![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si asta fac ecumenistii la aceste intalniri eretice; ei nu prezinta Ortodoxia ca unicul Adevar, ci ca o alternativa, buna si ea! Citeste acordul de la Balamand si vei intelege mai bine! Ortodoxia reprezinta Adevarul! Romano-catolicismul, protestantismul, s.a.m.d. sunt toate erezii! |
|
||||
|
||||
![]()
Am impresia ca se uita undeva "pe drum" faptul ca conducatorul real al Bisericii este Hristos. Si atunci in momentul in care zicem "e buna Ortodoxia, dar nici catolicismul nu e departe", suntem foarte aproape de lepadarea de credinta. Oare S-a impartit Hristos?
Aici este o mare ispita. Chiar daca dogmatic diferentele ar fi mici (si nu sunt!), tot ne-ar desparti o prapastie. Cata vreme nu ma impartasesc impreuna cu catolicul, inseamna ca e ceva in neregula cu credinta lui. La fel sta situatia si cu arienii, si cu monofizitii, cu monotelitii si toti ereticii de-a lungul veacurilor. E mult mai sanatos pentru eretic sa-i atragi atentia ca e eretic. Si e si de datoria noastra de crestini. Ma tem de momentul in care Hristos ma va intreba: dar pe fratele tau in Adam, Papa Bartolomeu, cum ai lucrat sa-l aduci pe calea cea buna? Eu nu voi putea raspunde: pai stii Doamne, credeam ca si el e dreptcredincios... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ceea ce ma priveste, consider ca intoleranta religioasa este mai rea decat rasismul. In viziune, Domnul ii spune lui Petru "Ce a curatit Dumnezeu, sa nu numesti necurat", referindu-se la neamurile care trebuiau sa afle despre Evanghelie. La ce imi foloseste daca am primit Cuvantul curat si intorc spatele unui semen de al meu care a inteles altfel prin modul in care a fost crescut, educat etc. Eu nu vorbesc de unire a bisericilor, asa ceva nu se va realiza niciodata cu organizatiile pe care noi le stim, ci de felul cum relationam in viata noastra cu oamenii. Credeti ca rugaciunea Domnului in care spune "Eu vreau ca toti sa fie una" va ramane fara rezultate? Eu nu cred. Biserica lui Cristos este deja una, este formata din toti cei care si-au pus increderea in El, indiferent de felul cum au inteles si care slujesc pe Dumnezeu dupa puterea lor. Aceasta Biserica se numeste Biserica si atat, nu tine cont de rasa, natiune, aici se intra prin harul lui Dumnezeu, de aici incolo se ocupa El de fiecare. "Cine are pe Fiul, are viata" Datoria unui crestin nu e sa atraga atentia cu nimic, doar Dumnezeu deschide ochii, dar poti incerca si va iesi cearta, scandal, discutii care nu duc nicaieri. "Prin aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii pentru altii, spune Domnul" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand a venit papa Ioan Paul al doilea era Iliescu la putere, nu Coposu. Coposu nici nu a apucat sa fie la putere, ca a murit inainte. Ce inseamna fanatic prooccident, pai in politica este vorba de ecomnomie si ce economie sa construiti in Romania, daca nu cea de tip occidental, care exista si in Romania inainte sa vina comunistii? Dar in fine, hai sa nu intram in politica. Cred ca venirea papei ar fi un lucru bun. De ce sa fie rau? Poate s-ar mai inblanzi spiritele si nui ne-am mai inversuna atata impotriva catolicilor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe scurt, pot sa stea la masa tratativelor reprezentantii bisericilor pana nu or mai putea, mai bine ar mai deschide Scriptura, ar fi de mai mare folos, tuturor, fara nicio exceptie. "Cine crede ca sta in picioare sa ia seama sa nu cada" |
|
|||
|
|||
![]()
Catolicismul este o minciuna periculoasa pentru ca are masca Sfintei Traditii dar vinde minciuni cum e primatul papal si credinta în aratarile asa-zisei fecioare.
Catolicismul este la originea compromiterii crestinismului si aparitiei ateismului. Dar cel mai grav e faptul ca el, catolicismul înbolnaveste sufletele. Religiile false (inclusiv ateismul) au un puternic efect psihotic asupra oamenilor si duc la pierderi ireparabile, amputari ale personalitatii, puterilor sufletesti. Religia ortodoxa e singura care nu alieneaza fiinta umana fiindca îi lasa libertatea de a alege ce sa creada. Putin nocive sunt de asemeni si credintele de tip protestant prin faptul ca nu impun ce sa creada adeptii lor.
|
|||
|
|||
![]()
si sa nu uitam cate "rele" s-au intamplat de-a lungul istoriei din cauza catolicilor, sau cel putin ai "capilor" catolicismului.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Orice poate aliena de altfel fiinta umana, pana si cele mai inalte virtuti, daca sunt traite fara smerenie.
|
|||
|
|||
![]()
Ortodoxia traita corect nu alieneaza. Catolicismul trait corect alieneaza.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pacat, proteste la vizita Papei | ignatiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 18.10.2011 15:28:29 |
Primul tweet al Papei | Daniel_7 | Biserica Romano-Catolica | 0 | 29.06.2011 21:49:28 |
'Ortodoxul' de ocazie | Marius22 | Generalitati | 111 | 10.03.2011 15:59:38 |
Sf.Sinod al BOR invita la dialog BRU si accepta vizita Papei | Pr.Coriolan | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 2 | 08.07.2010 14:54:27 |
Renasterea credintei in Romania | luchian | Generalitati | 6 | 16.06.2009 14:58:05 |
|