Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.06.2009, 14:21:44
luchian
Guest

Implicit Renasterea credintei in Romania

Dupa marea ciuma rosie, dupa marea teapa a clasei politice si dupa disparitia mirajului din occident, romanul autentic a inceput sa caute adevaratele valori si sa reia constructia la Romania lui, ce s-a oprit la aparitia comunismului.

Ma uit in jurul meu si vad bisericile pline de tineret, vad cate 10 copii la impartasit. Vad batrani care se dezmortesc si tineri ce se intaresc. Aud oameni care nu se declara credinciosi cu principii de mucenic. E minunat!

Cred ca e rasplata lui Dumnezeu pentru ca nu ne-am pierdut credinta si de la cei putini ramasi se imprastie mireasma unui bun inceput.

Sub ochii nostri se renaste Romania autentica, una nascuta de Sfantul Apostol Andrei si ocrotita de Maica Domnului. Romania ce va sta din nou in calea lumii acestia, va fi mosneagul de care se va impiedica din nou Baiazid.

Cine are ochi sa vada, cine are urechi sa auda si cine are inima sa traiasca.

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 15.06.2009, 14:35:24
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Iată în sfârșit și un mesaj optimist !

Citat:
În prealabil postat de luchian Vezi mesajul
Dupa marea ciuma rosie, dupa marea teapa a clasei politice si dupa disparitia mirajului din occident, romanul autentic a inceput sa caute adevaratele valori si sa reia constructia la Romania lui, ce s-a oprit la aparitia comunismului.

Ma uit in jurul meu si vad bisericile pline de tineret, vad cate 10 copii la impartasit. Vad batrani care se dezmortesc si tineri ce se intaresc. Aud oameni care nu se declara credinciosi cu principii de mucenic. E minunat!

Cred ca e rasplata lui Dumnezeu pentru ca nu ne-am pierdut credinta si de la cei putini ramasi se imprastie mireasma unui bun inceput.

Sub ochii nostri se renaste Romania autentica, una nascuta de Sfantul Apostol Andrei si ocrotita de Maica Domnului. Romania ce va sta din nou in calea lumii acestia, va fi mosneagul de care se va impiedica din nou Baiazid.

Doamne ajuta!
Mă bucur frate Luchian să-ți citesc mesajul , un mesaj optimist precum al Sf. Apostol Pavel :"Mă bucur și mereu mă voi bucura", de care am adus aminte într un nou topic la "Pocăință". Bucuria Sfântului Pavel, arătam în acel topic, este slujirea Mântuitorului și nădejdea mântuirii. Aceasta trebuie să fie și bucuria noastră, credința noastră Ortodoxă : Slujirea lui Hristos și nădejdea mântuirii noastre.
Post binecuvântat !+
Vechi 15.06.2009, 20:22:15
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:

Doamne ajuta!
In ce oras stai frate? Eu prin Iasi nu vad mult tineret in biserica. Vad cativa, dar nu prea multi .
Reply With Quote
Vechi 15.06.2009, 21:53:19
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Sunt de acord, Romania renaste duhovniceste, mai ales in randul tinerilor. Nu vorbim de proportia tineri credinciosi si tineri necredinciosi, ci doar de numarul celor credinciosi.

Cu adevarat, cand oamenii sunt stransi de vremuri grele, ei inmultesc rugaciunea si virtutea. Cu cat se va ingreuia societatea si lumea, cu atat Bisericile vor trebui sa dea o tot mai mare marturie.

Slava Domnului intru toate.

Reply With Quote
Vechi 15.06.2009, 22:02:37
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
... Romania renaste duhovniceste, mai ales in randul tinerilor. Nu vorbim de proportia tineri credinciosi si tineri necredinciosi, ci doar de numarul celor credinciosi.

Cu adevarat, cand oamenii sunt stransi de vremuri grele, ei inmultesc rugaciunea si virtutea. Cu cat se va ingreuia societatea si lumea, cu atat Bisericile vor trebui sa dea o tot mai mare marturie.

Slava Domnului intru toate.
o,da,intru totul de acord cu voi !
cel putin, Radu Voda este cu precadere Biserica celor tineri ! incepand cu monahii ...
scris este doar : stie Bunul Dumnezeu cum sa intoarca tot lucrul rau spre bine !
sau,daca vreti : tot raul spre bine ! nu doar uneori ci intotdeauna,dar nu realizam noi,decat mai tarziu,uneori...
Reply With Quote
Vechi 15.06.2009, 22:26:47
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:

Doamne ajuta!
Da ai dreptate! Sunt mulți tineri care vin la biserică și pe la mănăstiri,sunt persoane instruite și mai ales s-a format o categorie specială de creștini mireni,nevoitori care trăiesc după rânduiala bisericii și care își educă copii să ducă mai departe credința noastră indiferent de timpurile care vor veni.Este încurajator și minunat să vedem aceasta (cine are ochi să vadă).Ortodoxia are sigur viitor.
Reply With Quote
Vechi 16.06.2009, 14:58:05
luchian
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
In ce oras stai frate? Eu prin Iasi nu vad mult tineret in biserica. Vad cativa, dar nu prea multi .
In Bucuresti... dar si pe la manastiri cand am mai fost, le-am gasit pline.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nevoia credintei Kronos Generalitati 16 26.06.2011 18:17:25
La multi ani , RADIO RENASTEREA ! cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 3 02.05.2011 01:44:50
Eventuala vizita a papei in Romania,ocazie de marturisire a credintei cu smerenie mihailt Biserica Romano-Catolica 39 18.02.2010 21:48:00
Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! elenavioletacocos Generalitati 22 22.11.2009 23:58:28
Universul Credintei TVR C-tin Biserica Ortodoxa Romana 2 28.03.2008 00:56:48