|
|
||||
|
||||
Citat:
|
|||
|
|||
Citat:
Mai ales ca fata de alte culte, pentru orice penticostali, proba inselarii e la o intindere de mana, e de ajuns sa ia un "vorbitor" si doi talmaci care sa "talmaceasca" independent si imediat vor realiza pacaleala. Nu or fi atat de multi penticostali dar chiar si asa, nu e absolut exclus, statistic vorbind ca unii sa se converteasca la ortodoxie. Bine, daca adaugam conditia ca musai sa se fi convertit in urma unor discutii cu par. Cleopa, probabilitatea statistica scade dar cred ca "protestul" tau se refera la convertirea penticostalilor la ortodoxie la modul general.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 12.10.2017 at 11:05:32. |
|
||||
|
||||
Câtă vreme penticostalii beneficiază de ajutor financiar la greu din afară, câtă vreme "convertirea" la penticostali/adventiși/etc se bazează de cele mai multe ori pe avantaje materiale imediat oferite convertiților, mirarea penticostalului e de înțeles.
|
|||
|
|||
Pare ca pui paie pe foc. In alta ordine de idei, ar fi fost culmea ca tocmai tu sa vezi adevarul, avand in vedere buna ta intelegere cu cei doi, se spune ca cine se asemana se aduna (ca tot s-au mai dat proverbe si poezii pe topic, ochelarii tai nu le-au vazut). Cum spuneam si in mesajul precedent, in functie de cat de afectat are cineva discernamantul, va vedea distorsionat si adevarul si binele, ajungand chiar sa le amestece.
Pentru ca AlinB si-a mentionat el insusi cazierul din trecut, sa luam doar ultima luna si ceva, daca tot esti nelamurit. Doar din ce imi amintesc eu acum au fost sapte persoane care au spus acelasi lucru si s-au plans de comportamentul lui AlinB si agresivitatea lui. Unii au si plecat. Evident, in conceptia ta (voastra) ei sunt toti prosti, slabi si nu sunt la nivelul vostru. Nu stiu daca acum sunt 14 memberii activi pe forum, deci cam jumatate, e suficient? Chiar eu ma pregateam sa plec ieri, dar cand am intrat pe forum sa raspund ultima data la mesaje am vazut ca adminul a mai linistit lucrurile (presupun ca el a fost). Oricum, o linistire temporara, pentru ca nu si-a schimbat nimeni caracterul, va dura doar cateva zile. Si o interventie tardiva, acum un an am spus ca o sa ramana in curand pe forum doar userii mai agresivi, care o sa-i alunge pe ceilalti, eu cred ca asa se va intampla pana la urma. |
|
|||
|
|||
Relaxează-te, nu știu nimic de admin, prost nu țin minte să fi făcut pe cineva (poate îmi scapă?). Hai, știu că poți să te calmezi, ai experință din vechile practici. Acum doar pui rugăciunea minții în loc de o mantră și să vezi ce frumos iese.
|
|
|||
|
|||
Citat:
Legat de parintele Cleopa, chiar domnia sa spune intr-un loc cum a reusit s converteasca o familie de neoprotestanti (nu mai stiu exact daca erau penticostali sau adventisti), punandu-i sa-si faca o cruce. Pe net sunt materiale audio cu discutii ale Parintelui Cleopa cu penticostali. De exemplu acesta: https://www.youtube.com/watch?v=B0521ygWMb8 |
|
|||
|
|||
Totusi, chiar tu ai intrebat. Ai uitat?
Last edited by catalin2; 12.10.2017 at 15:47:26. |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|||
|
|||
Citat:
Citat:
Si iti cam vine sa te crucesti de trei ori cand intelegi ce cred unii ca inseamna convertirea. |
|
|||
|
|||
Citat:
Ei bine, nu ma indoiesc ca acesti habarnisti, descoperind la un moment dat in viata ortodoxia, aceasta sa fie o cale net superioara celei pe care au urmat-o pana atunci. Citat:
Ci doar la un anumit folclor cu parintele Cleopa care converteste familii intregi , ba chiar si autobuze pline cu sectari cam debusolati care, ca printr-o magie, incep sa-si faca de zor semnul crucii. Si, ma gandesc eu, ca si-l faceau si corect, nu ca la catolici. Dar ca exista neoprotestanti care se convertesc la ortodoxie nu contest. Cunosc personal oameni cu care am copilarit si ne-am petrecut tineretile, care s-au convertit la ortodoxie. Astia erau din categoria habarnistilor despre care vorbeam mai sus. In mod special ca sa se poata casatori cu o ortodoxa mai ochioasa. Dar sunt si exemple notabile precum Mihai Oara sau Vasile Tomoioaga, oameni cititi, traitori, cu certa pregatire teologica, care s-au convertit la ortodocsi. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ecumenismul | ancah | Despre Biserica Ortodoxa in general | 43 | 15.04.2014 22:26:13 |
Catolicismul si ecumenismul | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 115 | 18.08.2013 21:21:58 |
Ecumenismul | MadalinS | Generalitati | 0 | 30.09.2007 05:12:34 |
Ecumenismul | IonelaCristina | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 10 | 03.04.2007 18:46:17 |
|