun venit citim:
Discover how our ancestors connected with the Divine through lives that were closely bound to nature and the earth.
In fine, nu mai insist.. cine chiar vrea sa stie adevarul, il afla pana la urma.
Dar pentru aceasta trebuie sa jertfesti ceva.. propria mandrie.
vad ca spui lucruri destul de categorice, totusi uiti sa mentionezi ca este doar opinia ta. Unde este smerenia aici? Parerea mea? mi se pare ca spuneti lucruri care sunt mult prea departe de ceea ce inseamna o religie a dragostei, care este crestinismul.(opinia mea)
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 23:26:37
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Am sa-l rog pe Dumnezeu sa faca o minune si sa te mantuiasca mai devreme de 40 de zile. :)
Se refera la a te ruga pt. mantuirea lui timp de 40 de zile.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 23:27:37
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
vad ca spui lucruri destul de categorice, totusi uiti sa mentionezi ca este doar opinia ta. Unde este smerenia aici? Parerea mea? mi se pare ca spuneti lucruri care sunt mult prea departe de ceea ce inseamna o religie a dragostei, care este crestinismul.(opinia mea)
Pentru smerenia mea inca ma rog sa o primesc.
Dar cand te rogi pt Podolski, te rog sa ma treci si pe mine.. mi-ar fi de mare ajutor.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
filmul rusesc "Preotul" padrevicentiu Generalitati 9 14.04.2011 11:19:51
Dar filmul "Angora"? anika12 Biserica Ortodoxa si Massmedia 4 21.01.2011 11:25:14
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
Filmul "Locul Ingerului" andreicozia Generalitati 2 23.09.2009 16:14:30