Citat:
În prealabil postat de georgeval
Sa nu-i uitam pe Sfinti.
„Cu cuvintele tale cele de aur, Biserica, ca si cu o podoaba de aur impodobindu-se, Ioane Gura de Aur, ca o mireasa bucurandu-se, striga catre tine: Saturatu-m-am de apele tale cele cu aur curgatoare, veselindu-ma cu invataturile cele in chipul aurului, si cu must de aur. Ca din lucrare la privirea cea de sus ma ridic, prin invataturile tale cele blande, si cu Hristos Mirele cel sufletesc ma unesc, impreuna imparatind cu Dansul. Pentru aceasta si noi, adunandu-ne intru pomenirea ta, strigam: Nu inceta rugandu-te pentru noi catre Domnul, ca sa mantuiasca sufletele noaste“ (Stihira a 4-a de la Litia Vecerniei zilei)
|
...mi-am dorit dintotdeauna sa am o prticica de sfinte moaste... si i-am spus duhovnicului... mi-a cerut o cruce de lemn si mi-a pus o
particica din moastele Sf.Ioan Gura de Aur... (ca marime, e ca un bob de mazare)! ...cand mi-a spus mi s-au inmuiat picioarele... m-a cuprins o Bucurie de negrait si am inceput sa plang... le am acasa... le-am pus intr-o racla... Cand au fost moastele Sf.Ioan Gura de Aur la Iasi le-am spus alor mei: "Vedeti? oamenii ingheata afara ca sa se inchine la Sf.Ioan si noi il avem in casa... Daca ar sti lumea ar fi si la noi pelerinaj...!"
Facem Acatistul Si Paraclisul Sf.Ioan zilnic, iar candela arde neincetat, si tamaiem mereu!!! Cand am fost la Mrea Vatopedi in Athos am tinut capul Sf.Ioan in maini si nu ma mai opream din sarutat sfantul cap... De ce? aveam crucea cu particica din Sf.Moaste de la duhovnicul meu (eram impreuna cu el) la gat si tineam capul sau in maini... nu va pot spune ce am simtit dar a fost ceva dumnezeiesc...
Se simte prezenta Sfantului in casa noastra...
Dumnezeu sa ne miluiasca pe toti!!!