Citat:
În prealabil postat de Iubirea
Cu riscul ca o sa-mi sara iar in cap marii credinciosi ai acestui forum am sa va fac o marturisire, dar nu inainte sa mentionez ca nu contest sub nici o forma duhovnicia si starea de sfintenie a pr.Gheron Iosif Vatopedinul.
Tatal meu nu a fost un om credincios asa cum stim noi ca trebuie sa fie un crestin, nu mergea la biserica si nu se ruga, a fost operat de cancer de colon in 2007...a fost o reusita absoluta, si-a revenit total dar vineri pe 26 decembrie 2008, la ora 11 dimineata, in timp ce se pregatea sa plece intr-o vizita la bunici impreuna cu mama mea, a murit brusc in timp ce vorbea cu mama. A facut comotie cerebrala. OK!!!
Din momentul in care ne-am revenit cat de cat din soc si am realizat ca nu exista cale de intoarcere, am inceput pregatirile de inmormantare...tata deja capatase culoarea mortului cand a fost imbracat si pus in sicriu...eu eram cea care se ocupa sa-i faca actele si cumparaturile...vineri mai spre seara am ajuns acasa...cumparasem printre altele si o iconita sa i-o pun pe maini...cand m-am dus la el, nu mai era nimeni in camera, am inmarmurit...tatal meu era rosu in obraji si zambea...il lasasem cu paloarea mortului si l-am gasit rosu in obraji si cu zambetul pe buze, prima mea reactie a fost de spaima, am crezut ca va deschide si ochii, dar n-a fost sa fie...am poze si dinainte sa se intample asta dar si cu aceasta transformare...
Afara era un ger cumplit...in ziua de luni l-am inmormantat...incepuse sa bata vantul si oarecum sa ninga...tata a fost scos din casa, bagat in biserica si apoi dus la cimitir...nu s-a schimbat absolut deloc cand a luat contact cu aerul de afara...l-am bagat in mormant zambind si rosu in obraji...de asemeni am poze...deci pot dovedi oricand ca tot ce spun e adevarat.
Nu va mai spun ca lumanarile lui stateau aprinse si ardeau pana la capatul infipt in pamant sau ulterior in zapada fara sa se stinga...pomenile si parastasele lui au fost facute fara nici o greutate...inclusiv inmormantarea. In conditiile in care nu am avut loc de veci, a murit a doua zi de Craciun intr-o zi de vineri...nu pot sa spun ca ne scoteau banii afara din casa, si totusi am rezolvat cu actele, cu locul de veci, cu inmormantarea si pomana intr-o maniera pe care niciodata nu am sa o pot intelege...parca usile erau deschise special pentru el si totul s-a rezolvat de la sine.
Cum sa interpretez eu toate astea???
|
Multumim pt impartasirea acestui lucru intim! Odihneasca-se in pace.DAca nu se ruga si nu mergea la biserica ,poate ca sufletul dumnealui era curat,sau cel putin pe placul Domnului.Cine stie de cate ori s-a rugat in gand pt tine si mama ta! Oricum ar mai fi o explicatie .Rugaciunile tale si ale mamei tale pt dumnealui.Dumnezeu ia in considerare si rugaciunile copiilor pt parinti.
Dumnezeu stie ce,de ce,imi pare rau ca nu iti pot oferi un raspuns,insa iti multumesc inca o data pt istorisire.
Doamne ajuta!