|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
Sfantul Arhanghel Gavriil
Daca tot se apropie Buna Vestire, si Sfantul Arhanghel Gavriil, e mesagerul tainelor Dumnezeiesti, as avea o rugaminte, sa descoperim frumusetea acestui Sfant Arhanghel.
Cunoastem din Biblie, ori ba, mai accesam un search /cautare, dar, mi’ar place sa stim cine este acest Arhanghel tainic , purtator al vestilor, celor mai Sublime? Cu o floare, si inaitand in plina lumina, se infatiseaza Fecioarei Maria, si Ii da Vestea, (de la bunul Dumnezeu), care va schimba o intreaga omenire.... |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
||||
|
||||
Ce raspuns astepti? Ce vrei sa afli?
|
|||
|
|||
Mai mult din ceea ce stiu/simt!
|
|
||||
|
||||
Se gasesc destule date pe internet iar a da copy paste nu se numara printre hobbyurile mele.
In linii mari,el si Arhanghelul Mihail sunt cei dintre ce mai importanti ingeri de lumina,ei fiind si capeteniile armatei ingeresti. Gavriil este responsabil cu comunicarea evenimentelor care privesc omenirea la nivel planetar-ingerul Bunei Vestiri(ingerul Mantuirii oamenilor) dar si ingerul care va vesti cea de-a doua venire a Domnului.In reprezentari apare fie cu o trambita(simbol al caracterului comunicational),fie cu un crin alb(simbol al puritatii angelice dar si simbolul Maicii Domnului-dupa cum se stie Dansa este Regina Angelorum),fie cu o creanga de maslin (ca simbol al pacii pe pamant pe care el o anunta).
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
||||
|
||||
Citat:
|
|||
|
|||
Dar nici eu nu am gasit nicaieri in Biblie ca Gabriel este Arhanghel. Scrie clar in citeva locuri ,,ingerul Gabriel,, Doar despre Mihail se spune ca este Arhanghel.
|
|
|||
|
|||
Ati gasit in Biblie ca Gabriel este Arhanghel?.
|
|
||||
|
||||
Avem atatea marturii in viata Bisericii unde Arhanghelul Gabriel se descopera si spune clar ca este conducator al ostilor si sta inaintea lui Dumnezeu
|
|