![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Sa incercam sa lamurim sensurile cuvantului "nebun" prezent in paginile Sfintei Scripturi. Prezent si in pilda bogatului caruia i-a rodit tarina.
|
|
|||
|
|||
![]()
Poti sa citezi... pai bolnav psihic,si atunci existau..
|
|
|||
|
|||
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Nu, nu, cuvantul nebun inseamna neintelept. Bogatul din pilda de astazi nu era bolnav psihic, ci neintelept.
|
|
||||
|
||||
![]()
Frumos sensul. Dar in predica de pe munte Mantuitorul spune:"Cel care va spune fratelui sau nebune, vrednic va fi de gheena focului". Care ar fi legatura intre sensul din predica de pe munte si cel din pilda bogatului caruia i-a rodit tarina?
|
|
|||
|
|||
![]()
Legatura ar fi ca Dumnezeu este singurul care judeca starea sufleteasca a noastra si a fratilor nostri.
Noi nu avem posibilitatea sa facem asa ceva ca fiecare om e o taina. De aceea nu avem voie sa consideram pe cineva nebun in cele ale mantuirii ca adica trebuie sa ne vedem barna din propriul ochi si nu paiul din ochiul altuia. Iar bogatul din evaghelie de azi ne inchipuieste chiar pe noi. Ori ca eu am bogatie materiala ori spirituala ori de amandoua si avandu-le uit sa le impartasesc si cu altii negandidu-ma ca o sa mor si o sa trebuiasca sa dau socoteala in fata propriei constiinte fata de ce am facut cu aceste bogatii. |
|
|||
|
|||
![]()
Da,nu bolnav psihic este raspunsul,nu cunosc pilda dar si eu imi dau seama ca are sensul de nesocotit .
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfantul Teofil cel nebun pentru Hristos | costel | Diverse Sarbatori | 6 | 12.10.2012 11:17:09 |
Sfintii Apostoli nu sunt nu numiti de neam iudeu,conform Sfintei Scripturi | mihailt | Generalitati | 13 | 02.03.2012 13:27:45 |
Sfantul Andrei cel nebun pentru Hristos | antoniap | Diverse Sarbatori | 1 | 03.10.2011 09:36:34 |
Citirea Sfintei Scripturi | Alexandra-Ioana | Despre Sfanta Scriptura | 30 | 06.04.2009 21:24:20 |
|