![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nu trebuie sa te gandesti si sa te preocupi in legatura cu astfel de lucruri, Dumnezeu lucreaza prin cai misterioase si noi nu il putem intelege, pentru ca suntem prea mici. trebuie doar sa credem si sa nu punem nimic la indoiala. ** Chiar daca si cei mai sfinti au promovat genocidul prin razboaiele sfinte, ele erau facute in numele lui Dumnezeu, deci erau acoperiti de orice vina, pentru ca Domnul ne lasa sa ne ucidem vrajmasii daca e necesar, asa cum scrie si in cartea sfanta. Plus ca, chiar daca multe crime au fost facute in numele religiei, moartea nu este cea mai mare pedeapsa. oamenii aceia nu au primit pedeapsa maxima prin moarte, pentru pacatele lor. ei au fost ucisi pentru a mai avea o sansa, pentru ca pedeapsa maxima e alienarea de Dumnezeu. dar fiind ucisi, ei mai pot avea o sansa intru Domnul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Ortodocsii nu au mers in cruciade ,nu au ucis .Nu ne gandim la cei care au luptat pt apararea pamantului stramosesc si a credintei ortodoxe. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu intra în capcana unui "dialog" cu neicușorul pe care l-ai citat. S-a înscris doar pentru a face panaramă.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Unde-i logica? Adica criminalul daca a facut crimele intru/pentru Hristos se mantuieste si ateul ala nenorocit care face bine pentru ca asa ii e firea, nu se mantuieste ca e idiot si nu crede in Dumnezeu.... Cata logica... Daca ar gandi si Dumnezeu asa (si sper sa n-o faca), mare parte din criminalii notorii ai istoriei se lafaie deja in Rai. Ah, Simion, Dumnezeu nu cred ca sta la fiecare traducere a Bibliei sa sopteasca cuvintele corecte. Daca era asa, cum de difera Biblia scrisa acu cativa ani, de cea scrisa, tot in aceeasi limba, de acum cateva sute de ani? Cum se face ca daca traduci din orice limba o biblie ortodoxa nu iese 100% identica cu cea din romana? Last edited by Corinusha; 24.01.2014 at 10:29:27. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum daca o persoana se dovedeste neserioasa sau se comporta intr-un mod urat cu noi (barfa, vorbire pe la spate, lucruri mincinoase spuse fata de persoana noastra, denigrari, etc), atunci intai incerc sa port o discutie cu persoana respectiva si sa o intreb care e motivul acestui comportament, iar daca si dupa asta continuua in accelasi stil, atunci mai degraba rupi orice legatura cu aceea persoana. Pentru cei care comit infractiuni deoasebit de grave (crime, violuri, pedofilie, proxenetism, trafic de droguri, etc) sau care au un comportament imprevizibil si violent, pentru acestia nu cred ca mai are importanta ce religie au. Daca un individ e in stare sa comita una din infractiunile de mai sus, atunci chiar nu ma intereseaza ce religie are- trebuie aspru pedepsit si indepartat din mijlocul unei colectivitati umane-deoarece reprezinta un pericol public. Nu stiu daca in fata lui Dumnezeu un astfel de individ mai poate fi iertat vreodata- deoarece suferintele provocate de el unei persoane nevinovate nu vor disparea nicioadata. |
|
||||
|
||||
![]()
Total de acord cu tine, Florin, dar se pare ca unele persoane nu sunt de acord cu noi :)
si nu stiu...mi se pare... cel putin absurd. Pana la urma tot numai Dmumnezeu alege cine se mantuie si cine nu si nu cred ca Se va uita in primul rand la religie sau lipsa acesteia. Prima data cred ca Se uita la fapte, apoi daca e ortodox sau ateu sau orice altceva... |
|
|||
|
|||
![]()
Sigur ca se uita la fapte, dar din pacate pentru tine, nu le judeca cum le judeci tu, in raport cu convingerile tale subiective ci in raport cu invatatura pe care a lasat-o si cei ca tine in mare parte o resping.
Asa ca si daca esti ok vizavi de constiinta ta anesteziata, fata de Dumnezeu s-ar putea sa nu fie treaba atat de ok. Si probabil ca nu Dumnezeu te va osandi ci chiar constiinta ta care atunci nu o vei mai putea tine in lanturi, ca acum.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 26.01.2014 at 04:16:40. |
|
|||
|
|||
![]()
Probabil si logica lui Iuda, care l-a dus unde l-a dus.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Chiar nu-s subiectiva Alin, nu de mine e vorba. E vorba de multi altii care n-au nici o treaba cu ortodoxia; poate sunt atei, poate au alta religie; dar ei, dca fac aceleasi fapte bune (ipotetic vorbind, ca doi oameni nu fac identic aceleasi fapte) ca si un crestin care e si ortodox, de ce nu s-ar mantui? Daca e curat la suflet si e bun pentru ca asa vrea sa fie, nu din frica de Iad? Sincer, mi se pare mai valoros un om care e bun pentru ca asa vrea sa fie ecat un om care e bun din frica e a junge in Iad. Primul e sincer, al doilea poate fi ipocrit. Am zic POATE FI, se gasesc cazuri, fi sigur de asta. Daca pentru mine treaba nu va fi atat e ok, asta e. Dar macar am contiinta impacata si, imi pare rau, dar nu pot fi ipocrita sa zic ca-s io-s e acord cu toate dogmele bisericiesti sa ascult de ele. Mai bin sincera si exclusa, decat ipocrita mincinoasa si inclusa intr-un grup. Asta-s eu. Daca Dumnezeu ma va pedepsi pentru asta sau nu, e la latitudinea Lui, nu a mea, nu a parintilor, nu a sfintilor, nu a altor oameni. Poate voi ajunge candva sa gandesc altcumva, dar momentan nu e cazul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu stiam ca o fac din dragoste crestina pt cel in nevoi . Iar de atei buni ,dar inversunati impotriva lui Dumnezeu deci si a oamenilor care sunt fapturile lui Dumnezeu nu prea am auzit . |
![]() |
Tags |
morala |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lipsa de Dumnezeu in viata morala | Decebal | Morala Crestina | 9 | 06.08.2013 13:02:33 |
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. | georgeval | Generalitati | 20 | 15.02.2012 01:37:34 |
Morala Crestina - importanta ei | iRoDiOn | Morala Crestina | 8 | 28.09.2011 01:45:33 |
Bioetica, familia si morala crestina | corneliamate | Intrebari utilizatori | 10 | 31.05.2011 08:21:11 |
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor | NagyAttilaPuli | Intrebari utilizatori | 8 | 04.07.2010 19:44:22 |
|