Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.01.2009, 10:08:22
maniucu's Avatar
maniucu maniucu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.12.2006
Locație: -
Religia: Ortodox
Implicit Evanghelia zilei: Hristos a înviat, și noi vom învia

„Iar ei au ținut cuvântul, întrebându-se între ei: "Ce înseamnă a învia din morți?". Și L-au întrebat pe Iisus, zicând: "Pentru ce zic fariseii și cărturarii că trebuie să vină mai întâi Ilie?". Iar El le-a răspuns: "Ilie, venind întâi, va așeza iarăși toate. Și cum este scris despre Fiul Omului că va să pătimească multe și să fie defăimat? Dar vă zic vouă că Ilie a și venit și i-au făcut toate câte au voit, precum s-a scris despre el". Și venind la ucenici, a văzut mulțime mare împrejurul lor și pe cărturari sfădindu-se între ei. Și îndată toată mulțimea, văzându-L, s-a spăimântat și, alergând, I se închina.“ (Marcu 9, 10-15)
Reply With Quote
Vechi 09.01.2009, 17:55:31
mirelat
Guest

Implicit Evanghelia zilei: Iisus se face cunoscut.

"Și în zilele acelea, Iisus a venit din Nazaretul Galileii și s-a botezat în Iordan, de către Ioan. Și îndată, ieșind din apă, a văzut cerurile deschise și Duhul ca un porumbel coborându-Se peste El. Și glas s-a făcut din ceruri: Tu ești Fiul Meu cel iubit, întru Tine am binevoit. Și îndată Duhul L-a mânat în pustie. Și a fost în pustie patruzeci de zile, fiind ispitit de satana. Și era împreună cu fiarele și îngerii Îi slujeau. După ce Ioan a fost prins, Iisus a venit în Galileea, propovăduind Evanghelia împărăției lui Dumnezeu. Și zicând: S-a împlinit vremea și s-a apropiat împărăția lui Dumnezeu. Pocăiți-vă și credeți în Evanghelie." (Marcu 1, 9-15)
Reply With Quote
Vechi 09.01.2009, 18:22:23
Anca-Miha
Guest

Implicit

Ma intreb daca de asemenea ispitire au parte si cei, care asteapta pana la varsta maturitatii, precum Iisus Hristos, ca sa se boteze?!?
Reply With Quote
Vechi 09.01.2009, 21:35:00
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

1Dacă deci ați înviat împreună cu Hristos, să umblați după lucrurile de sus, unde Hristos stă la dreapta lui Dumnezeu.
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
2Gândiți-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ.
3Căci voi ați murit, și viața voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu.
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
4Când Se va arăta Hristos, viața voastră, atunci vă veți arăta și voi împreună cu El în slavă.
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
5De aceea, omorâți mădularele voastre care sunt pe pământ: curvia, necurăția, patima, pofta rea, și lăcomia, care este o închinare la idoli.

6Din pricina acestor lucruri vine mânia lui Dumnezeu peste fiii neascultării.
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
7Din numărul lor erați și voi odinioară, când trăiați în aceste păcate.
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
8Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmășie, de răutate, de clevetire, de vorbele rușinoase, care v-ar putea ieși din gură.
[COLOR=#800080][/COLOR]
9Nu vă mințiți unii pe alții, întrucât v-ați dezbrăcat de omul cel vechi, cu faptele lui,
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
Reply With Quote
Vechi 10.01.2009, 18:32:25
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit Evanghelia zilei: Ispitirea Domnului.

„Atunci Iisus a fost dus de Duhul in pustiu, ca sa fie ispitit de catre diavolul. si dupa ce a postit patruzeci de zile si patruzeci de nopti, la urma a flamanzit. si apropiindu-se, ispititorul a zis catre El: De esti Tu Fiul lui Dumnezeu, zi ca pietrele acestea sa se faca paini. Iar El, raspunzand, a zis: Scris este: „Nu numai cu paine va trai omul, ci cu tot cuvantul care iese din gura lui Dumnezeu“. Atunci diavolul L-a dus in sfanta cetate, L-a pus pe aripa templului, si I-a zis: Daca Tu esti Fiul lui Dumnezeu, arunca-Te jos, ca scris este: „ingerilor Sai va porunci pentru Tine si Te vor ridica pe maini, ca nu cumva sa izbesti de piatra piciorul Tau“. Iisus i-a raspuns: Iarasi este scris: „Sa nu ispitesti pe Domnul Dumnezeul tau“. Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte inalt si I-a aratat toate imparatiile lumii si slava lor. si I-a zis Lui: Acestea toate ti le voi da tie, daca vei cadea inaintea mea si Te vei inchina mie. Atunci Iisus i-a zis: Piei, satano, caci scris este: „Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si Lui singur sa-I slujesti“. Atunci L-a lasat diavolul si iata ingerii, venind la El, ii slujeau.“ (Matei 4, 1-11)
Reply With Quote
Vechi 10.01.2009, 20:48:18
mirelat
Guest

Implicit

Doamne ajuta! sa luam aminte la ceea ce a scris George... imi place f. mult ca in Biblie se gasesc exemple care ne invata cum sa facem fata multor/ daca nu tuturor, situatiilor cu care ne confruntam in viata.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2009, 13:51:13
maniucu's Avatar
maniucu maniucu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.12.2006
Locație: -
Implicit Evanghelia de Duminică

Matei 4, 12-17
12. Și Iisus, auzind că Ioan a fost întemnițat, a plecat în Galileea.
13. Și părăsind Nazaretul, a venit de a locuit în Capernaum, lângă mare, în hotarele lui Zabulon și Neftali,
14. Ca să se împlinească ce s-a zis prin Isaia proorocul care zice:
15. „Pământul lui Zabulon și pământul lui Neftali spre mare, dincolo de Iordan, Galileea neamurilor;
16. Poporul care stătea în întuneric a văzut lumină mare și celor ce ședeau în latura și în umbra morții lumină le-a răsărit“.
17. De atunci a început Iisus să propovăduiască și să spună: Pocăiți-vă, căci s-a apropiat împărăția cerurilor.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2009, 21:24:48
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Mantuitorul isi incepe propovaduirea prin indemnul: ""Pocaiti-va" - ca schimbare a mintii, pentru ca prin normalizarea mintii ajungem la normalizarea comportamentului. Este prima etapa a urcusului duhovnicesc- purificarea de patimi- care va aduce contemplarea- vederea duhovniceasca a lui Dumnezeu. MOise inainte de a intra in dialog cu Dumnezeu la rugul aprins a lepadat incaltamintea- adica patimile- spune Sfantul Grigorie de Nyssa si dupa aceea se bucura de vederea duhovniceasca a lui Dumnezeu, pentru ca si-a lepadat mintea de patimi.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2009, 22:17:28
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

2Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroși, trufași, hulitori, neascultători de părinți, nemulțumitori, fără evlavie,
[COLOR=#0000ff][/COLOR][COLOR=#0000ff][/COLOR]
3fără dragoste firească, neînduplecați, clevetitori, neînfrânați, neîmblânziți, neiubitori de bine,
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
4vânzători, obraznici, îngâmfați; iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu;

5având doar o formă de evlavie dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceștia.
[COLOR=#800080][/COLOR]
6Sunt printre ei unii, care se vâră prin case, și momesc pe femeile ușuratice îngreuiate de păcate și frământate de felurite pofte,
[COLOR=#800080][/COLOR]
7care învață întotdeauna și nu pot ajunge niciodată la deplina cunoștință a adevărului.
8După cum Iane și Iambre s-au împotrivit lui Moise, tot așa și oamenii aceștia se împotrivesc adevărului, ca unii care sunt stricați la minte și osândiți în ce privește credința.
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
9Dar nu vor mai înainta; căci nebunia lor va fi arătată tuturor, cum a fost arătată și a celor doi oameni.
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
10Tu, însă, ai urmărit de aproape învățătura mea, purtarea mea, hotărârea mea, credința mea, îndelunga mea răbdare, dragostea mea, răbdarea mea,
[COLOR=#0000ff][/COLOR]
11prigonirile și suferințele care au venit peste mine în Antiohia, în Iconia și în Listra. Știi ce prigoniri am răbdat; și totuși Domnul m-a izbăvit din toate.
[COLOR=#800080][/COLOR]
12De altfel, toți cei ce voiesc să trăiască cu evlavie în Hristos Isus, vor fi prigoniți.
[COLOR=#800080][/COLOR]
13Dar oamenii răi și înșelători vor merge din rău în mai rău, vor amăgi pe alții, și se vor amăgi și pe ei înșiși.

Timotei 2
Reply With Quote
Vechi 12.01.2009, 00:10:36
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
12 De altfel, toți cei ce voiesc să trăiască cu evlavie în Hristos Iisus, vor fi prigoniți.

Timotei 2
da, "ciudatii" lumii de azi.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Luca 13 Versetul 21 Fratziorul Din Noul Testament 14 11.11.2009 23:28:37
Versetul care ne invata sa ne smerim cristiboss56 Despre Sfanta Scriptura 7 11.11.2009 23:23:38
Versetul zilei Daniela-Iulia Din Noul Testament 1 13.05.2009 10:22:30