![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Inseamna ca esti complet pe dinafara de ortodoxie, de crestinism! E clar ca ai facut degeaba teologia daca zici ca ai facut-o caci iti bati joc de ea si de tine insa arunci vina pe mine! Decat un pui, decat un pui de butoi ce strange doage vrand sa ajunga pui de cisterna ca sa incapa acolo toata desertaciunea desertaciunilor baronilor de Miunhauzen. Chiar nu pricepi ca nu eu ma laud si ma incred dandu-ti lectii de morala ci tu te ingamfi si te umfli crezand ca poti sa-mi dai lectii, cenzuri, exclusivizme si porunci si ca faci asta pe toate firele de discutie cu tupeu maxim si fara rusine in timp ce umplii toate postarile tale cu porci de cerneala pe caiet, porci fioriosi cu colti de arginti, incat mi-e foarte greu sa inteleg ce vrei sa spui? Hai, abea astept sa-mi dai lectii... de morala... "ortodoxa"... pe toate firele de discutie. Esti o hula repetitiva ce se desarta din butoiul fara multe doage pe toate firele de discutie amenintand! Ce sa fac, incerc sa te rabd! Vad ca atata poti ca teolog si crestin ortodox. Inseamna ca ti-ai ratat vocatia, erai foarte bun de securist politruc comunist terorist ce se da crestin ortodox ca sa fie luat de mare intelept de fraieri pentru a fi reales de stapan peste prosti. Fii domnule serios si nu mai devia toate discutiile pe toate firele de discutie spre analizarea si hulirea mea! Nu vezi ca nu-ti dai seama si nu stii nici macar cine iti face rau in mod repetitiv si nici cine iti face bine?
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-min∈rabdur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârfEU-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporksd∈cnelups sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 11.05.2021 at 15:39:15. |
|
||||
|
||||
![]()
Tu du-te si scoate-ti pamantul plat la plimbare ca are nevoie...
Vezi-ti de threadul tau ca ai clienti acolo poate poate poate gasesti vreunul care sa iti cante in struna. Poate il scoti la o plimbare sa vedeti impreuna pamantul plat. Si cand o sa trezesti ca pamantul e rotund faci un post? Ifi faci in curte un monument al prostiei? Doar iti rabzi propria prostie si neascultare de biserica.... Succes in conyinuare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
N-am vazut ca sfintii sa huleasca pe cineva. E clar ca esti o caricatura de duhovnic si de teolog ce te bagi in seama! Hula vine din pricina ca omul viseaza! Inchipuie, viseaza, vede vise inchipuiri, pana si vorbele-ganduri interioare sunt vise-inchipuiri. Trebuie sa nu mai visezi tot felul de lucruri sexo-hulicioase criminale, pofticioase, maretia, mandria! Trebuie ca dupa ce ai fost iertat si fratele se pare ca a fost si s-a spovedit si s-a impartasit lunar, alea trebuie sa le lasi in spate, sa realizezi ca ai fost iertat de ele si sa nu faci legaturi intre hulele din trecut cu cele din prezent caci cele din trecut au fost iertate, au disparut, nu mai sunt ci tu prin rememorarea lor, prin repomenirea lor minti adica visezi si calci in picioare iertarea prin necredinta, prin deznadejdea cu care disperi si te deprimi sustinand ca n-ai cum sa scapi de hulire. De hulire se scapa daca diminuezi si-ti infranezi visele si inchipuirile si daca raspunzi cinstit la intrebarea: Cine imi face mie in mod repetitiv rau si cine imi face bine? Daca nu poti sa raspunzi sau sa-ti faci socoteala atunci mergi la preot, la duhovnic, la sfintii din icoane si intreaba-i si-i crede pe ei! Deci e vorba sa nu mai generezi vise porcoase, vorbe ca niste vise porcoase, ca niste ispite pentru pacat.... iar visele vin din creierul bolnav si din inima omului si din vorbele si gandurile-vis asa ca dintr-un suflet distrat si batjocuritor. Dracii nu-ti dau ganduri ci lucrarea lor e sa te ia, vor sa te ia sa le faci munca... te pacalesc sa fii fraier si sa faci deznadejdea, distrugerea, dezbinarea, lepadarea in locul lor. Te rog domnule gpalama... nu deveni penibil dandu-te si mare duhovnic! Esti decat un pui al baronului de Miunhauzen care ai invatat sa ignori ceea ce faci incat ma hulesti si-mi dai lectii pe toate firele de discutie si iata-te cum te apuci sa spui altora cum sa se mantuiasca! Din mandrie de tipul asta ies hulele. Nu se vede? Chiar nu puteti vedea ce face gpalama pe toate firele de discutie la adresa mea? Omul viseaza, isi inchipuie, minte ca puiul baronului de Miunhauzen si crezandu-se mare si tare nu-i pasa ce face... si o face peste tot... se umple de hule la adresa mea. Daca te-ai gandi ca si eu sunt ortodox si in domnul Hristos atunci e clar ca stimabilul IL huleste pe Dumnezeu fara nicio opreliste! De la astfel de oameni luati voi sfat? Astia va sunt marii duhovnici de la care luati lumina? Atunci vai noua!
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-min∈rabdur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârfEU-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporksd∈cnelups sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 11.05.2021 at 16:12:39. |
|
||||
|
||||
![]()
Sandibel ce esti.
Citeste-ti postul ca nu ai zis nimiv decat generalitati care nu au legatura cu ce zice. Si il incurci in loc sa il ajuti. Tu nu ai intrles nici problrma nici solutia. Esti asa.. pe langa total, cam prin plop. Esti inafara subievtului ca de obicei. Iti dai cu parerea pe langa ca unhabarnist Unul are cancer si tu vorbesti deboli general |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu pe tine trebuie sa ter asculte si urmeze ci pe parintele si duhovnicul lui. Aici doar discutam si ne sfatuim intre noi. Nu ne erijam in duhovnicii altora! Pricepi asta? Nu prea... tu esti exact boala lui, esti defapt exemplul hulelor lui devenita boala la adresa mea. Cauta sa vezi ce mi-ai postat pe toate firele de discutie in ultimele luni si poate realizezi! Esti puiul cel hulicios al baronului de Miunhauzen ce se cred si mare duhovnic, mare luptator si aparator al ortodoxiei, mare teolog si mare om de stiinta. Vai tie si mie caci acuzarile si hulele tale curg la adresa mea. Nu-i bai, te iert, te rabd.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-min∈rabdur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârfEU-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporksd∈cnelups sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 11.05.2021 at 16:26:54. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Din ce scrii pare ca incet incet tu ai inceput sa te crezi smintisor, ai inceput sa ti se para ce esti nepacatos, smerit, bun, credincios un foarte mare crestin, un sfant in toata regula. Ei bine de aici a inceput raul, te mandresti, te incanti cu tine insuti, te vezi intelept, smerit, te vezi sus de tot, te lauzi, te vezi in lumina, te crezi mare, te crezi bun.... Ce sa faca Dumnezeu atunci daca tu nu mai ai nevoie de Mantuitor, de Ortodoxie si te crezi tot mai mare incat confunzi trufia-stiintifica a lumii cu sfintenia? Ce sa faca Dumnezeu daca simte ca in tine creste un sarpe ce se inalta pe sine incantandu-se cu cat e de grozav si de intelept? Te lasa putin in visele-inchipuirile-iutimile-furiile-poftele tale pamantesti, lumesti ca sa-ti dai seama ca chiar esti un pacatos. Dumnezeu nu uraste pacatosii ci ii iubeste mult si ii cheama la vindecare, la mantuire. Daca te infurii inseamna ca judeci ca acuzi si te dezvinovatesti asa ca fariseii smintisori si nu poti opri razbunarea asta mentala si nadajduind in superstitia hulei care te "scapa" de ghinion atunci injuri si te descarci-racoresti adica executi infractorii, executi pacatosii pentru ca tu vrei altceva si daca tu vrei ceea ce vrei atunci e musai binele (visezi!). Te sfatiesc deci sa te infranezi de la vrerile tale, de la judecati, acuzari, invinovatiri-dezvinovatiri, sperante-desarte scapare de ghinion si sa te linistesi stand cu umilinta sub vina, considerandu-te pacatos si acceptandu-ti situatia ca din inima, sufletul, mintea ta ies astfel de hule groaznice care defapt sunt blesteme. Hula e o pedepasa-blestem pe care o dai tu celui care sta in calea voirilor tale! Nu te mai socoti judecator, procuror, avocat, mare luptator caci nu stii diferenta dintre lupta cea buna si lupta lumeasca. Boala ta se cheam LUME si luptand gresit vezi ca esti atacat, te crezi atacat, atunci te crezi victima agresata si vrei sa te aperi asa ca in lupta stiind ca esti lovit si ca daca vrei sa supravietuiesti trebe sa lovesti asa ca intr-o lupta lumeasca. Vrei sa lupti cu gandurile si ele te lovesc lumeste si tu ripostezi lumeste si nu mai poti iesi din lupta, din razboi. Treabuie sa duci lupa cea buna ca sa scapi de lucrurile urate si porcoase fara victime colaterale, fara sa lovesti si in Dumnezeu, in sfinti, in organe, in neuroni, in inimas, in tine. Nu ai voie sa vrei sa-l omori pe celalat din tine cu fire rea ci sa incerci sa-l mantui impreuna cu Dumnezeu. Deci te sfatiesc sa nu intri in razboi cu gandurile hulitoare caci lupti ca lumea incercand sa provoci moarte si lovituri cauzatoare de moarte gandurilor. Nu trebuie sa lupti decat cu gandul hulitor care se repeta pe termen lung! Da-ti seama din stolul de hule care e hula repetitiva care zilnic nu-ti da pace si cu aia te lupta prin infranare. Intelege-ti boala-visul-dorinta-sentinta cu care blestemi-executi si incearca sa nu mai repeti, incearca sa lupti cu ea, incearca sa eviti, fa ceea ce poti face, instantaneu te rogi Domnului sa te ierte si iata ai facut tot ce ai putut si gata, e treaba Lui, tu ai facut tot ce ai putut. Daca iar te biruie hula respectiva iar te rogi sa te ierte si gata. Restul stolului de hule sunt asa ca pasarile, vin si pleaca, n-are rost sa te deznadajduiesti pentru ele, nu te condamna nimeni daca ai stoluri. Patima e hula care se repeta pe termen lung, zile, luni, ani, zeci de ani aceiasi hula. Cu aia e bine sa incerci sa lupti fara victime colaterale rugand pe Iisus s-o biruie ca sa nu te omoare sau sa nu omoare pe altii!
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-min∈rabdur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârfEU-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporksd∈cnelups sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 11.05.2021 at 17:41:07. |
|
||||
|
||||
![]()
Habarnist cu figuri care produce teorii in toate dimensiunile.
Asa cum ai produs dovada ereziei tale asa esti pe toata linia. Teoria ta e doar una din elucubratiile si iesirile tale in decor Din nou nu stii ce vorbesti si scrii prostii si generalitati pe langa. Nu ai zis nimic mai sus... a 2a oara. Hulele "e rele" si trebuie sa luptam cu hulele. Esti incoerent. Zero biserica zero mistica zero ce zic sfintii zero referinte la invataturi doar "teorii din spatiul pacman3d" al unui habarnist. Ai nota 2 pt posturi sunt mediocre Last edited by gpalama; 11.05.2021 at 18:35:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand ai fost mic ai facut ce-ai vrut mai ales ca erai coleric si le puteai face fata si celor de varsta ta ca sa-ti cultivi temperamentul coleric, dar ai crescut, nu mai esti mic, asadar va trebui sa inveti sa te stapanesti ca altfel degeaba ai crescut daca nu esti mai intelept. Acum ai alte mijloace si obiective, iar in situatia ta eu vad ca ai totul sub un control mai strict decat am eu cu mine. Fii in continuare cu bagare de seama sa nu recidiveze "lepra"(fapta pacatului). Duhovniceste poti trai foarte bine cu gandurile si hulele acelea, adica sub tirul tentatiilor, dar cu paza vigilenta mereu; e foarte bine. E o prostie sa vrei schimbi ce nu poti schimba, ce nu depinde de tine. Aproape toate gandurile noastre de peste zi vin ca urmare a influentelor astrale mereu variabile si ne afecteaza mai ales daca nu suntem in stare sa ne controlam pe noi insine. Eu am incredere in duhovnicul tau si-mi place de el dar ascultarea ta e mai pretioasa decat cautarea altui duhovnic; daca apare altul din senin si te cheama, ia-l si du-te, dar nu cauta tu dinadins un altul fiindca ai destul. Dumnezeu are mai mare grija de tine decat poti sa ai tu.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 12.05.2021 at 04:53:27. |
|
|||
|
|||
![]()
@Demetrius
inteleg f bine ce zici, mi se pare imposibil de trait duhovniceste f bine cu gandurile astea. Poate sa nu faci pacate, dar in capu tau e haos apocaliptic Nu cred ca stau mai bine ca tine, si n o zic din vreo paruta smerenie, pur si simplu asa ma simt, mai ticalos decat toti, practic lupt mental de cand ma trezesc si pana ma culc. Mi-am pierdut pacea, orice rugaciune e o adevarata lupta, orice participare la Sf Liturghie, orice viata spirituala, etc. Am zile cand abia zic un Tatal Nostru si uneori aceste ganduri se simt atata de reale de parca le- as vrea, fapt ce ma duce la disperare maxima si la deznadejde. SI faza e ca dorinta sa traiesc duhovniceste, am. Nu stiu cum ai putea trai duhovniceste cu astea... Practic Orice gand catre Dumnezeu sau cele sfinte e afectat, din motivul asta spun ca poate am dat si in ceva tulburare mentala. Pentru mine, cea mai mare drama e sa "mi-l iei pe Dumnezeu" ca sa ma exprim asa ! Am incercat asa un exercitiu mental s-o las mai moale cu spiritualitatea. Mi se pare imposibil de trait fara Dumnezeu. Adica mi se pare ca traiesti degeab, ca incerci sa negi o evidenta, practic Tatal te cheama la viata si tu te faci ca nu auzi. Groaznic, adica. Iti dai seama ce inseamna pentru mine razboiul asta sau ce e (boala, habar n am) Nu ma vait ca o muiere cum ar parea dar pur si simplu nu concep sa traiesc fara intensitate spirituala iar aceasta de acum mi-a taiat o grav ! Am citit o gramada. Si despre tulburarea obsesiv compulsiva, daca dai " blasphemous toughts" pe net iti apar o gramada de exemple fix cu ce patim noi astia cu problema asta. Am vorbit si cu alti preoti, toti mi-au zis sa fac ascultare de duhovnicul meu. E drept ca nu am mers la preoti imbunatatiti celebri ca sa zic asa. Eu cred ca Dumnezeu poate vorbi prin orice preot care are hirotonie canonica. De ex cand m am spovedit prima data in 2018 mi-a zis ca si canon sa nu ratez nicio Sf Liturghie, eu habar nu aveam ce semnifica aceasta cu adevarat ma gandeam ca mi da sute de metanii, post mult etc..... Am citit si din patristica si culmea sunt aceleasi simptome si aceleasi sfaturi ca si partea medicala. Adica nebagatu in seama. De la Ioan Scararul din sec VI si pana la Dr Phillipson considerat cel mai bun psihoterapeut in OCD, toti zic la fel. Ignoratul. Faza e sa si poti. Eu cred ca numai Dumnezeu te poate scapa de asa ceva. Un adevarat blestem pentru cine vrea sa traiasca cu adevarat cu Hristos mereu in gand si inima V-am salutat si Doamne ajuta Last edited by matador; 12.05.2021 at 13:10:22. |
|
||||
|
||||
![]()
Si daca te baga diavolul de 20 de ori pe zi sub apa trebuie sa iti revii si sa te reculegi.
Asta este o lupta duhovniceasca sa stii. Pentru ca se vede din cum vorbesti ca esti cu totul pe alt drum fata de cel dinainte. Se vede ca deja ai cunostinte deja stii calea Bisericii. Din cum vorbesti si din cum pui problema esti alt om. Incearca sa faci ce poti. Sa vezi daca au fost probleme in canon, daca un alt duhovnic te poate ajuta. Fa un canon de rugaciune la Maica Domnului, citeste Paraclisul 2-3 luni, cere ajutor. Ziceai ca te rogi cu acatiste dar nu Maicii Domnului. Incearca sa te rogi o perioada asa si vezi ce se intampla. Fa ce poti, dar neaparat rugaciune. Rugaciunea rezolva ce nu poti tu. Cu siguranta ca gandurile sunt acolo pentru ceva... Si ca sa vezi ca nu sunt obsesii, fa-ti un bilant al continutului lor: hula, blasfemie, rautate. Productii ale unor duhuri murdare, care hulesc. Daca te baga diavolul de 20 ori pe zi in galeata cu mizerii in care singur ai stat ani de zile, sa nu te deznadajduiesti ci sa intelegi ca trebuie sa iti revii si sa mergi mai departe. Oricum ar trebui sa intelegi ca ... asta este lupta cu diavolul. Vezi la Sfantul Vasile cel mare cand a alungat un diavol. Ca a luat 40 de zile de rugaciune. Si tanarul ala vedea si auzea diavolii. Cam asta se intampla cu toti cei care ajung in pacate grele. Cam asa ti se intampla si tie dar la o scala mai mica. Pacatele au adus asta, rugaciunea si Biserica o sa alunge asta. Last edited by gpalama; 12.05.2021 at 15:08:58. |
|