|
|
||||
|
||||
MANASTIREA CLOCOCIOV MANASTIREA BRINCOVENI MANASTIREA TIGANESTI MANASTIREA SINAIA |
|
||||
|
||||
MANASTIREA CARAIMAN MANASTIREA PREDEAL MANASTIREA LAINICI MANASTIREA RARAU p.s.As dori la anul viitor sa trec prin singura trecatoare pe care nu am trecut-o, pasul Rucar-Bran ,sa vad manastirilede lg. Cimpulung Muscel,sa revad manastirile din Dobrogea ,man.Ciolanu ,Zamfira,RARAU ,Lainici,BISERICANI ,cind va fi gata. |
|
|||
|
|||
Sofia, in primul rand iti multumesc pentru tot ce ne-ai povestit. Citesc, recitesc..descoperind de fiecare data ceva nou. O traire un amanunt ce imi scapase.. Acum..am si eu o intrebare, am observat ca in anumite zone pui problema cazarii. Sa inteleg ca se plateste taxa pentru cazare? sau? Eu am fost in Moldova noastra ( si nu numai.. Bucovina, Dobrogea)cam peste tot si niciodata nu am platit taxa sau masa..daca am dat ceva am dat din bunavointa. Singurul loc unde ne-a spus ca trebuie sa contribuim dupa putere a fost manstirea Tarcau. Si asta acum vreo 9 ani (cred). Te rog spune-mi in Maramures, Ardeal trebuie platita cazarea? Nadajduiesc cu ajutorul Domnului sa facem anul acesta un pelerinaj in Ardeal si vreau sa stiu cum sta treaba. Multumesc anticipat!
|
|
||||
|
||||
DA ,EI S-AU CHELTUIT SA POATA CAZA LUMEA SI NU PUTINE CHELTUIELI AU FOST ;NU SINT SUME MARI ,DAR LA 50 OAMENI DIN AUTOCAR BUNUL SIMT CERE CA SA ADUNAM MACAR 10 LEI DE PERSOANA PT DERANJUL ,CARE NU E PUTIN DUPA ATITIA OAMENI CARE FOLOSESC ,PATURI ,GRUPURI SANITARE...si uneori ne mai dau si de mincare ,gratis..dar mai rar se intimpla asta,in functie de posibilitatile fiecarei manastiri!De ex. la man SIHASTRIA am fost invitati sa mincam desi aveam cazare la NEAMT;dar nu am mincat caci era platita o cina la hotel.Si la manastirea COTMEANA este taxa si cam mare 20 lei si fara lenjerie si conditii mai mizere de cazare.Sigur ca la asa conditii de cazare s-au facut cred negocieri de catre preot.Poate ca nu toate manastirile cer.De exemplu la man .VIFORITA SI TISMANA ,unde sint conditii de hotel ,nu este taxa ,ci cit vrea omul sa dea .DC se sta in conditii de hotel ,bunul simt ar putea sa funcioneze si la noi.Depinde si de PREOTUL organizator care stabileste suma pelerinajului!Unii iau niste atentii ,precum ulei ,faina ..varza ,de ex.cind am trecut spre man LAPUS ,unde urma sa fim cazati ,preotul a cumparat in PiSCOLT ,zona SATU MARE,UNDE ERAU MUNTI DE VARZA ,CA ERA TOAMANA SI SEZONUL VERZEI ,A CUMPARAT 5-6 SACI CU VARZA!PT MAICILE DE ACOLO.De ex. la man TISMANA ,preotul a oprit la un supermarket si din banii adunati a luat ulei si faina ;de aci inteleg ca nu s-a platit aicea,la aceste manastiri.Dar cind am mers la man.TOPLITA ,a adunat 10 lei de caciula ,acuma vreo 3 ani!Deci comportamentul este in functie de ce se vorbeste telefonic ,inainte de plecare ,cind se lucreaza la traseu.Fiecare preot are stilul sau ,dar cei mai multi aduna banii pt autocar si cazare per total,nu ne spun cit dau la fiecare manastire. De ex. la man ,NEAMT la hotel un pat este 40 lei,pret afisat!,dar conditii supre r ,hoteliere ,deci mult mai ieftin decit la un hotel!La man BIRSANA este taxa de 20 lei patul ,mi se pare si conditii bune ,dar cu 10 paturi in camere lambrisate si f.f.curate.
|
|
|||
|
|||
Am inteles, multumesc mult Sofia. Asa faceam si noi cand mergam in grup, se strangeau bani si se dadeau la trapeza sau la parintele la cazare. Insa eu nadajduiesc sa merg doar cu familia mea. Ma simt mai bine asa. Oricum am inteles. Crezusem ca sunt taxe fixe ca la hotel..de aceea am intrebat. Multumesc inca odata.
Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
Impresii de la schitul huta
SCHITUL HUTA,BIHOR..noutati ..vechi si noi Schitul HUTA are o vechime care nu se cunoste cu unele dovezi care atesta ca el ar putea exista din anul 1906…cel mai devreme ..sau 1930.Acest schit a avut diferende cu greco-catolicii care au revendicat o multime de terenuri din judetul Bihor ,zona BEIUS ,sub motivatia ca ele au apartinut ,dupa invazia austro-ungara si interventia fortata din ordinal reginei Maria –Teresa,…Greco-catolicilor.Bineinteles ca toate aceste terenuri ,luate in ARDEAL CU JAPCA DE AUSTRO-UNGRIA PE TIMPUL INCERCARII DE MITUIRE A PREOTILOR ORTODOCSI DE ATUNCI ..cu vile si proprietati daca trec la uniatie ,acceptindu-l pe papa,au apartinut romanilor ,care atunci erau considerati ca tolerati in propria lor tara si care aveau dreptul de a fi iobagi pe paminturile luate cu japca de la ei!Asa si terenul schitului HUTA ,a apartinut unui taran roman instarit care avea multe terenuri si vite,paduri ,dar care i-au fost confiscate pentru ca nu a vrut sa-si lase credinta ortodoxa.Acuma ,Greco-catolocii sigur ca au revendicat cu nonsalanta..drepturile lor si au obtinut padurea dimprejurul schitului ,iar acesta fiindu-le ca un spin ORTODOX ..in ochi ,l-au revendicat cum ca ar fi al lor,incrcind sa-l obtina asa..in stilul lor!La proces, in instanta marturia unei batrine ..stra..stramoasa proprietarului in cauza ,nu a fost luata in considerare.Acte in legatura cu proprietatea romanului nu s-au mai gasit ,caci ele au fost distruse ,probabil de cei interesti ..atunci,demult.Asa ca singura care i-a ajutat pe monahi sa ramina cu acest schit prin sentinta irevocabila ,data asta vara,a fost MAICA DOMNULUI ,anume icoana din RUSIA EU SUNT CU VOI SI NIMENI IMPOTRIVA VOASTRA ,icoana pe care preotii au primit-o in dar de la un crestin.Au scos aceasta icoana in procesiune in jurul schitului mai multe zile,..pentru. ca mai tirziu sa afle ca tot atuncea judecatorul trasa delimitarea terenului pentru schit ,ulterior constatindu-se ca era exact corespunzator zonei in care monahii au umblat cu ea ,cu icoana aceasta minunata ,imprejurul schitului.Pina acolo a fost delimitarea aprobata de instanta. Sfinta liturghie a continuat in acest locas ,paraclisul de iarna fiind neincapator pentru atitia participanti din judetul Arad si Bihor ,prezenti azi 1 nov.acolo.Ne-am inchinat la moastele SFINTULUI ONUFRIE ,o minecuta a sf.ILIE LACTUSU ,moaste ale SFINTILOR EPITECT SI ASTION,un femur de la SFINTII DE LA AIUD,moaste ale SFINTULUI IOAN IACOB ROMANUL DE LA HOZEVA. Dupa Sfinta Liturghie am fost invitati la masa ,apoi in biserica ni s-a povestit ceea ce v-am spus ..ba chiar mai multe ..iar apoi am participat si noi la procesiunea pe care monahii o fac zilnic cu icoana MAICII DOMNULUI EU SUNT CU VOI SI NIMENI IMPOTRIVA VOASTRA ,precum si cu alte icoane pe care dintre credinciosi le-au tinut ,pe tot parcursul cintindu-se MAICII DOMNULUI. Ni s-a mai spus ca tot atuncea ,pe 29 august a mai lacrimat aceasta icoana si la o credincioasa din RUSIA,care avea aceasta icoana acasa;icoana si-a schimbat fizionomia pe parcursul lacrimarii ,care lacrimare a continuat si dupa ce icoana a fost stearsa de 3 ori crezindu-se ca s-a udat prin atingere de catre credinciosi,ea devenind mai trista si cu celelalt ochi mai inrosit ,cu buzele mai roze si fizionomie mai trista.Fatza normala si-a recapatat-o dupa vreo luna ,acuma ea arata ca si inainte ,ne spune preotul. Cautind in arhive acte pentru sustinerea cauzei in instanta,au gasit alte acte ,referitoare la statiunea STINA DE VALE ,CARE ATESTA CA GRECO-CATOLICII AU OBTINUT PE NEDREPT ZONE IMPADURITE DE LA ACEASTA STATIUNE ,DESI ACTELE ATESTA CE EI AU AVUT DOAR NISTE TERENURI STINCOASE SI MAI PUTINE!!Aceste dovezi au fost publicate de monahi in ziarul BIHOREANUL ,zicind ei ca vor publica si alte dovezi .Atunci ,la o saptamina a venit la monahi un preot catholic care a incercat sa-I momeasca cu un jeep modern si o vila ,daca nu vor publica si partea a doua si vor face pierdute dovezile.Incercarea esuind ,dupa alta saptamina a venit alt Greco-catolic preot care le-a promis un jeep si administratia tuturor terenurilor pe care ei le-au obtinut in judetul BIHOR.Sigur ca si de data asta au fost refuzati.Am scris toate aceste ..manevratii ale confratilor ca sa stiti toti romanii cu cine avem de-a face !!!.Adevarul este ca in legatura cu STINA DE VALE S-A SESIZAT D.N.A.-ul…dar dupa ce au venit …au plecat tot asa cum au venit…adica ..fara eficienta lor…dar din acest fapt reiese ..eficienta uniatilor..nu vi se pare??…daca totul a ramas pe linie moarta!!Pai chiar asa…zicea dl .ILIESCU ..ca nu ne vindem tara..chiar asa sa fie oare??…ca noi vedem de aici de jos dinspre talpa tarii ca este exact altfel , adica pe dos de ce a zis el..adica nu se face nimica la forurile de sus conducatoare pentru a se demonstra cit de cit ca politicienii….nu ne vind tara! de aproape 20 ani!! Dar patriarhia ,care se multumeste sa dea doar communicate..ineficiente…oare nu are chiar nimica CONCRET DE luat masuri ,de adus dovezi..sau si ea de 20 ani …deeeeeeeeeee…e prietena cu politicienii atei ..care se dau pe linga biserici doar in campanii electorale..mizind pe stupid people..vorba celui care a fost odata in Damaroaia. In aceste conditii noi crestinii orodocsi din ARDEAL ne simtim vinduta credinta chiar de cei care ar trebui sa ne apere pe noi turma credinciosilor si nu sa ne lase la indemina lupilor ..imbracati in vorbe mieroase. Asa ca vedeti cu cine votati....oare se mai gaseste vre-un politician crestin-ortodox care sa se gindeasca ,cit mai este timp, si la credinta stramoseasca ,ce ne-a ajutat sa izbindim in situatii foarte grele de-a lungul timpurilor! Numai MAICA DOMNULUI si a noastra si bunul DUMNEZEU nu ne parasesc daca nu ne lasam credinta dreapta ,daca am fi si smeriti si nu si rai,daca am mai si posti si ne-am ruga mai mult ,daca am cere si discernamint in viata ..si la votare…sa nu votam dupa calculele noastre lumesti ci dupa voia Domnului…daca…daca…daca….cam multi de daca…dar daca nu tinem cont de acesti daca…vaaai de noi!! Domnul si Maica DOMNULUI si a noastra sa ne apere!!..sa ne pazeasca de rele tot mai mari care vor sa se abata asupra noastra!! |
|
||||
|
||||
SCHITUL HUTA,BIHOR..noutati ..vechi si noi Schitul HUTA are o vechime care nu se cunoste cu unele dovezi care atesta ca el ar putea exista din anul 1906…cel mai devreme ..sau 1930.Acest schit a avut diferende cu greco-catolicii care au revendicat o multime de terenuri din judetul Bihor ,zona BEIUS ,sub motivatia ca ele au apartinut ,dupa invazia austro-ungara si interventia fortata din ordinal reginei Maria –Teresa,…Greco-catolicilor.Bineinteles ca toate aceste terenuri ,luate in ARDEAL CU JAPCA DE AUSTRO-UNGRIA PE TIMPUL INCERCARII DE MITUIRE A PREOTILOR ORTODOCSI DE ATUNCI ..cu vile si proprietati daca trec la uniatie ,acceptindu-l pe papa,au apartinut romanilor ,care atunci erau considerati ca tolerati in propria lor tara si care aveau dreptul de a fi iobagi pe paminturile luate cu japca de la ei!Asa si terenul schitului HUTA ,a apartinut unui taran roman instarit care avea multe terenuri si vite,paduri ,dar care i-au fost confiscate pentru ca nu a vrut sa-si lase credinta ortodoxa.Acuma ,Greco-catolocii sigur ca au revendicat cu nonsalanta..drepturile lor si au obtinut padurea dimprejurul schitului ,iar acesta fiindu-le ca un spin ORTODOX ..in ochi ,l-au revendicat cum ca ar fi al lor,incrcind sa-l obtina asa..in stilul lor!La proces, in instanta marturia unei batrine ..stra..stramoasa proprietarului in cauza ,nu a fost luata in considerare.Acte in legatura cu proprietatea romanului nu s-au mai gasit ,caci ele au fost distruse ,probabil de cei interesti ..atunci,demult.Asa ca singura care i-a ajutat pe monahi sa ramina cu acest schit prin sentinta irevocabila ,data asta vara,a fost MAICA DOMNULUI ,anume icoana din RUSIA EU SUNT CU VOI SI NIMENI IMPOTRIVA VOASTRA ,icoana pe care preotii au primit-o in dar de la un crestin.Au scos aceasta icoana in procesiune in jurul schitului mai multe zile,..pentru. ca mai tirziu sa afle ca tot atuncea judecatorul trasa delimitarea terenului pentru schit ,ulterior constatindu-se ca era exact corespunzator zonei in care monahii au umblat cu ea ,cu icoana aceasta minunata ,imprejurul schitului.Pina acolo a fost delimitarea aprobata de instanta. Sfinta liturghie a continuat in acest locas ,paraclisul de iarna fiind neincapator pentru atitia participanti din judetul Arad si Bihor ,prezenti azi 1 nov.acolo.Ne-am inchinat la moastele SFINTULUI ONUFRIE ,o minecuta a sf.ILIE LACTUSU ,moaste ale SFINTILOR EPITECT SI ASTION,un femur de la SFINTII DE LA AIUD,moaste ale SFINTULUI IOAN IACOB ROMANUL DE LA HOZEVA. Dupa Sfinta Liturghie am fost invitati la masa ,apoi in biserica ni s-a povestit ceea ce v-am spus ..ba chiar mai multe ..iar apoi am participat si noi la procesiunea pe care monahii o fac zilnic cu icoana MAICII DOMNULUI EU SUNT CU VOI SI NIMENI IMPOTRIVA VOASTRA ,precum si cu alte icoane pe care dintre credinciosi le-au tinut ,pe tot parcursul cintindu-se MAICII DOMNULUI. Ni s-a mai spus ca tot atuncea ,pe 29 august a mai lacrimat aceasta icoana si la o credincioasa din RUSIA,care avea aceasta icoana acasa;icoana si-a schimbat fizionomia pe parcursul lacrimarii ,care lacrimare a continuat si dupa ce icoana a fost stearsa de 3 ori crezindu-se ca s-a udat prin atingere de catre credinciosi,ea devenind mai trista si cu celelalt ochi mai inrosit ,cu buzele mai roze si fizionomie mai trista.Fatza normala si-a recapatat-o dupa vreo luna ,acuma ea arata ca si inainte ,ne spune preotul. Cautind in arhive acte pentru sustinerea cauzei in instanta,au gasit alte acte ,referitoare la statiunea STINA DE VALE ,CARE ATESTA CA GRECO-CATOLICII AU OBTINUT PE NEDREPT ZONE IMPADURITE DE LA ACEASTA STATIUNE ,DESI ACTELE ATESTA CE EI AU AVUT DOAR NISTE TERENURI STINCOASE SI MAI PUTINE!!Aceste dovezi au fost publicate de monahi in ziarul BIHOREANUL ,zicind ei ca vor publica si alte dovezi .Atunci ,la o saptamina a venit la monahi un preot catholic care a incercat sa-I momeasca cu un jeep modern si o vila ,daca nu vor publica si partea a doua si vor face pierdute dovezile.Incercarea esuind ,dupa alta saptamina a venit alt Greco-catolic preot care le-a promis un jeep si administratia tuturor terenurilor pe care ei le-au obtinut in judetul BIHOR.Sigur ca si de data asta au fost refuzati.Am scris toate aceste ..manevratii ale confratilor ca sa stiti toti romanii cu cine avem de-a face !!!.Adevarul este ca in legatura cu STINA DE VALE S-A SESIZAT D.N.A.-ul…dar dupa ce au venit …au plecat tot asa cum au venit…adica ..fara eficienta lor…dar din acest fapt reiese ..eficienta uniatilor..nu vi se pare??…daca totul a ramas pe linie moarta!!Pai chiar asa…zicea dl .ILIESCU ..ca nu ne vindem tara..chiar asa sa fie oare??…ca noi vedem de aici de jos dinspre talpa tarii ca este exact altfel , adica pe dos de ce a zis el..adica nu se face nimica la forurile de sus conducatoare pentru a se demonstra cit de cit ca politicienii….nu ne vind tara! de aproape 20 ani!! Dar patriarhia ,care se multumeste sa dea doar communicate..ineficiente…oare nu are chiar nimica CONCRET DE luat masuri ,de adus dovezi..sau si ea de 20 ani …deeeeeeeeeee…e prietena cu politicienii atei ..care se dau pe linga biserici doar in campanii electorale..mizind pe stupid people..vorba celui care a fost odata in Damaroaia. In aceste conditii noi crestinii orodocsi din ARDEAL ne simtim vinduta credinta chiar de cei care ar trebui sa ne apere pe noi turma credinciosilor si nu sa ne lase la indemina lupilor ..imbracati in vorbe mieroase. Asa ca vedeti cu cine votati....oare se mai gaseste vre-un politician crestin-ortodox care sa se gindeasca ,cit mai este timp, si la credinta stramoseasca ,ce ne-a ajutat sa izbindim in situatii foarte grele de-a lungul timpurilor! Numai MAICA DOMNULUI si a noastra si bunul DUMNEZEU nu ne parasesc daca nu ne lasam credinta dreapta ,daca am fi si smeriti si nu si rai,daca am mai si posti si ne-am ruga mai mult ,daca am cere si discernamint in viata ..si la votare…sa nu votam dupa calculele noastre lumesti ci dupa voia Domnului…daca…daca…daca….cam multi de daca…dar daca nu tinem cont de acesti daca…vaaai de noi!! Domnul si Maica DOMNULUI si a noastra sa ne apere!!..sa ne pazeasca de rele tot mai mari care vor sa se abata asupra noastra!! |
|
||||
|
||||
am incercat sa pun mai mare scrisul ..dar cu totoate manevratiile tot asa mic mi-a iesit..imi pare rau ...nu cred ca stiu cum sa fac!!
|
|
|||
|
|||
am reluat postarea Sofiei, cu paragrafe si caracterele de editare standard
SCHITUL HUTA,BIHOR..noutati ..vechi si noi In primul rind privirile ne-au fost atrase de ICOANA MAICII DOMNULUI KAZANSKAIA, copie dupa aceea de la Moscova, care in ziua de hram 29 august 2009 a lacrimat cu lacrimi de mir deosebit de frumos mirositor, aceasta icoana fiind atunci scoasa afara, ca de obicei, impreuna cu icoana Mintuitorului, tot din Kazan. Ne-am inchinat fiecare cu cit de mare evlavie am putut fiecare la aceasta frumoasa icoana, la care pe obrazul drept se mai vedeau urmele lacrimarii, iar intre buze.. o lacrima, ce a ramas acolo, poate spre marturia celor indoielnici in credinta. Schitul HUTA are o vechime care nu se cunoste cu unele dovezi care atesta ca el ar putea exista din anul 1906… cel mai devreme.. sau 1930. Acest schit a avut diferende cu greco-catolicii care au revendicat o multime de terenuri din judetul Bihor, zona BEIUS, sub motivatia ca ele au apartinut, dupa invazia austro-ungara si interventia fortata din ordinul reginei Maria–Teresa,…Greco-catolicilor. Bineinteles ca toate aceste terenuri, luate in ARDEAL CU JAPCA DE AUSTRO-UNGARIA PE TIMPUL INCERCARII DE MITUIRE A PREOTILOR ORTODOCSI DE ATUNCI.. cu vile si proprietati daca trec la uniatie, acceptindu-l pe papa, au apartinut romanilor, care atunci erau considerati ca tolerati in propria lor tara si care aveau dreptul de a fi iobagi pe paminturile luate cu japca de la ei! Asa si terenul schitului HUTA, a apartinut unui taran roman instarit care avea multe terenuri si vite, paduri, dar care i-au fost confiscate pentru ca nu a vrut sa-si lase credinta ortodoxa. Acuma, Greco-catolicii sigur ca au revendicat cu nonsalanta... drepturile lor si au obtinut padurea dimprejurul schitului, iar acesta fiindu-le ca un spin ORTODOX.. in ochi, l-au revendicat cum ca ar fi al lor, incercand sa-l obtina asa.. in stilul lor! La proces, in instanta marturia unei batrine...stra... stramoasa proprietarului in cauza, nu a fost luata in considerare. Acte in legatura cu proprietatea romanului nu s-au mai gasit, caci ele au fost distruse, probabil de cei interesati.. atunci, demult. Asa ca singura care i-a ajutat pe monahi sa ramina cu acest schit prin sentinta irevocabila, data asta vara, a fost MAICA DOMNULUI, anume icoana din RUSIA EU SUNT CU VOI SI NIMENI IMPOTRIVA VOASTRA, icoana pe care preotii au primit-o in dar de la un crestin. Au scos aceasta icoana in procesiune in jurul schitului mai multe zile,..pentru ca mai tirziu sa afle ca tot atuncea judecatorul trasa delimitarea terenului pentru schit, ulterior constatindu-se ca era exact corespunzator zonei in care monahii au umblat cu ea, cu icoana aceasta minunata, imprejurul schitului. Pina acolo a fost delimitarea aprobata de instanta. Sfinta liturghie a continuat in acest locas, paraclisul de iarna fiind neincapator pentru atitia participanti din judetul Arad si Bihor, prezenti azi 1 nov. acolo. Ne-am inchinat la moastele SFINTULUI ONUFRIE, o minecuta a sf.ILIE LACATUSU, moaste ale SFINTILOR EPICTET SI ASTION, un femur de la SFINTII DE LA AIUD, moaste ale SFINTULUI IOAN IACOB ROMANUL DE LA HOZEVA. Dupa Sfinta Liturghie am fost invitati la masa, apoi in biserica ni s-a povestit ceea ce v-am spus.. ba chiar mai multe.. iar apoi am participat si noi la procesiunea pe care monahii o fac zilnic cu icoana MAICII DOMNULUI EU SUNT CU VOI SI NIMENI IMPOTRIVA VOASTRA, precum si cu alte icoane pe care dintre credinciosi le-au tinut, pe tot parcursul cantandu-se MAICII DOMNULUI. Ni s-a mai spus ca tot atuncea, pe 29 august a mai lacrimat aceasta icoana si la o credincioasa din RUSIA, care avea aceasta icoana acasa; icoana si-a schimbat fizionomia pe parcursul lacrimarii, care lacrimare a continuat si dupa ce icoana a fost stearsa de 3 ori crezindu-se ca s-a udat prin atingere de catre credinciosi, ea devenind mai trista si cu celelalt ochi mai inrosit, cu buzele mai roze si fizionomie mai trista. Fatza normala si-a recapatat-o dupa vreo luna, acuma ea arata ca si inainte, ne spune preotul. Cautind in arhive acte pentru sustinerea cauzei in instanta, au gasit alte acte, referitoare la statiunea STINA DE VALE, CARE ATESTA CA GRECO-CATOLICII AU OBTINUT PE NEDREPT ZONE IMPADURITE DE LA ACEASTA STATIUNE, DESI ACTELE ATESTA CA EI AU AVUT DOAR NISTE TERENURI STINCOASE SI MAI PUTINE!! Aceste dovezi au fost publicate de monahi in ziarul BIHOREANUL, zicind ei ca vor publica si alte dovezi. Atunci, la o saptamina a venit la monahi un preot catholic care a incercat sa-I momeasca cu un jeep modern si o vila, daca nu vor publica si partea a doua si vor face pierdute dovezile. Incercarea esuand, dupa alta saptamina a venit alt Greco-catolic preot care le-a promis un jeep si administratia tuturor terenurilor pe care ei le-au obtinut in judetul BIHOR. Sigur ca si de data asta au fost refuzati. Am scris toate aceste.. manevratii ale confratilor ca sa stiti toti romanii cu cine avem de-a face !!!. Adevarul este ca in legatura cu STINA DE VALE S-A SESIZAT D.N.A.-ul… dar dupa ce au venit… au plecat tot asa cum au venit… adica.. fara eficienta lor… dar din acest fapt reiese.. eficienta uniatilor.. nu vi se pare??… daca totul a ramas pe linie moarta!! Pai chiar asa…zicea dl .ILIESCU.. ca nu ne vindem tara..chiar asa sa fie oare??… ca noi vedem de aici de jos dinspre talpa tarii ca este exact altfel, adica pe dos de ce a zis el.. adica nu se face nimica la forurile de sus conducatoare pentru a se demonstra cit de cit ca politicienii…. nu ne vind tara! de aproape 20 ani!! Dar patriarhia, care se multumeste sa dea doar communicate.. ineficiente… oare nu are chiar nimica CONCRET DE luat masuri, de adus dovezi.. sau si ea de 20 ani …deeeeeeeeeee… e prietena cu politicienii atei.. care se dau pe linga biserici doar in campanii electorale.. mizind pe stupid people.. vorba celui care a fost odata in Damaroaia. In aceste conditii noi crestinii ortodocsi din ARDEAL ne simtim vinduta credinta chiar de cei care ar trebui sa ne apere pe noi turma credinciosilor si nu sa ne lase la indemina lupilor.. imbracati in vorbe mieroase. Asa ca vedeti cu cine votati....oare se mai gaseste vreun politician crestin-ortodox care sa se gindeasca, cit mai este timp, si la credinta stramoseasca, ce ne-a ajutat sa izbindim in situatii foarte grele de-a lungul timpurilor! Numai MAICA DOMNULUI si a noastra si bunul DUMNEZEU nu ne parasesc daca nu ne lasam credinta dreapta, daca am fi si smeriti si nu si rai, daca am mai si posti si ne-am ruga mai mult, daca am cere si discernamint in viata.. si la votare… sa nu votam dupa calculele noastre lumesti ci dupa voia Domnului… daca…daca…daca…. cam multi de daca… dar daca nu tinem cont de acesti daca… vaaai de noi!! Domnul si Maica DOMNULUI si a noastra sa ne apere!!..sa ne pazeasca de rele tot mai mari care vor sa se abata asupra noastra!! |
|
|||
|
|||
lamuriri
Citat:
trebuie sa selectezi tot scrisul si apoi sa dai click pe litera aceea "A" din stanga sus => si atunci iti va apare totul cu editarea standard a forumului. PS: bineinteles, astea trebuie sa le faci inainte de a posta, in fereastra unde scrii. despre asta vorbeam: Last edited by mirelat; 02.11.2009 at 06:56:10. Motiv: post scriptum |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Impresii din pelerinaje-tari straine | sofiaiuga | Pelerinaje la locuri Sfinte | 194 | 13.11.2013 16:36:28 |
Impresii din pelerinaje -anul 2009 | sofiaiuga | Pelerinaje la locuri Sfinte | 4 | 31.08.2009 22:23:06 |
Impresii de la mitingul de protest contra statului politienesc! | tot-Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 7 | 02.02.2009 17:04:58 |
Impresii din pelerinajul unei minivacante | sofiaiuga | Pelerinaje la locuri Sfinte | 3 | 09.12.2008 03:12:10 |
impresii crestine | eea | Generalitati | 8 | 08.03.2008 12:33:58 |
|