|
|
|
|||
|
|||
manastire de maici
stiti cumva unde sunt locuri libere in manastiri,preferabil din arges?ce conditii trebuie sa indeplineasca o femeie pt a intra intr o manastire?
|
|
|||
|
|||
Cred ca in urmatorul link vei gasi o parte dintre informatiile dorite:
http://www.nistea.com/regula.htm |
|
|||
|
|||
;)
mersi__________
|
|
|||
|
|||
;)
cred ca o sa merg in vizita sa vb mai mult cu ele,poate mi recomanda ceva
|
|
|||
|
|||
Citat:
Pe topicul urmator, de asemenea au fost dezbatute aspecte importante care preced intrarea in viata monahala. Nici fuga de ispite, nici fuga de necazuri nu sunt argumente pentru o astfel de hotarare, ci dorinta de a ne dedica viata lui Hristos. Odata ajunsa acolo, trebuie sa stii ca scopul vietii crestine este dobandirea Duhului Sfant. Adica sa devii inger in trup. De aceea, e important sa cauti manastiri in care se respecta randuiala monahala de rugaciune. Daca esti tanara, cauta o manastire cu stareta in varsta, induhovnicita sau cu un astfel de duhovnic. Apoi, trebuie sa stii ca vei fi pusa la incercare pentru a ti se verifica smerenia, rabdarea si toate celelalte virtuti crestine. Daca scopul intrarii in monahism este unul corect, atunci vei lupta cu pacatul si vei dobandi virtuti, fiind apoi un model pentru altii. Dumnezeu sa iti ajute. Drumul spre calugarie ( 1 2 3 ... Ultima pagină) |
|
|||
|
|||
Citat:
cu ajutorul dragostei pot trece marea "Doamne cel ce ai facut cele de deasupra crugului ceresc si ai zidit biserica,Tu pe mine ma intareste intru dragostea Ta ca tu esti marginea doririlor si credinciosilor intarire,unule iubitor de oameni". |
|
||||
|
||||
Citat:
părerea mea este că nu te poți duce să te calugaresti dacă nu ai cercetat măcar o mănăstire. de preferat cât mai multe. și nu ca turist, ci ca pelerin. |
|
|||
|
|||
Citat:
alt exemplu-maria egipteanca-ea fiind prostituata vazandu si starea de pacatosenie la intrare in biserica,se refugiaza in pustie.neavand nici o treaba si nestiind nimic de viata de pustnica,dar a reusit. Pelaghia-de pe vremea Sf Ioan Gura de Aur-o desfranata certata de sfant pt vederea lui inainte.el a avut un vis:se facea ca o porumbita neagra zboara in biserica si se spala devenind mai alba ca zapada.pelaghia se retrage intr o manastire apoi pleaca in locuri necunoscute dandu se barbat.se retrage intr o pestera si si incheie viata acolo. eufrosina,fiica de imparat,fuge de acasa,sustine ca e barbat si se retrage in manastire.etc in zilele noastre sunt multi actori sau cantareti sau orice alta profesie care lasa luxul in favoarea unei vieti simple de manastire,sub diferite motive. deci chiar si un om care traieste in confort,la oras se poate adapta fara sa aiba habar de munca de camp sau la animale,doar punandu si nadejdea in Dumnezeu.doar faptul ca ma gandesc la judecata viitoare fara sa am cu ce sa ma apar,ma infricoseaza si toate suferintele pamantesti mi se par niste nimicuri pe langa vamile vazduhului.cum sa ma fac de plans ingerilor si de batjocura demonilor,sa n o vad pe Maicuta si sa cad in prapastie lipsindu ma de Domnul pt totdeauna?prefer osanda si judecata nedreapta pe pamant decat osanda vesnica.am asteptari de la cuvintele si parerile Domnului ca nu ma duc sa ma fac placuta oamenilor alora.oricum nici in societate n o sa avem parte de slava lumeasca si desarta,fiecare se iubeste pe sine,nepasandu i de nefericirea altuia,de soarta lumii si chiar de propria lor soarta.ei bine vorbind la general,pe mine ma deprima si ma afecteaza cand vad atata nefericire si nedreptate in jurul meu,dar nu mai traiesc fara speranta,ca totul e trecator.eu vreau iertare de la Domnul.mai ales ca exista atatea sanse de iertare,indiferent de pacate.dar sa ti doresti o viata imbunatatita si sa strigi dupa ajutorul lui Dumnezeu e o binecuvantare de la El.nu vreau sa exagerez dar biserica e singurul loc unde ma simt ca acasa. Last edited by rainrainbow; 17.02.2013 at 13:18:51. Motiv: am adaugat si altceva |
|
||||
|
||||
Citat:
du-te, stai acolo o săptămână în rugăciune, muncă și ascultare. după 2-3 mănăstiri gândește-te la ce vrei să faci. |
|
|||
|
|||
Citat:
din moment ce mi doresc f. mult si nu ca pe un fleac,nu cred ca e degeaba. nu poate fi viata asta pt "omul cel vechi"(adica pt noi toti).trebuie sa lasam mofturile si sa imbracam haina pocaintei si invierii.depinde de mine daca vreau sa aleg lupta,sa las mandria si sa urmez adevaratul scop al vietii(mantuirea).mai ales daca Dumnezeu mi a intins o mana de ajutor cu atata dragoste sa ma scoata din marea asta dezgustatoare(scuza mi expresia),cum as putea s o refuz?pana la urma orice lucru obtinut cere osteneala ca nimic nu ti se baga in traista pe degeaba. daca atunci cand iti pui silinta si scapi de un pacat sau mai multe,te simti viu si parca nu mai faci parte din turma "mortilor care si ingroapa mortii lor",cum te ai simti daca ai scapa aprope de toate?(sa nu zic de toate,ca numai Domnul singurul este fara de pacat). din pacate ochii nostrii trupesti sunt prea slabi sa vada ce lupta crancena se da pt sufletele noastre.nu suntem constienti,ne amagim si inca nu ne dezgustam de toata desertaciunea din jurul nostru.ce atata pret pe lumea sta?k nu luam nimic in groapa. citeste sau reciteste viata sfantului Antonie cel Mare,mai ales la partea cu sfaturi. paginiortodoxe.tripod.com/vsian/01-17-cv_antonie_cel_mare.html Last edited by rainrainbow; 20.02.2013 at 16:03:14. Motiv: modificare |
|