Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.09.2024, 17:20:40
David_1859 David_1859 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2019
Implicit Preotul MEGA CIPRIAN și anumite acțiuni ale acestuia în B.O.R. și printre români

Unii dintre cei atenți la anumite zone ale spațiului public sînt convins că au remarcat că preotul Mega Ciprian a dezvoltat o acțiune din ce în ce mai prezentă și vocală în perioada recentă, spre exemplu să zicem ultimul an de zile, unele dintre manifestări fiind legate de filmul lansat anul trecut și devenit accesibil publicului larg în acest an în Săptămâna Luminată, a Paștilui, altele fiind tot în zona mediatică, dar a emisiunilor de radio, tv, internet etc. Această discuție (pentru cine vrea să ia parte) vizează anumite abordări, poziționări, teze, construcții ideatice ale menționatului preot exprimate în special în această sferă a emisiunilor în care și-a exprimat puncte de vedere etc.

Una dintre abordări a fost la adresa unui așa-zis „episcop” sau „chiriarh” (fost la Huși) care, în ciuda faptului că nu s-a prea auzit pe la televiziuni, a fost condamnat în primă instanță la pedeapsă de câțiva ani de închisoare cu executare. Anume preotul Mega Ciprian, încurajat, nu știm de cine sau de ce, a acuzat că în cazul fostului așa-zis „episcop” de la Huși ar fi vorba despre un caz de securitate națională. (Cei de la radio-tv Gold etc. au titrat altceva, referitor la anumiți politicieni și o anumită agendă, însă totuși afirmația preotului Mega a fost alta în timpul emisiunii.)

În ceea ce îl privește pe acel așa-zis „episcop”, fost sau ce-o fi, nu știu dacă este să zicem așa efectiv un caz de securitate națională, deși problematica agendei homosexualiste ar fi trebuit de mult să fie încadrată unor astfel de preocupări, însă nu pot să îmi dau seama dacă speța efectivă a acelui așa-zis „chiriarh” al BOR este propriu-zis pentru astfel de competențe.

Totuși, ceea ce aș vrea să mai scot în evidență, este aceea că în spațiul public astfel de teze referitoare la riscuri la adresa securității naționale în care ar putea fi implicați așa-ziși „chiriarhi” ai BOR, au fost emise din câte știu exclusiv de mine aici pe forum (până să apară astfel de exprimări ale preotului Mega) și era mai exact vorba despre asocierea, atâta cât și cum o fi, dintre G. Simion și IPS STREZA (Liviu) Laurențiu, așa-zisul mitropolit al Sibiului și al Ardealului, cazul lui Simion fiind, în mod argumentat, unul clar de securitate națională și inclusiv ar trebui deja să fi fost și de competența celei mai înalte procuraturi a statului român, avînd în vedere argumente pe care deja le-am adus în alte dezbateri de-aici de pe forum.

Anumite afirmații ale preotului Mega au fost făcute în cadrul unei discuții mai largi într-o emisiune la radio-internet a lui Gușă Cozmin (un „sudist” care se crede „ardelean” și care face în mod „bizar” propagandă „ardelenistă” și proungaristă de câțiva ani încoace (și despre care se înțelege că este prin însăși natura ei antiromânească, însă unii știm că există destui antiromâni „cu România pe tricou”)), și voi da și legături la emisiunea efectivă din data de 1 iulie a acestui an:

Citat:
Mai grav este că Onilă nu a fost caterisit încă, iar faptul că el s-a retras nu are nicio valoare bisericească. Avem de-a face cu un atentat la securitatea națională și ar trebui făcute publice datele din dosarul iadului de la Huși
https://solidnews.ro/emisiune-bomba-...r-care-inca-n/

Legătură directă spre discuția mai largă din emisiunea respectivă, în cadrul căreia preotul Mega a vehiculat astfel de afirmații:

https://youtu.be/dIPGrjUk38A?si=fmsCgrgmwdAeQVEY&t=452
sau
https://www.youtube.com/watch?v=dIPGrjUk38A&t=452s

Din punctul meu de vedere, avînd în vedere că preotul Mega pare „înregimentat” într-o anumită „tabără” aflată într-o anumită „competiție” politico-socială (și inclusiv cu valențe religioase), preotul respectiv în mod sigur a luat la cunoștință tezele afirmate (și inclusiv dovedite) de mine aici pe forum și a ținut, din anumite puncte de vedere să facă un soi de „contra-propagandă”, și personal am remarcat acest lucru încă de atunci, însă am observat că recent a ieșit cu noi afirmații, de „lăudare”, la adresa lui IPS Streza, ceea ce confirmă într-o anumită măsură ceea ce am remarcat încă de atunci.

(De altfel, într-un mod aparent „bizar”, inclusiv Șoșoacă Diana, ulterior afirmațiilor mele despre „greșeala capitală” a lui Streza despre care am vorbit specific într-o dezbatere inițiată de mine aici pe forum, a ieșit într-o emisiune parcă la BZI și a săvîrșit tot un soi de contrapropagandă vorbind despre o zisă „greșeală capitală”, doar că era vorba despre una a lui Ciolacu, Simion fiind catalogat ulterior de „doamna Diana” doar așa ca un personaj „grobian”, în rest cică era „potențial frecventabil”...)
Vechi 10.09.2024, 19:33:59
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de David_1859 Vezi mesajul
Anumite afirmații ale preotului Mega au fost făcute în cadrul unei discuții mai largi într-o emisiune la radio-internet a lui Gușă Cozmin (un „sudist” care se crede „ardelean” și care face în mod „bizar” propagandă „ardelenistă” și proungaristă de câțiva ani încoace (și despre care se înțelege că este prin însăși natura ei antiromânească, însă unii știm că există destui antiromâni „cu România pe tricou”)),
Cozmin Gușă e născut la Câmpia Turzii, din câte știu nu e în Muntenia localitatea, chiar și unul din prenume e Horea, nicidecum Dumitru.

Citat:
Din punctul meu de vedere, avînd în vedere că preotul Mega pare „înregimentat” într-o anumită „tabără” aflată într-o anumită „competiție” politico-socială (și inclusiv cu valențe religioase), preotul respectiv în mod sigur a luat la cunoștință tezele afirmate (și inclusiv dovedite) de mine aici pe forum și a ținut, din anumite puncte de vedere să facă un soi de „contra-propagandă”, și personal am remarcat acest lucru încă de atunci, însă am observat că recent a ieșit cu noi afirmații, de „lăudare”, la adresa lui IPS Streza, ceea ce confirmă într-o anumită măsură ceea ce am remarcat încă de atunci.
Nu cred că pr Ciprian Mega sau alții care deja au notorietate națională citesc fire de internet, bloguri anonime șamd, ar însemna să aibă prea mult timp să citească ce scrie câte un anonim într-un colțișor de internet.

Citat:
(De altfel, într-un mod aparent „bizar”, inclusiv Șoșoacă Diana, ulterior afirmațiilor mele despre „greșeala capitală” a lui Streza despre care am vorbit specific într-o dezbatere inițiată de mine aici pe forum, a ieșit într-o emisiune parcă la BZI și a săvîrșit tot un soi de contrapropagandă vorbind despre o zisă „greșeală capitală”, doar că era vorba despre una a lui Ciolacu, Simion fiind catalogat ulterior de „doamna Diana” doar așa ca un personaj „grobian”, în rest cică era „potențial frecventabil”...)
Da, nu are ce face Șoșoacă decât să deturneze cuvinte cheie dintr-un thread anonim care băltește undeva pe internet.
Vechi 11.09.2024, 09:07:32
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Cozmin Gușă e născut la Câmpia Turzii, din câte știu nu e în Muntenia localitatea, chiar și unul din prenume e Horea, nicidecum Dumitru.
Gușă e oltean, și se vede asta și după fizionomie, una care nu am văzut să se întîlnească între Carpați, însă este întîlnită printre olteni. El doar a crescut, conform declarațiilor lui, într-o „colonie” al cărei nume spune „totul”, „Insula”, ceea ce trimite clar la un soi de ultimii olteni ajunși cu trenul la vremurile respective, și nu la Cluj, ci abia prin zona Turzii.

„Ardelenismul” lui, care flanchează de fapt diverse structuri de propagandă în favoarea ungarismului și a unor extremiști maghiari din România și din Ungaria, este în mod vădit unul misionar antiromânesc. (Recentul caz, și e doar cel mai recent, Gușă avînd un întreg istoric de slugăreli antiromânești, s-a developat în preajma serbării a 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu, un adevărat erou legat de o istorie grea (spre deosebire de impostorul antiromân și antiortodox Simion susținut de Gușă), când neicu Gușă s-a apucat să vorbească (de bine) despre nu știu care extremist antiromân de la UDMR, ăla fiind și un susținător al neofascistului antiromân Orban Viktor care visează genociduri culturale antiromânești.)

(În ceea ce privește o anumită raportare între Gușă și Mega, ar fi de observat în marja celor spuse, că Gușă se tot chinuie să îl facă pe Mega ba „ardelean”, ba „bihorean”, deși Mega Ciprian este un vrâncean, probabil și cu unele origini grecești cândva în trecut (vizibile și după numele de familie, care este cel mai probabil un nume de origine grecească, și după fizionomie), și care, în anumite scenarii ale unora „prizați” de Gușă, nu ar fi ajuns poate niciodată să se însoare cu o româncă din Bihor, avînd în vedere că Bihorul fusese tîlhărit de extremiști maghiari de la români, în urma diktatului de la Viena, cu concursul naziștilor / hitleriștilor germani.)
Vechi 11.09.2024, 13:24:11
MineaPeter MineaPeter is offline
Member

Data înregistrării: 14.11.2017
Locație: Pitesti, RO
Implicit

Citat:
Oare nu prea se întâmplă să existe ardeleni pe care să îi cheme Dumitru?

Noi ne-am obișnuit să îi facem mitici pe oamenii din sud, bunicul meu patern era argeșean și avea numele acesta, tata s-a născut la Leningrad de unde era bunica, dar au venit amândoi în Argeș cu bunicul și, deși bunica ar fi vrut să-l boteze pe tata Dmitri, funcționara publică argeșeană l-a numit tot Dumitru, așa pe miticește :) :) !

Dar acest lucru nu înseamnă neapărat că miticii ardeleni sunt rari ca pietrele prețioase. Ar fi interesante niște statistici. Și nici nu știm cu toții sigur din care parte a țării este colegul nostru Demetrius, de exemplu. Pe de altă parte, este drept că nici muntenii și oltenii n-or fi obișnuiți cu denumiri precum Goția, Henția și cu Truția, sau Bucerdea, Vecerdea ori Cicedea!

Fiecare tărâm cu farmecul numelor sale. Iar legat de părintele Ciprian Mega, ce să zicem, să ne păzim de bârfă și de vorbirea cea în deșert, mai ales pe seama fețelor bisericești! M-am uitat și eu la filmul cu 21 de rubini și am avut curiozitatea să citesc cartea Pântecul desfrânatei anul acesta. Dacă este ceva de rău la mijloc, cele rele să se spele, cele bune să se-adune!
Vechi 12.09.2024, 01:32:05
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MineaPeter Vezi mesajul
Oare nu prea se întâmplă să existe ardeleni pe care să îi cheme Dumitru?
Mai rar, Dumitru Stăniloae poate născut în județul Brașov.

Dar nu am văzut niciun sudist care se dă ardelean vorba urâciosului care împroașcă forumul să aibă numele Horea ortografiat exact așa Horea nu Horia, de la a hori, a cânta, de la legendarul Ursu Nicola - Horea *Cloșca și Crișan.

Până și nea Horia Brenciu e din Brașov

N-am mai văzut pe nimeni să bată câmpii cu grație că de fapt Gușă Cozmin Horea e un sudist care se dă ardelean.

Citat:
Noi ne-am obișnuit să îi facem mitici pe oamenii din sud, bunicul meu patern era argeșean și avea numele acesta, tata s-a născut la Leningrad de unde era bunica, dar au venit amândoi în Argeș cu bunicul și, deși bunica ar fi vrut să-l boteze pe tata Dmitri, funcționara publică argeșeană l-a numit tot Dumitru, așa pe miticește :) :)
De fapt autorul threadului scoate în evidență sudist, cărăcălean șamd, probabil că se crede rege în Sighiu deși nu e sigur că e sibian.

Citat:
Dar acest lucru nu înseamnă neapărat că miticii ardeleni sunt rari ca pietrele prețioase. Ar fi interesante niște statistici. Și nici nu știm cu toții sigur din care parte a țării este colegul nostru Demetrius, de exemplu. Pe de altă parte, este drept că nici muntenii și oltenii n-or fi obișnuiți cu denumiri precum Goția, Henția și cu Truția, sau Bucerdea, Vecerdea ori Cicedea!
Demetrius e de pe undeva din Nord Vest - axa Sălaj-Maramureș-Bihor că altfel nu era greco-catolic, logic că acolo a pătruns uniația.

Citat:
Fiecare tărâm cu farmecul numelor sale. Iar legat de părintele Ciprian Mega, ce să zicem, să ne păzim de bârfă și de vorbirea cea în deșert, mai ales pe seama fețelor bisericești! M-am uitat și eu la filmul cu 21 de rubini și am avut curiozitatea să citesc cartea Pântecul desfrânatei anul acesta. Dacă este ceva de rău la mijloc, cele rele să se spele, cele bune să se-adune!
Au fost mult mai multe cărți bombițe de presă, una era rugați-vă pt Fratele Teoctist an 2005 care a dispărut, alta mai era dedicată lui ÎPS Teodosie - Fascinația Haosului 2009, care a dispărut de pe piață, din ce știu părintele Buga l-a coordonat când a scris Pântecele Desfrânatei și a avut meciurile lui cu ierarhia de atunci din care a învățat pr Mega.

Ce face pr Mega nu e neapărat original, e ceva dus la alt nivel, oricum filmul nu spune cine știe ce, deja când vezi Loredana Groza în distribuție știi că e un film prost, dacă mai punem și aberațiile new age ale lui nea Dorel Vișan, tabloul e complet.

Last edited by Iorest; 12.09.2024 at 01:37:38.
Reply With Quote
Vechi 16.09.2024, 11:16:14
Senior Member

Implicit

Citat:
N-am mai văzut pe nimeni să bată câmpii cu grație că de fapt Gușă Cozmin Horea e un sudist care se dă ardelean.
De fapt este vorba despre o reacție la propaganda jegoasă pe care Gușă o face cel puțin de câțiva ani încoace în stil „ardelenist” sau chiar „filoungarist”, propagandă care în mod evident comportă un caracter misionar antiromânesc, de conturare, de evidențiere a unor cât mai mari diferențe între români din diverse regiuni ale țării, cu o anumită obsesie pentru o presupusă „superioritate” a „ardelenilor”. Nu este ceva foarte diferit de ceea ce a făcut și face extremistul antiromân Gherman Sabin, ăla cel puțin avea „candoarea” să vorbească încă de acum aproape 30 de ani despre tot felul de călătorii „întîmplătoare” la Budapesta.

De altfel Gușă a și spus, că eu l-am audiat în dese rînduri, că și-a ales sau își alege colaboratori la emisiuni preponderent dintre „ardeleni”, evident în același spirit de segregaționism antiromânesc, de multe ori nici nu vorbește despre români ca identitate, folosește în mod tendențios apelativul de „ardeleni”, deși ăla este un cuvînt de origine ungurească și trimițînd la structuri definite istoric în destulă măsură de unguri, de secui, de sași, și mult prea puțin de români; că românii ardeleni și în vremea dominațiilor multiseculare nu și-au spus niciodată ardeleni, ci doar români, iar în unele documente valahi (ardelenii au fost mai întotdeauna alții, românii din Transilvania istorică păstrându-și identitatea lor etnică, etno-culturală, națională).

Mie îmi este clar că Gușă are astfel de abordări în mod ostentativ, programat, după un program evident antiromânesc, în care ar evidenția o așa-zisă „superioritate” „dominantă” a „ardelenilor” asupra „celorlalți” (adică asupra românilor), deși, cum am spus, românii din Transilvania sute și sute de ani și-au păstrat identitatea și nu se pretindeau „ardeleni”. De altfel inclusiv Alexa avea un articol mai demult pe un sait de-al lui, cum că această „dominație” a „ardelenilor” în România ar fi ceva care s-a urmărit și se urmărește, dând exemple personaje cooptate prin diverse instituții de nivel central (în justiție, servicii secrete, politică etc.).

Spre exemplu în raporturile cu preotul Mega, deși acesta este român vrâncean, și foarte probabil și cu origini grecești, deci „balcanice”, Gușă se tot opintește prin diverse emisiuni să îl facă ba „ardelean”, ba „bihorean”, de parcă ar avea alergie la românism, adică deja pare să fie ceva chiar mai mult decât o propagandă programată, deja pare să aibă niște reacții cvasi-viscerale, și culmea la un personaj care este „sudist”, oltean care a trăit și trăiește pe la București, prin Prahova etc. (Acuma, cine crede că astfel de abordări și atitudini, care frizează nu doar mîrșăvia și nesimțirea, ci chiar și penibilul, întreținute cvasi-programatic, ar fi fost și ar fi întîmplătoare, cred că este mai mult decât naiv și ignorant.)
Vechi 12.09.2024, 03:49:13
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
...
Dar acest lucru nu înseamnă neapărat că miticii ardeleni sunt rari ca pietrele prețioase. Ar fi interesante niște statistici. Și nici nu știm cu toții sigur din care parte a țării este colegul nostru Demetrius, de exemplu.
Din Bihor, cu o istorie neîntreruptă a numelui de peste 200 de ani....
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 16.09.2024, 23:10:26
Nietzsche Nietzsche is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.06.2021
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Din Bihor, cu o istorie neîntreruptă a numelui de peste 200 de ani....
Acum are sens totul! Eram eu asa în dilemă, dar acum e clar. Recunosc erau suspecte răspunsurile, mulțumesc ca ai făcut lumină.
Grație Jesus:)))
Reply With Quote
Vechi 16.09.2024, 10:46:00
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu cred că pr Ciprian Mega sau alții care deja au notorietate națională citesc fire de internet, bloguri anonime șamd, ar însemna să aibă prea mult timp să citească ce scrie câte un anonim într-un colțișor de internet.
Depinde de cât este de relevant conținutul (cât despre „anonimat” când vine vorba despre cei pe care i-am criticat eu, cred că glumești...). Ca exemplu, numai ce am scris acum câteva zile o critică la adresa lui Gușă, și deja a apărut un link pe saitul lui de știri care trimitea la un articol despre Avram Iancu al lui Dan Dungaciu. Adică nici nu s-au obosit prea tare, au pus un link la un articol recent, și gata, și ei cred că toată lumea-i proastă.

citat de mai sus:
Citat:
„Ardelenismul” lui, care flanchează de fapt diverse structuri de propagandă în favoarea ungarismului și a unor extremiști maghiari din România și din Ungaria, este în mod vădit unul misionar antiromânesc. (Recentul caz, și e doar cel mai recent, Gușă avînd un întreg istoric de slugăreli antiromânești, s-a developat în preajma serbării a 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu, un adevărat erou legat de o istorie grea (spre deosebire de impostorul antiromân și antiortodox Simion susținut de Gușă), când neicu Gușă s-a apucat să vorbească (de bine) despre nu știu care extremist antiromân de la UDMR, ăla fiind și un susținător al neofascistului antiromân Orban Viktor care visează genociduri culturale antiromânești.)
Vechi 16.09.2024, 12:16:58
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu se susține așa ceva, și primul argument este conținutul și relevanța lui, nu neapărat ca extindere mediatică, ci ca valoare și adevăr ale conținutului. În plus, sînt și alții care mai citesc și îi trimit linkuri sau îi fac rezumate, sinteze cu privire la ceea ce se spune, spre exemplu la ceea ce am scris eu pe-aci, și sînt convins că preotul Mega Ciprian este în temă cu idei de-ale mele, de altfel în ceea ce îl privește pe IPS STREZA se vede spre exemplu felul în care a evitat să menționeze numele de familie, deși „Laurențiu” s-a recomandat și este cunoscut de mult și cu numele de Streza în spațiul public, doar mai nou, de când am început să îl critic aici pe forum în dezbateri, evită cât poate numele de Streza, și le cere și altora să facă așa, pentru ca unii oameni care mai caută informații pe internet să nu caute și după numele de Streza, că este posibil să ajungă și pe-aci, și deci să afle aspecte despre adevărata față a așa-zisului mitropolit Streza (Liviu) Laurențiu și despre nevrednicia profundă, substanțială a acestuia raportat la așa-zisul lui „episcopat”.

Un alt exemplu de eschivă a preotului Mega vizavi de „vicarul” IPS Streza, pe lângă nepomenirea numelui de familie, deși însuși Streza s-a recomandat așa de zeci de ani, este „trecerea cu vederea” a speței dezastrului fără precedent despre care am vorbit la dezbaterea respectivă, speță prin prisma căreia evident că Streza nu poate fi numit „Părinte” decât eventual de către cei care vor să sfideze chiar și cel mai elementar bun simț, și sînt convins că ambii, atât Gușă și atât Mega sînt la curent cu dezbaterea respectivă, în caz că nu au citit ei înșiși la propriu dezbaterea, în special cea care a fost început prin mai anul trecut aici pe forum.

Alt exemplu, acela al evidențierii lui Streza ca „mare apărător al familiei”, deși preotul Mega și Gușă știu că referendumul pentru familie nu a trecut la nivelul Arhiepiscopiei Sibiului, inclusiv în contextul „descinderilor inopinate” ale „protestatarilor” de după octombrie 2015 pe strada unde se află sediul administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului.

Altul este acela al „evidențierii” lui Streza ca „mare liturgist”, sau ce se crede el pe sine, deși este o chestiune foarte gravă ca un personaj care să se fi împărtășit atâta din Sfintele Taine să comită atâtea și atâtea abateri profunde și grave de la Legea lui Hristos și în general de la legile dumnezeiești, inclusiv păcate împotriva Duhului Sfînt; păi astea înseamnă că personajul este de un formalism extrem, care în fondul „lucrurilor” respinge Duhul lui Hristos (agonisindu-și osîndă peste osîndă), din moment ce se opune lui Hristos, și deci Preasfintei Treimi, cu obstinație, inclusiv prin păcate împotriva Duhului Sfînt, or astea nu pot fi considerate niște trăsături ale unui așa-zis mare liturgist, ci chiar dimpotrivă, în ciuda unor cunoștințe și îndemânări cu care crede că își poate acoperi de „vederea” oricui formalismul lui extrem, fariseic, neduhovnicesc și chiar antiduhovnicesc, care îl arată chiar mai rău, mai înrăit și mai anticreștin, decât fariseii și anumite categorii de preoți nelegiuiți împotriva faptelor nelegiuite ale cărora a vorbit Duhul Sfînt, inclusiv în scris, prin mijlocirea sfinților prooroci.

Thread Tools
Moduri de afișare