![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Ma acuzi ca am scos din context?
|
|
||||
|
||||
![]()
Normal, elementar se face distinctia dintre jertfele Vechiului Testament si Jertfa Noului Testament. Textul invocat se refera la jertfele Vechiului Testament.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Adica noua ne cere jertfa? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
intre INDIVIZI in aceasta lume, pe cand morala crestina pregateste omul pentru COMUNIUNE cu Dumnezeu. Ateul isi cauta fericirea lui individuala aici pe pamant, crestinul cauta o fericire vesnica, insa nu una individuala, ci o fericire in comuniune sau, mai bine zis, cauta fericirea celor de langa el si prin fericirea lor devine si el fericit. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]()
Chiar daca nu il invata ce inseamna toleranta fata de cei ce nu au aceleasi convingeri cu el?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Exista o explicati evolutionista pentru afirmatia de mai sus. Pacat ca nu realizati asta. Toate valorile morale pe care le trambitati au justificare evolutionista. Inclusiv alea cu omoratul copiilor neascultatori.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
acesta: musulman, budist, ateu sau orice alta religie doriti. Nu luati drept exemplu pe fundamentalisti, aceia deviaza si parodiaza morala crestina. La baza moralei crestine sta iubirea, asa cum a precizat si georgeval. Fara Iubire nu poti sa ai Adevarul. Adevarul S-a intrupat prin Iubire, adica prin Sfantul Duh, la fel si in mintea noastra adevarul se "intrupeaza" doar prin iubire. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
29. Dar el, voind să se îndrepteze pe sine, a zis către Iisus: Și cine este aproapele meu? 30. Iar Iisus, răspunzând, a zis: Un om cobora de la Ierusalim la Ierihon, și a căzut între tâlhari, care, după ce l-au dezbrăcat și l-au rănit, au plecat, lăsându-l aproape mort. 31. Din întâmplare un preot cobora pe calea aceea și, văzându-l, a trecut pe alături. 32. De asemenea și un levit, ajungând în acel loc și văzând, a trecut pe alături. 33. Iar un samarinean, mergând pe cale, a venit la el și, văzându-l, i s-a făcut milă, 34. Și, apropiindu-se, i-a legat rănile, turnând pe ele untdelemn și vin, și, punându-l pe dobitocul său, l-a dus la o casă de oaspeți și a purtat grijă de el. 35. Iar a doua zi, scoțând doi dinari i-a dat gazdei și i-a zis: Ai grijă de el și, ce vei mai cheltui, eu, când mă voi întoarce, îți voi da. 36. Care din acești trei ți se pare că a fost aproapele celui căzut între tâlhari? 37. Iar el a zis: Cel care a făcut milă cu el. Și Iisus i-a zis: Mergi și fă și tu asemenea. Daca incerc sa unesc ce ai scris tu cu fragmentul evanghelic ce rezulta? Ca Biblia ne invata sa fim toleranti doar cu cei ce ne fac bine ... |
![]() |
Tags |
morala |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lipsa de Dumnezeu in viata morala | Decebal | Morala Crestina | 9 | 06.08.2013 13:02:33 |
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. | georgeval | Generalitati | 20 | 15.02.2012 01:37:34 |
Morala Crestina - importanta ei | iRoDiOn | Morala Crestina | 8 | 28.09.2011 01:45:33 |
Bioetica, familia si morala crestina | corneliamate | Intrebari utilizatori | 10 | 31.05.2011 08:21:11 |
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor | NagyAttilaPuli | Intrebari utilizatori | 8 | 04.07.2010 19:44:22 |
|