|
|
|||
|
|||
Adesea am gasit astfel de credinta in multe oameni (familia, vecini, prieteni). "Medicina este pentru necredinciosii", "Mama mea nu a fost niciodata la cabinet medical si, uite, m-a nascut sanatos/sanatoasa", "Exercitiul fizic sau sportul sunt pacate", "E mai bine sa te rogi, decat a lua vitamine sau miscare fizica...", etc. Si, credeti-ma, uneori sunt confuz, pentru ca este greu pentru mine sa accepta ca trebuie sa astepta totul de la Dumnezeu. Bineinteles, cand eu spun punctul meu de vedere, primesc calificative precum "ecumenist" sau "rationalist".
|
|
||||
|
||||
Bag seama că "ecumenismul" și "raționalismul" au ajuns cele două păcate groaznice cu care avem a ne lupta. Părerea mea este că bunul Dumnezeu ne-a dat cap cu scopul de a-l folosi. Tot pentru asta ne-a mai dat și știința. Desigur, există un primat al credinței asupra științei. Asta înseamnă așa: dacă știința ne îndeamnă să ajungem la alte concluzii decât credința, concluziile științei trebuie ignorate, iar cele ale credinței urmate.
Aplicație: spune credința că nu trebuie să folosim acidul folic ? Nu spune. Deci, putem folosi acid folic. Spune credința să nu folosim anticoncepționale ? Da, spune. Prin urmare, nu trebuie să folosim anticoncepționale. |
|
|||
|
|||
Citat:
Fa-l doar :)
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Am pierdut sarcina | maria_ioana789 | Botezul | 28 | 16.10.2017 20:17:53 |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 14:28:48 |
Rugaciune pt sarcina | alt_inceput | Rugaciuni | 6 | 14.01.2012 10:02:39 |
parerea BOR fata de o sarcina oprita in evolutie | felixmorariu | Biserica Ortodoxa Romana | 36 | 11.09.2009 09:48:34 |
|