|
|
|||
|
|||
Citat:
Mântuitorul Hristos este Dumnezeu Adevărat. |
|
|||
|
|||
Intrupat pe Pamant fiind. Si primitorii directi fiind Sf. Apostoli. Hm.
|
|||
|
|||
Pai nimeni nu contesta asta! Cel putin pe forum, nu e cineva adept al scrantelii gnostice, ca cica Domnul se intrupase in iluzia unui trup, cum am zice astazi, o holograma 4D, Doamne iarta-ma!. Ticnita erezie! Infinit e ospiciul cosmic, si foarte laxa securitatea!
|
||||
|
||||
...si om adevarat, numai ca SINGURII care au primit in mod direct harul (doar dupa ce Hrtistos a suflat asupra lor si nu altfel), au fost DOAR apostolii
|
|||
|
|||
Citat:
Si multi, multi altii. Si noi, crestinii de astazi. Prin sau fara intermediul Sfintelor Taine. |
|
|||
|
|||
Citat:
E asa amuzant, pe firul asta, sa vad cum colegii ortodocși se straduie sa demonstreze ca ierarhia era si este absolut vitala pentru primirea harului si pentru mantuire. :)))))))))))
|
|||
|
|||
Harul acela era exterior, nu era harul interior, care s-a putut primi dupa Pogorarea Duhului Sfant. Si lui Moise ii stralucea fata, era tot harul exterior. Cu ajutorul acestui har exterior profeteau si Profetii. E diferit de Sola Gratia, cum o intelege protestantismul, care e un fel de mila de la Dumnezeu, nu o energie.
|
|
|||
|
|||
Asta era si erezia lui Pelagius, de care am discutat pana acum. Pelagianistii spuneau ca oamenii nu au nevoie de Botez si Sfintele Taine, se pot mantui singuri, prin fapte.
|
|
|||
|
|||
Acum ceva timp am vorbit cu cativa baptisti, pe un blog baptist. Sustineau aceleasi lucruri, ca in invatatura protestanta. Dar le-am spus ceva la care nu au mai avut raspuns, faptul ca Simon a vrut sa cumpere cu bani transmiterea harului prin punerea mainilor (Faptele Apostolilor, cap. 8). Aceasta arata ca doar Apostolii puteau face asta, nu orice credincios botezat, cum spun protestantii, demonstra trasmiterea apostolica. Nu au stiut ce sa spuna, apoi au spus ca dupa aceea s-a putut face si altfel, cand au aparut protestantii.
|
|
|||
|
|||
Citat:
In acel pasaj se demonstreaza mai multe lucruri: - ca harul nu se poate cumpara cu bani - ca privilegiul minunilor savarsite prin punerea mainilor nu poate fi cumparat cu bani. - ca cei care cred ca pot cumpara cu bani slujbe, drepturi sau functii bisericesti, nu-s pocaiti si o vor sfarsi rau. Acel pasaj nu demonstreaza ca DOAR apostolii aveau dreptul de a-si pune mainile. De altfel, in cazul lui Pavel, vedem ca el a fost botezat cu Duhul Sfant prin unerea mainilor lui Anania, un simplu ucenic, despre care nu ni se spune ca ar fi fost apostol. De asemenea in Fapte 13:1-3 putem observa ca nu apostolii au exercitat punerea mainilor, ci tocmai invers: Simeon, Luciu si Manain, care erau proroci si invatatori, si-au pus mainile si i-au trimis in lucrare pe apostolii Pavel si Barnaba. Cred ca asa ar fi trebuit sa spuna... Last edited by Penticostalul Traditional; 25.09.2017 at 17:47:44. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ecumenismul | ancah | Despre Biserica Ortodoxa in general | 43 | 15.04.2014 22:26:13 |
Catolicismul si ecumenismul | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 115 | 18.08.2013 21:21:58 |
Ecumenismul | MadalinS | Generalitati | 0 | 30.09.2007 05:12:34 |
Ecumenismul | IonelaCristina | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 10 | 03.04.2007 18:46:17 |
|