|
|
|||
|
|||
Citat:
Odata mi-a cerut un cersetor niste bani sa-si cumpere paine de la magazinul de vis-a-vis, iar eu l-am dus la magazin si i-am platit painea pe care (presupunem) ca si-ar fi cumparat-o, iar el a ramas cu gura cascata, nici multumesc n-a zis; probabil ca dupa ce m-am indepartat o fi aruncat-o. Abia apoi mi s-a asezat in inima gandul ca, daca cineva iti cere ceva da-i indiferent pentru ce iti cere. Nu e datoria ta sa-l indrepti si poate ca nu el trebuie indreptat, ci tu.Daca tu ii dai si el isi potoleste o patima, sa-i fie de bine, banii tai l-au usurat; daca nu-i dai, poate se aprinde mai tare si cine stie ce poate face. In viata cea de toate zilele ne spune apostolul Pavel: 1. Cât despre cele ce mi-ați scris, bine este pentru om să nu se atingă de femeie. 2. Dar din cauza desfrânării, fiecare să-și aibă femeia sa și fiecare femeie să-și aibă bărbatul său.(1Cor7,1-2) Asa cum noi il judecam ca sa nu-si ia droguri, sau alcool din banii pe care i-am dat,tot asa ne spune apostolul sa nu ne luam femeie, dar daca ne "arde tare", fiecare sa aiba femeia lui, si aproape toata lumea are femeia sa(cel putin). E mai bine sa ne intrebam(din cand in cand) daca nu cumva cersetorul acela sunt eu.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 17.10.2023 at 07:41:49. |
|