Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.09.2012, 22:31:58
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Pomenirea Sf. Mc. Corneliu Sutasul, primul pagan care a venit la crestinism

Prin înger ți s-au deschis porțile credinței și lumina Duhului te-a umbrit,
Căci fața Domnului a căutat cu milă spre tine, trimitând pe Apostolul mărit,
Pe căile propovăduirii ai mers sfinte, întărit fiind de puterea Cuvântului,
Și lumina credinței aprinzând în candelele sufletelor, ai aflat odihna Duhului.
Ca cel ce viețuire apostolească ai dus și te-ai mutat cu nădejde la cele cerești,
Pomenește-ne și pe noi înaintea Sfintei Treimi, ca să ne întărim în cele duhovnicești.

Vechi 14.09.2012, 04:05:00
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Implicit Cantare de lauda la Cinstita si de Viata Facatoarea Cruce a lui Hristos

Mantuieste, Doamne, poporul Tau!
Binecuvinteaza mostenirea Ta!
Tu noua cu Sfanta Ta Cruce
Chipul Tau noua ni-L stralucesti!
Tu pe noi, cu Sfanta Crucea Ta, pe calea vietii noastre
Ne povatuiesti!
Semn al Puterii Tale Sfanta Cruce este,
Mantuire vietii noastre este ea!
Mantuieste, Doamne, pre ortodocsii Patriarhi,
Si sinaxa ortodocsilor Episcopi ai lumii mantuieste!
Putere lor le daruieste Cinstitei Tale Cruci ca sa urmeze!
Caci Semn al Puterii Tale Sfanta Cruce este,
Mantuire vietii noastre este ea!
Mantuieste, Doamne, pre ai poporului ortodocsi conducatori!
De-a iadului moarte pazeste-i pre ei cu Sfanta Crucea Ta!
Mantuirea vietii noastre este ea!
Mantuieste, Doamne, pre poporul Tau,
Carele la Tine cadem cu sarguinta, pururea!
Cu Crucea Ta pazeste-ne pre noi
De toata nevoia si necazul!
Mantuirea vietii noastre este ea!
Sfantul Nicolae Velimirovici
Reply With Quote
Vechi 17.09.2012, 03:30:39
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Implicit Cantare de lauda la Sfintele Mucenite Pistis, Elpis si Agapis, si la Maica lor, Sofia

Sofia atotinteleapta pre Domnul a slavit:
Ea Lui jertfa a adus frumoasele ei fiice.
Ea fiicelor a zis:
„Nu va temeti de chinuri,
Ci rabdati in credinta, intru Hristos Domnul
Va intariti.
Nu va temeti de chinuri,
Dispretuiti durerea, de trupurile voastre nu va fie mila:
E-atat de bine in cer!
O, stralucite va face Domnul
Ale voastre trupuri in cer!
De frumusetea voastra aceasta nu va fie mila,
Caci cu frumusete cereasca Domnul
Va va imbraca: voi in ale Lui ceruri veti straluci
Mai mult decat stelele, caci fiicele imparatului imparatilor veti fi!
Dupa aceasta viata sa nu va para rau,
Caci plina de silnicie si putrejune este.
Cel mult un veac omul
Are parte de ea.
Ci viata cea ferice, cea adevarata,
Fara capat este, si-n Cer o veti avea.
De pamantestii prieteni rau sa nu va para,
Mai mari si buni prieteni in ceruri veti gasi:

Pe voi toti sfintii acolo va asteapta.
Dupa trupestile rudenii sa nu va para rau,
Caci rude mai dragi voi veti afla
In Mucenicii cei slaviti din ceruri”.
Astfel povatuit-a maica
Pe cele trei fiice-ale ei,
Pe cand ele spre cer se inaltau,
Una cate una.
Ca trei porumbe albe,
Curate, fara vina,
Ele-au zburat in nalturi, la Sanul lui Hristos.
Mucenicescul suflet al maicii,
Curma lor le-a urmat,
Si le-a aflat in Ceruri, marete, proslavite:
Acolo Atotmilostivul primeste
Sfintele lor rugaciuni.
Sfantul Nicolae Velimirovici
Reply With Quote
Vechi 17.09.2012, 14:49:34
Andreea2012
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de piedonee Vezi mesajul
daca stiti cumva un sait cu rugaciunile diminetei,paraclisul,psaltirea,rugaciunile de seara,acatiste CITITE!
http://www.crestinortodox.ro/rugaciuni/

http://www.crestinortodox.ro/rugaciu...ata-72539.html

http://www.crestinortodox.ro/rugaciu...ara-72541.html
Reply With Quote
Vechi 17.09.2012, 20:59:52
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Sfinta Mucenița Sofia și cele trei fiice ale sale:
Pistis (Credința), Elpis (Nădejdea), și Agapis (Dragostea)

Roabelor celor alese ale Domnului Celui Atotțiitor, Pistis, Elpis și Agapis și maicii voastre celei înțelepte, Sofia, cântare de laudă cu înduioșare vă aducem. Iar voi, îndrăzneală către Hristos Dumnezeu având, rugați-vă pentru noi de păcate și necazuri să ne izbăvim și cu mulțumire vouă să vă cântăm: Bucurați-vă, Pistis, Elpis și Agapis, împreună cu Sofia, maica voastră cea preaînțeleaptă.

Rugaciune

O, sfintelor și vrednicelor de laudă mucenițe, Pistis, Elpis și Agapis și înțeleaptă maică a curajoaselor fiice, Sofia, la voi cu rugăciune sârguincioasă acum venim; căci ce poate mijloci mai mult înaintea Domnului pentru noi dacă nu credința, nădejdea și dragostea, aceste trei virtuți de temelie, cu ale căror nume fiind numite, prin voi înșivă le-ați arătat! Rugați-L pe Domnul în necazuri și în năpaste cu harul Lui cel nespus să ne acopere, să ne izbăvească și să ne păzească, căci Bun și Iubitor de oameni este. Slava Lui, ca un soare neapus, acum în lumină dumnezeiască văzând-o, în ajutorul smeritelor noastre rugăciuni degrab veniți ca Domnul Dumnezeu păcatele și fărădelegile noastre să le ierte și pe noi, păcătoșii și nevrednicii de darurile Lui, să ne miluiască. Rugați-vă, dar, pentru noi, sfintelor mucenițe, Domnului nostru Iisus Hristos, Căruia slavă Îi aducem împreună și Tatălui Său Celui fără de început și Preasfântului și Bunului și de Viață Făcătorului Său Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.
Vechi 19.09.2012, 00:58:10
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Rugaciune catre Sfantul Inger Pazitor

O, Sfinte Ingere, Pazitorul si acoperitorul meu cel bun! Cu inma zdrobita si cu suflet indurerat stau inaintea ta si ma rog: auzi-ma pe mine, pacatosul orb al lui Dumnezeu, care au plans mult si cu lacrimi amare strig: sa nu pomenesti faradelegile si nedreptatile cu care eu, ticalosul, te manii in toata ziua si in tot ceasul, savarsind fapte murdare in fata Ziditorului meu Dumnezeu. Fii mie milostiv si nu te departa de mine, spurcatul, pana va veni vremea sfarsitului meu.
Trezeste-ma din somnul pacatului si ajuta-ma cu rugaciunile tale sa-mi petrec fara prihana cealalta vreme a vietii mele si sa fac roade vrednice de pocainta, pazeste-ma de caderile in pacate de moarte, ca sa nu pier in deznadejde si sa nu se bucure vrasmasul de pierzarea mea. Stiu cu adevarat si cu gura marturisesc ca nu este nimeni ca tine, sfinte Ingere, prieten si inainte-statator, aparator si biruitor.
Stand in fata Prestolului dumnezeiesc, roaga-te pentru mine, netrebnicul si decat toti mai pacatosul, ca sa nu-mi ia sufletul in ziua cand nu ma astept si in ceasul cand savarsesc cele rele. Ci stai inainte, rugand pe Preamilostivul Dumnezeu si Domn sa-mi ierte pacatele pe care le-am facut in viata mea cu fapta, cu cuvantul si cu toate simturile mele; si cu judecatile pe care le stie sa ma mantuiasca; sa ma pedepseasca aici dupa negraita Sa mila, dar sa nu ma vedeasca la dreapta Judecata si sa nu ma dea chinurilor vesnice. Sa ma invredniceasca sa duc roada de multa pocainta, ca sa primescc cu vrednicie Dunezeiasca Impartasanie. Pentru aceasta mai vartos ma rog si un asemenea dar cu toata osardia doresc. Iar in infricosatul ceas al mortii sa fii langa mine, bunul meu Pazitor, alungandu-i pe intunecatii demoni care vor veni sa infricoseze cutremuratul meu suflet.
Apara-ma de cursele lor cand va fi sa trec prin vamile vazduhului pentru ca, pazit de tine, fara durere sa ajun in Raiul, celdorit de mine, unde fetele Sfintilor si ale Cerestilor Puteri lauda Preacinstitul si Preaslavitul Nume in Treime marit a lui Dumnezeu, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Caruia I se cuvine cinstea si inchinaciunea in vecii vecilor. Amin!
Vechi 26.09.2012, 20:30:59
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Rugăciune către Marea Muceniță Tecla
Vredniciei de fericire, prealaudatei și întocmai cu Apostolii, întâi-pătimitoarei Marii Mucenițe Tecla, căntări veselitoare să-i aducem, ca uneia ce a deschis calea Împarației, arătând că Hristos-iubitorul-de-oameni pe toți îi primește și tuturor le dăruiește cereasca Sa cămară; toți cu un glas să strigăm către dânsa: Bucură-te, Mare Muceniță Tecla, cea întâi-pătimitoare!
Mielușeaua Ta, Iisuse, Tecla, strigă cu mare glas: pe Tine, Mirele meu, Te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc, și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru Tine, ca să viez pentru Tine, și ca o jertfă fără prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jerfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un milostiv, mântuiește sufletele noastre.

Amin !
Vechi 29.09.2012, 13:28:05
viorels's Avatar
viorels viorels is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.06.2011
Implicit Sfântul Iacob Hozevitul (1913-1960)

--------------------------------------------------
1). O! Om ce mai răspundere ai
2).De tot ce faci pe lume
3).De tot ce spui în scris sau în grai!
4).De pilda ce la alții dai
5). Căci ea mereu spre iad sau Rai
6).Pe mulți o să-i îndrume.
7). Ce grijă trebue să pui
8). În viața ta în toată,
9). Căci gândul care-l spui
10). S-a dus pe veci nu-l mai aduni
11). Și vei culege roada lui ori viu, ori mort odată.
12).Ai spus o vorbă, vorba ta,
13). Mergând din gură în gură
14).Va înveseli sau va întrista,
15) Va curăți sau va întina
16) Rodind sămânța pusă în ea,
17).De dragoste sau ură.
18). Scrii un cuvânt; cuvântul scris
19). Este un leac sau o otravă.
25). Îndemn spre bine
20). Tu vei muri, duar tot ce-ai scris
21). Rămâne în urmă drum deschis
22). Spre ocară sa Slavă.
23).Ai spus un cântec versul tău
24). Rămâne după tinsau spre rău
26). Spre curățire sau desfrâu
27). Lăsând în inimi rodul său
28).De har sau de rușine.
..................................................
29). Deci nu uita: fii credincios!
30).Cu grije și cu teamă
31). Căci pentru toate ne îndoit
32). Odată vei da seamă.

O vorbă spune:"Nu arunca vorba ta la întâmplare cum arunci cu piatra
În câini că se întoarce împotriva ta sa te muște ca și câinii ".
Ceea ce este da, da: și ceea ce este nu, nu: iar ceea ce este mai mult
Avem datoria de a spune -----------------------------------------------------------------------------------------------
Decât aceasta de la cel rău este. (Matei 5,37),
-----------------------------------------------------------------
Reply With Quote
Vechi 02.10.2012, 22:41:56
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

RUGĂCIUNEA SFINTEI IUSTINA

O, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul meu, uite vrăjmașii mei cum s-au ridicat împotriva mea pregătind lațuri picioarelor mele! Sufletul mi-e greu dar numele Tău m-a ușurat în noapte. Când m-au împresurat am fugit la Tine, pentru ca vrajmașii mei să nu se bucure de mine, pentru că Tu știi, Doamne, că eu sunt roaba Ta. Pentru Tine am păstrat curăția trupului meu și sufletul meu l-am închinat Ție; de aceea, miluiește pe roaba ta, o bunule Păstor și nu lăsa dușmanii să mă mănânce, ci ajută-mă să înving aceste rele ispite.

“Izbăvește de toată vătămarea, fermecarea și vraja, Ierarhe Cipriane și Mucenice al lui Hristos, pe cei ce aleargă cu credință la mijlocirea ta!”

“Căzând în cursele oamenilor celor răi, și chinuit fiind fără nădejde de scăpare, către tine ridic ochii mei, Cipriane milostive, slobozeste-mă de a lor vicleană uneltire”.

“Taberile vrăjmașilor ce se luptă împotriva noastră alungă-le cu rugăciunile tale, Sfinte, si valurile cele sălbatice ale ispitelor oprește-le degrab cu mijlocirile tale, Cipriane fericite, ca în cântări să te lăudăm neîncetat pe tine, apărătorul cel nebiruit al creștinilor”.
Vechi 21.10.2012, 22:21:44
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

RUGACIUNE CATRE SFINTII IERARHI
IOREST SI SAVA AI ARDEALULUI
SI SFINTII MARTURISITORI
VISARION, SOFRONIE SI OPREA
CE S-A ROSTIT LA SLUJBA CANONIZARII
Cu inima smerita si cu grai de lauda cutezam a preamari astazi pe Hristos, Cel ce v-a aratat pe voi, preafericiti marturisitori ai dreptei credinte, slava Bisericii noastre! Si început cinstirii voastre de obste fâcând, ne plecam genunchii cu umilinta si negraita dragoste si rugaciune înaltam voua, celor ce ati pus mai presus de toate cele vremelmce, credinta cea dreptmaritoare; caci voi, o, bunilor ierarhi ai Ardealului, Iorest si Sava, traitori ai smereniei calugaresti si partasi ai darurilor ceresti, ati îndurat chinuri de moarte pentru apararea Legii noastre stramosesti si a poporului dreptcredincios; iar tu, cuvioase Visarioane, prealuminate, te-ai coborât ca un arhanghel cu glas de trâmbita dumnezeiasca în mijlocul credinciosilor, întarindu-i în dreapta credinta si viata ta ti-ai dat pentru Hristos; si turma cea dreptcredincioasa din Ardeal pe caile mântuirii si îndrumând Biserica lui Hristos la biruinta; iar tu, Oprea, cel prea osârduitor, iubind mai mult Legea neschimbata a lui Hristos decât pe ai tai si decât însasi viata ta, sufletul ti-ai pus pentru dreapta credinta.
De aceea, voi toti care ati odraslit din coapsele Bisericii dreptslavitoare din Ardeal si care acum va bucurati de slava mucenicilor si a marturisitorilor lui Hristos, primiti rugaciunea noastra si mijlociti pentru noi înaintea Bunului si Milostivului Dumnezeu, Celui în Treime preamarit. Ocrotiti, cu rugaciunile voastre, turma cea dreptslavitoare, care va cinsteste ca pe niste stâlpi neclintiti ai dreptei credinte. Rugati-va Domnului ca sa întareasca dragostea si unitatea de credinta dintre frati, sa reverse harul pacii în inima tuturor, sa fereasca turma dreptcredinciosilor de toata reaua întâmplare, ca într-un glas si într-un suflet sa preamarim pe Cel ce este Datatorul tuturor darurilor si Mântuitorul nostru. Priveghiati si va rugati pentru noi, ca izbaviti fiind, prin mijlocirile voastre, de cursele celui rau, sa ducem lupta cea buna a mântuirii, în toate clipele vietii noastre si sa fim neclatinati întru dreapta credinta a mosilor si stramosilor nostri.
Bucurându-va de dumnezeiasca marire întru care v-ati înaltat si rugându-ne voua ca sa fiti mijlocitori înaintea tronului Celui de sus, preamarim pentru toate pe Tatal, pe Fiul si pe Sfântul Duh, zicând: Slava Tie Dumnezeule, Cel mare si minunat întru sfintii Tai. Amin!

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De Nașterea Domnului - poezii , rugăciuni , colinde + cristiboss56 Rugaciuni 284 24.12.2018 13:01:09
Rugaciuni catre Maica Domnului georgeval Rugaciuni 19 11.12.2013 00:15:21
Rugaciuni catre Sf. Arhanghel Mihail? colaps Rugaciuni 9 04.11.2011 09:39:46
Paraclisul salvarii sufletelor din iad de catre cei sapte sfinti arhangheli: Mihail, patinina34 Rugaciuni 3 04.07.2009 03:30:50
Rugaciuni catre Maica Domnului phradmon Rugaciuni 7 12.10.2006 16:01:06