|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
CHIRA VASILE (AUR) – un personaj dubios „din partea BOR” pentru Parlamentul României
De la o vreme încoace, nu prea multă, unul dintre numele necunoscute publicului larg (asta neînsemnând că nu are nicio notorietate, avînd în vedere că este lector la „Hermanștat” la Teologie, este și scriitor etc.) care apare pe buzele unor personaje cu audiențe mari sau măricele, este acela al scriitorului CHIRA VASILE, care este și lector cum am menționat mai sus (nu este lector numai în prezent, are o carieră universitară). Acest scriitor este și membru al așa-zisului „partid” AUR, mai mult, fiind și propus pe lista acestui partid de la nivelul județului Sibiu pentru Camera Deputaților la următoarele alegeri politice.
Cu câteva luni în urmă, l-am auzit pe preotul Mega Ciprian, și nu o dată, cred că de vreo 2-3 ori menționând numele lui Chira Vasile, făcîndu-i cumva reclamă la niște emisiuni ale lui Gușă Cozmin, ba mai mult la una dintre emisiuni preotul Mega Ciprian se plângea în public în legătură cu așa-zise umilințe sau marginalizări pe care scriitorul Chira Vasile le-ar fi suferit din partea lui George Simion, cum că l-ar fi pus pe un loc „jenant” pe lista pentru alegerile locale de la „Hermanștat”. Recent, de fapt alaltăieri, însuși George Simion, într-o emisiune de 2 ore de propagandă la așa-zisa „RTV”, i-a menționat numele scriitorului Chira Vasile, în contextul în care vorbea despre oameni „din rîndul Bisericii” cooptați de către AUR, ulterior acestora Gigi Becali, autointitulatul „războinic al luminii”, menționând că pentru Chira Vasile a „intervenit” la el chiar așa-zisul „mitropolit de Hermanștat-Kronștat” IPS STREZA (Liviu), zis și „Laurențiu”, fără ca eu să fac vreo insinuare la natura, scopul și rezultatul acelei „intervenții”, însă astea au fost declarațiile publice ale lui Georgică Becali, după cum se poate auzi din conținutul emisunii postate pe YT: https://youtu.be/ELgptCcVqz4?si=DCsmBJTw28fyD239&t=1824 sau https://www.youtube.com/watch?v=ELgptCcVqz4&t=1824s Trecînd de această scurtă prezentare, menționez că ar fi destule lucruri de discutat, de clarificat pe cât posibil, legat de acest personaj Chira Vasile, de raporturile lui cu George Simion, zis și Georgică „Che Gargara”, și cu anumite fapte extrem de grave săvîrșite de acest nemernic, dar și de raporturile cu „vicarul” IPS Streza și cu anumite fapte incalificabile săvîrșite de acest personaj, fapte despre care am mai discutat pe forum și în care este implicat și Georgică „Che Gargara”. Pentru început, aș vrea să menționez că lectorul Chira Vasile era și probabil că âncă este cunoscut, printre persoane din mediul studențesc, pentru anticlericalismul său, pentru criticile sistematice făcute printre studenți la adresa clericilor la modul general. (Cu toate astea, se vede că IPS Streza nu s-a dat înapoi de la a „interveni” în favoarea lui, deși este imposibil ca IPS Streza să nu fi auzit și să nu cunoască despre acest aspect, și deși este cunoscut clericalismul, sau mai exact „arhierismul” extrem al acestui personaj.) Pentru cei care nu au informații sau pur și simplu nu vor să accepte referirea la anticlericalismul lectorului, scriitorului Chira Vasile, pe lângă faptul că sînt generații de studenți dintre care unii știu despre ce este vorba (nu neapărat toți, că au fost și destui studenți care nu frecventau deloc sau aproape deloc cursurile lectorului Chira), aș vrea să aduc în atenție că scriitorul Chira Vasile și-a permis să aibă o astfel de „ieșire” anticlericală chiar într-o emisiune la care a participat ca și competitor, este vorba despre „Vedeta populară” de la TVR, emisiune axată pe folclor, în principal românesc; se întîmpla în 2019, acum aprox. 5 ani, și eu personal cred că am surprins inițial acea „ieșire” în direct, că mai urmăream din când în când acea emisiune, fiind un iubitor al folclorului românesc. Mai exact, după cum se poate vedea și auzi, la un moment dat, dând niște explicații, după interpretarea unei colinde, scriitorul Chira Vasile, vorbind despre sceneta cu măști adusă și ea în emisiune, a spus că, sesizat fiind de cineva cu mirare cum că prin acea scenetă „l-ar fi băgat pe dracu în casa popii”, Chira Vasile a spus în direct la TVR la o oră cu audiență destulă, că „tot timpul este dracul în casa preotului, însă noi de data asta l-am făcut vizibil, dar el este de fapt tot timpul”. https://youtu.be/WEa6kHRTsw8?si=rScZaRedz8ITPHOO&t=262 sau https://www.youtube.com/watch?v=WEa6kHRTsw8&t=262s Nu vreau să comentez astfel de afirmații ale scriitorului Chira Vasile, care se vede din înregistrare că i-a luat prin surprindere și în sens neplăcut pe cei care erau în juriul emisiunii, însă caracterul ei anticlerical este destul de perceptibil, ori dacă personajul și-a permis așa ceva în public, și în fața unui public larg, că emisiunea aia avea ceva audiență, să vină cineva și să conteste ceea ce am spus mai sus, cum au perceput unii studenți de la teologie accentele anticlericale ale lectorului Chira Vasile, este pur și simplu nesustenabil. (Dar mai sînt și alte aspecte de evidențiat și de discutat referitor la personajul, la AURistul Chira Vasile.)
|
|||
|
|||
Dacă nu scriai tu nici nu știam cine e Vasile Chira.
Văd că e pe locul 2 la Camera Deputaților unde trebuie mai puține voturi pt loc decât la Senat, e pe loc semi-eligibl, Sibiul dă țării 6 deputați. Sibiul e filiala forte a Ralucăi Turcan și Dan Barna e interesanat câți se vor califica sau dacă vor prinde un loc la redistribuire.
|
|||
|
|||
Bănuiesc că nici el nu știe de tine, sau măcar de identitatea ta nominală.
Însă e chiar o surpriză că nu ți-ai urmărit idolul politic cum trebuie, pe „semianalfabetul” Simion (care din nou a „citat” greșit din Eminescu, la fel ca în multe alte ocazii, probabil ca să își arate nesimțirea lui profundă față de valorile românești), la emisiunea de sâmbătă seara, poate îți pune acolo un semn negru pentru „evaluare”... I-au publicat parțial șarlatanii de la „Active News” un articol în care și-a pus obrazul la bătaie pentru „vicarul” Streza și pentru trădătorul antiromân Georgică „Che Gargara”; apoi într-un mod bizar, așa „de nicăieri”, îi făcea apologie preotul Mega Ciprian în emisiuni de-ale lui Gușă Cozmin; acum îi auzim numele pe buzele escrocului politic sinistru Georgică „Che Gargara”, ba chiar că „vicarul” Streza ar fi „intervenit” la celălalt Georgică, Becali, autointitulat „războinic al luminii”, probabil cu vorbe „de bine”. Faptul că astfel de lucruri se întîmplă sub așa-zisa „autoritate” a acestui „Caiafă” de Streza (Liviu) nu este însă nicio surpriză pentru mine și pentru oricine a citit atent criticile făcute de mine la adresa acestui „Caiafă”. Dimpotrivă, este vorba despre o logică a consecvenței, „pomul rău nu dă roade bune”.
|
|||
|
|||
Citat:
Când o să apară alt lider cu forța lui de muncă o să-l votez pe acela, până una alta Partidul Patrioților Români se scurge în mocirlă și Terheș e perceput ca un om alunecos dacă s-a asociat cu Dăncilă, toți veleitarii ăștia nu vor trece de 2%, dar înșeală speranțele unor oameni de bună credință și risipesc voturi din tabăra suveranistă către PSD și PNL ca niște iepuri. Nu mă interesează partide de wannabe, băgători în seamă, ratați care se visează premieri dar nu conving nici un oraș mai acătării să-i voteze, atunci chiar că mai bine nu merg la vot decât să pierd timpul.
|
|||
|
|||
Citat:
Deci relua acolo interpretări de prin folclorul românesc, ăla de-l preamărești matale dar care are și multe lucruri neînțelese în el.
|
|||
|
|||
Citat:
Pe de altă parte, este evident că faptul că se întîmplă astfel de evenimente sub așa-zisa „autoritate” a tovarășului STREZA „CAIAFĂ” nu trebuie să mire pe nimeni, că am mai adus și alte argumente pe teme consistente care au dovedit și dovedesc incapacitatea acestui personaj de a gestiona „fișa postului” cea Reală, nu cea falsificată de neortodocși de-ăștia de-alde Streza și alții ca el, și în consecință și profunda nevrednicie de a ocupa tronurile pe care pretinde el că le-ar ocupa, dar și evident necesitatea înlăturării acestor forme de „parazitism”, că altfel vedem, cel puțin unii, rezultatele dezastruoase ale „parazitării”, ale „uzurpării” unor tronuri ortodoxe de către neortodocși incapabili să facă față „fișei postului” (cea reală, evident), ba chiar „samsari” de ființe umane / „geambași” de copii, tineri etc., blasfemiatori și păcătoși împotriva Duhului Sfînt, trădători ai ortodoxiei și românismului și chiar promotori ai colaboraționismului și colaborării cu servitorii Antihristului, și implicit cu Antihristul (și deci implicit și cu Satana)...!
|
|||
|
|||
Citat:
„DESPRE “DECORAREA” LUI GEORGE SIMION DE CĂTRE MITROPOLITUL LAURENȚIU STREZA. UN PUNCT DE VEDERE” (sursa: Blogul lui Vasile Chira) https://vasilechira.wordpress.com/20...nct-de-vedere/ Câteva fragmente din acest articol au fost reluate și de șarlatanii „filoauriști” de la „Active News”, făcîndu-i astfel publicitate articolului și autorului, eu spre exemplu de la AN am aflat de articolul respectiv pe care l-am citit ulterior în întregime, altfel probabil n-aș fi luat la cunoștință, sau cel puțin nu în timp util. „Un teolog sibian apără decizia Înaltpreasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, de a-l decora pe George Simion. (...)” https://www.activenews.ro/cultura-bi...andemie-186315 (Voi reveni și cu alte comentarii asupra unor idei din articolul respectiv.)
|
|||
|
|||
În ceea ce mă privește despre direcțiile despre care am vorbit, am vorbit argumentat, chiar și în ciuda ascunderii masive a acestor adevăruri de către presa abuzatoare, trădătoare, și în fond „criminală”, pentru că este „criminal” să ascunzi faptele de trădare abominabile ale escrocului „politic” George Simion.
În ceea ce îl privește pe lectorul Chira Vasile, ca să continui analiza începută, acesta a purces și el la ascunderea faptelor de extremă gravitate în primul rînd ale lui Simion, dar prin „asociere” și ale tov. IPS Streza „Caiafă”, fapt prin care și el a devenit și este vinovat, această ascundere fiind făcută sub camuflajul combaterii acuzelor despre „neolegionarism” aduse tov. IPS Streza pe saitul lui Grigore Cartianu de un anume Udrea Matei. „Mitropolia Ardealului își continuă deriva neo-legionară: mitropolitul Streza i-a înmânat Crucea Șaguniană extremistului rusofil George Simion” - Matei Udrea, vineri, 1 decembrie 2023 https://ziaristii.com/mitropolia-ard...george-simion/ Iată câte ceva și din apologia lectorului Chira Vasile în favoarea nelegiuiților Simion și tov. IPS Streza, „vicarul âncă necaterisit” „al Ardealului”: Citat:
https://vasilechira.wordpress.com/20...nct-de-vedere/ Și iată să vedem și care este adevărul răsturnat, falsificat atât de neomarxiști, cât și de AURiști, anume că George Simion a făcut promisiuni, angajamente să susțină, ÎMPOTRIVA DREPTURILOR ȘI INTERESELOR NAȚIONALE ROMÂNEȘTI, ÎMPOTRIVA CONSTITUȚIEI ȘI A LEGILOR ȘI A DREPTULUI ȘI DREPTĂȚII ÎN GENERAL, acordarea de cetățenii române la aprox. 800.000 de cetățeni ai statului Israel, fapt care evident că ar fi de natură să faciliteze invazia practic, strămutarea, colonizarea ILEGITIME ȘI ILEGALE a unei populații străine enorme pe teritoriul național al românilor, al națiunii române, în condițiile în care în ultimii 35 de ani s-au dus eforturi enorme pentru depopularea și dezromânizarea României, ceea ce evident că nu îi face pe Simion și pe Streza în niciun caz neolegionari, ci pe Simion un extremist absolut incalificabil, monstruos antiromân și antiortodox, anticreștin, iar pe Streza un „asociat”, un „facilitator” al acestui extremist, într-o măsură evident greu de evaluat, dar și al stăpînilor sioniști extremiști antiromâni și antiortodocși, anticreștini ai lui George Simion, în favoarea cărora Simion a făcut acte de trădare incalificabile, creându-se și percepția falsă de către unii în spațiul public că fără astfel de acte abominabile ale lui Simion cică naționalismul și conservatorismul românesc ar fi fost „inexistente”. Aș vrea să mai fac observația că, în ceea ce îl privește pe trădătorul Simion, este absolut irelevant dacă trădarea are de gând să și-o materializeze prin intermediul unor proiecte de legi sau prin acordarea sau tolerarea tacită a unor astfel de „ordine” de operațiuni prin intermediul „Noii Securități” (așa cum se insinuează voalat de către unii în spațiul public), sau pe amîndouă astfel de căi (precum și prin neîmpiedicarea unor mai vechi acte de astfel de trădare), oricare dintre căi este complet ilegitimă, ilegală, anticonstituțională și trădătoare antiromânească și antiortodoxă, anticreștină; iar în ceea ce îl privește pe lectorul Chira Vasile, poziționările sale sînt descalificante cu atât mai mult cu cât în anumite raporturi cu persoane din apropiere, din anturaje vehiculează inclusiv ideea, a cărei paternitate nu o are și este mai veche, că după „revoluția” din 1989 România a fost depopulată în mod intenționat și programat, inclusiv la ordinele secrete ale unor grupuri mai mult sau mai puțin oculte de evrei, pentru ca ulterior să fie strămutate, să invadeze practic România largi populații de evrei, o idee pe care am auzit-o cel puțin în 2011 la Corneliu Vadim Tudor, dar este posibil și alții să o fi vehiculat (și astea indiferent cât ar încerca lectorul Chira Vasile să infirme așa ceva, relatările parvenite sînt concludente și din surse sigure). Citat: