|
|
||||
|
||||
postul pentru diabetici!
Buna seara, am o rugaminte pentru cei care au cunostinte despre diabet.Sotul meu a fost diagnosticat cu diabet zaharat tip 2,acum o luna am fost sa ne spovedim in tara,noi locuim in Italia. A primit canon sa tina post lunea, martea si vinerea,nu stiu daca este bine pentru boala lui sa tina post avand in vedere ca nu prea stim sa combinam alimentele intre ele,daca ma poate sfatui cineva asteptam bucurosi,Doamne-ajuta!
|
|
|||
|
|||
Nu sunt expert in domeniu, dar cred ca daca nu depasesti cantitatea de glucide permisa intr-o zi nu conteaza daca alimentele sunt de origine animala sau vegetala. Presupun ca ai o lista cu alimentelele si continutul lor in glucide. Scoate carnea si pune in locul ei ceva cu o cantitate asemanatoare de glucide. Desi cred ca ar fi trebuit sa fie informat si parintele despre boala lui, poate are vreun sfat.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
Mama mea este diabetica, bunica a fost diabetica, fratele meu este diabetic dependent de insulina...face de 6 ori/ zi...regimul lor alimentar este mai mult decat un post...in asa conditii cred ca numai un preot care habar nu are ce este aceasta boala poate da un astfel de canon...
Acum eu zic ca trebuia sa fiti si voi mai expliciti la spovedanie ca e cam greu sa tina post 3 zile/ saptamana in conditiile regimului si asa sever pentru diabet.
|
||||
|
||||
Multumin pentru raspuns,sotul meu ia spus preotului ca are diabet si vreau sa va zic ca are mare vointa in a tine canonul si regimul,problema este ca noi locuim in Italia si deabea maine o sa facem programarea pentru a merge la un centru pentru diabetici, si nu vad cum ne-ar intelege medicii de aici in ceea ce priveste postul.sper sa ne lumineze Dumnezeu si pe noi si pe medici, Doamne-ajuta!
|
|
||||
|
||||
eu zic sa aveti dreapta socoteala...e bine ca are vointa iar Dumnezeu vede si tine cont de asta...dar sa nu uitam ca si doctorii sunt lasati tot pt a ne ajuta...numai ca ne ajuta trupul de aceasta data...iar trupul nostru este templul Duhului Sf...in el salasluieste sufletul...deci si de el trebuie sa ne ingrijim.
Spune-i sotului tau ca e bine sa fie cumpatat si sa nu ignore sfaturile doctorului...poate sa tina post dar cu mare atentie si masura...ca nu e joaca cu aceasta boala.
|
||||
|
||||
multumim de sfat,o sa avem grija!
|
|
|||
|
|||
Si sotul meu are diabet de tip 2 ,din 2006 si va pot spune ca tine si el posturile odata cu mine,deci:se poate manca fasole verde(pastai),conopida,ciuperci(inlocuiesc f.bine carnea),preparate din soia,varza,fructe mai acrute......NU:cartofi,orez,paine alba,banane,struguri..si mai sunt pe net,diverse retete f.bune de urmat.Noi ii multumim lui DUMNEZEU,ca totul merge bine chiar in conditiile in care el chiar posteste miercurea si vinerea. Doamne Ajuta.
|
|
||||
|
||||
Multumim pentru raspuns,la conopida chiar nu ne-am gandit, o sa le difersificam.DOAMNE-AJUTA!
|
|
||||
|
||||
Si bunica mea e diabetica, are vreo 76-77 de ani, dar tot tine post si ajuneaza vinerea. Ce-i drept, ii e mai greu acum, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, se duc toate.
Cel mai rau si mai rau pentru un diabet nu e regimul alimentar, ci stresul. Degeaba tine regim ca la carte, daca se enerveaza, daca are emotii puternice, daca isi face o suta si una de griji... Incercati si tratamentele naturiste, care isi aduc si ele aportul: Fitoterapia - tratarea diabetului zaharat Plantele cu actiune hipoglicemianta, care si-au dovedit eficacitatea de-a lungul timpului sunt:
In alta ordine de idei, ciupercile sunt un inlocuitor excelent pentru carne... Sanatate!
|
||||
|
||||
Citat:
Mă scuzați, cu postul pentru diabetici "nu mă prea am".
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul pentru femeile insarcinate | anculina | Postul | 202 | 27.04.2016 10:39:32 |
Postul si alimentatia pentru sportivi | elcipo | Postul | 39 | 14.04.2016 10:32:16 |
Lasata secului pentru Postul Sfintei Marii | mena2376 | Intrebari utilizatori | 0 | 01.08.2011 16:08:15 |
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 11:24:12 |
postul pentru copii | MarinaAlca | Generalitati | 17 | 19.08.2009 13:31:55 |
|