|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
Of, of, diseara as dori sa infiintez un topic reprezentari iconografice eretice, daca nu cumva mi-o ia MihailC inainte .
Dati si voi, fetelor, un search google pe Sophia gnosticism. Sophia e o emanatie divina la gnostici, nu e o sfanta...
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Discriminare pozitiva! :) Dar chiar nu am timp acum. Uite, special pentru tine:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Gnosticism
|
|||
|
|||
E o erezie chiar din ortodoxie, numita sofianism, propovaduita de teologul rus Serghei Bulgakov.
Last edited by catalin2; 18.09.2012 at 16:15:01. |
|
||||
|
||||
Eu nu mai înțeleg nimic ! Despre ce Sfântă vorbeai??!
Edit: M-am uitat mai bine și într-adevăr, nu îmi place deloc icoana aceea, e și cam lugubră parcă... am și șters postarea! Last edited by mirela.t; 19.09.2012 at 06:40:22. |
|
||||
|
||||
Citat:
Draga Glykys nu ar fi rau. |
|
|||
|
|||
Ekateriana, nu-i cazul să te superi așa de tare pentru iritarea mea. Mult mai alarmantă decât postarea ta este publicarea pe bloguri cu pretenții, mari apărătoare a ortodoxiei, tot felul de sminteli artistice cu titlu de icoane.
Cât despre competență, trebuie să te anunț că nu-i mare scofală, cel puțin în faza de identificare corectă a iconicului adevărat și a producțiilor imageriei religioase noniconice. Ochiul îmbisericit este cheia acestui tip de discernământ. Ca să nu aveți bătăi de cap în această privință, luați ca reper icoanele lui Rubriov și faceți comparația cu ce mai găsiți pe internet. Dacă se îndepărtează foarte tare de modelul rubriovian, prin naturalism excesiv, individualizări exagerate, cromatici zburdalnice și alte fițe artistice care obturează mesajul teologic, atunci mai bine lăsați-o deoparte, chiar dacă vă place la prima vedere și vă încântă în mod spontan, fiindcă icoana nu se judecă după criterii estetice și efecte impresioniste. Icoana trimite la o frumusețe de alt ordin, este kalos-ul divin al libertății ascetice.
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 19.09.2012 at 02:39:13. |
|
||||
|
||||
Multumim, MihailC, sa ne mai tragi de maneca si altadata!
In afara de incriminata sophia, sper ca nu mai e vreo alta icoana postata pe acest topic suceptibila de erezie sau de influente straine ortodoxiei. Reprezentarea aceasta de la biserica Sf. Elefterie din Bucuresti, semnalata de Ovidiu.B ca apartinand parintelui Boca, ce parere iti face?
|
||||
|
||||
Nu s-a lasat cu suparare, s-a lasat cu lamurire si invatare :) (din greseala facuta). Il rugam pe Dumnezeu sa ne imbisericeasca atat ochiul cat si inima si mintea, sa pretuim adevaratele icoane si sa le promovam in detrimentul celor mai putin sau mai deloc ortodoxe. Inca o data, multumiri pentru lamuriri. :)
|
|
||||
|
||||
Ce părere aveți despre icoana aceasta? O am de la greci.
Pe verso este o rugăciune pentru viitori preoți. Edit: mie nu-mi place mai ales personajul acela cu pălărie neagră, parcă luat din cărțile cu Harry Potter. Și nu-mi place nici că unele personaje care apar în pictura nu sunt întregi, ci tăiate. Last edited by mirela.t; 21.09.2012 at 21:45:52. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Valoarea celorlalte metale rare de la Rosia Montana | Laura19 | Generalitati | 74 | 24.10.2013 02:16:36 |
Posibila legatura intre iluministi inselati de draci si reprezentari ale Satanei? | mihailt | Generalitati | 2 | 12.05.2010 19:07:04 |
|