![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
De ce pe sfanta cuce uneori este reprezentat un craniu. Am inteles ca ar fi vorba de Adam. Nu am avut cum sa verific aceasta informatie si daca este vorba de Adam de ce este reprezentat asa si de ce nu apare si Eva?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar poate ca reprezinta moartea invinsa de moartea Lui Hristos pe Cruce - pare mai verosimila explicatia asta.
|
||||
|
||||
![]()
Este craniul lui Adam care, "dupa parerea unora", spune Sfantul Ioan Hrisostom, ar fi fost ingropat sub Golgota- locul Capatanii. Daca traditia iconografica a preluat acest detaliu, provenit din izvoarele apocrife, este pentru ca el a servit la evidentierea intelesului dogmatic al icoanei Rastignirii: mantuirea primului Adam prin sangele lui Hristos, Noul Adam, Care S-a facut om ca sa mantuiasca neamul omenesc. (Vladimir Lossky)
|
|
||||
|
||||
![]()
Deci, sa inteleg ca reprezentarea acestui craniu ar indica motivul rastignirii Domnului - ridicarea omului din moarte.
|
|
|||
|
|||
![]()
Vreau sa intreb si eu ceva. De ce exista mai multe tipuri de cruci si nu doar una , cea simpla, pe care S-a rastignit Mantuitorul? Ca am vazut foarte multe modele: una in forma de plus, alta cu mai multe bare orizontale, etc . Multumesc.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Inaltarea Sfintei Cruci | costel | Diverse Sarbatori | 6 | 14.09.2019 00:10:10 |
Acatistul Sfintei Cruci | Florin-Ionut | Rugaciuni | 13 | 05.04.2013 23:51:41 |
Rugaciunea Sfintei Cruci | cristi_1971 | Intrebari utilizatori | 0 | 26.09.2011 08:09:01 |
Semnul Sfintei Cruci | alinnasser2010 | Generalitati | 22 | 30.05.2011 12:06:32 |
Săptămâna Sfintei Cruci | Carmen FUNIERU | Impartasania (Taina Euharistiei) | 1 | 04.09.2010 22:30:41 |
|