|
|
|||
|
|||
Bucuria crestina
Bucuria este una dintre cerintele cele mai de seama ale vietii omenesti. Dupa ea alearga sufletul omenesc, dupa cum alearga cerbul dupa izvoarele apelor cristaline. Suntem facuti pentru bucurie precum suntem facuti pentru viata, caci viata fara bucurii este intunecata, apasatoare si pustie".
Credinta noastra ortodoxa este "izvor de bucurii", crestinismul ortodox fiind "religia bucuriei". Domnul nostru Iisus Hristos le-a spus ucenicilor sai: "Acestea vi le spun ca bucuria Mea sa fie intru voi si ca bucuria voastra sa fie deplina" (Ioan 15, 11). Starea de bucurie duhovniceasca este o rugaciune continua. Inseamna sa apartii mai mult cerului decat pamantului. Caci oricare ar fi motivul intristarii crestinului aceasta este de la draci, ne spune parintele arhim. Arsenie Papacioc. Suntem fiinte rascumparate de Dumnezeu, avem pe Dumnezeu in inima noastra, avem putere de a ne sfinti, de a ne indumnezei, de a deveni fii ai lui Dumnezeu dupa har, si de a mosteni viata si bucuria cea vesnica. |
|
|||
|
|||
"Bucurati-va si va veseliti...", ne spune Mantuitorul. Bucuria noastra, a crestinilor, e de la Domnul. O dobandim in masura in care nu mai avem bucurii proprii, ci aproapele devine bucuria noastra.
Pentru Sfantul Serafim de Sarov numarul oamenilor pe care i-a cunoscut, a reprezentat tot atatea prilejuri de a se bucura. "Hristos a Inviat, bucuria mea!", era salutul sau de toate zilele. |
|
|||
|
|||
Mai spunea Parintele Arsenie ca in starea de tristete produsa in suflet isi face cuib diavolul si isi cloceste ouale.
E de retinut indemnul sau: Când sunteti tristi, gânditi-vă la lucrul ăsta: "Stai, că este ceva drac aici!" Si nu acceptati. |
|
|||
|
|||
Citat:
Pacea Domnului peste voi si Domnul sa va-n-bucure.Amin. Last edited by mihaila_alin; 05.01.2011 at 16:59:23. |
|
||||
|
||||
Bucuria crestina
Bucuria crestina incepi sa o simti cu adevarat atunci cand il vezi pe Dumnezeu
pretutindeni, in firul de iarba ce se iteste la soare, in gazulita mititica ce se urca pe el, in bobocul de floare ce se desface sau pe chipul aproapelui ce vine catre tine. In lucrurile mici, in cele simple, in cele smerite il vei afla in primul rand. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
Citat:
Acelasi amanunt surprins de Parintele Arsenie apare aici, in cuvintele pe care Domnul le adauga: "Cand faci bine, oare nu-ti este fata senina? Iar de nu faci bine, pacatul bate la usa si cauta sa te tarasca, dar tu biruieste-l!" |
|
||||
|
||||
E bine ca se dau diferite interpretari bucuriei. Dar cel mai ziditor cred ca ar fi sa dam exemple cand am fost cuprinsi de bucurie.
In cadrul unei conferinte, un student l-a intrebat pe Parintele Teofil Paraian daca nadajduieste sa-si recapete vederea in lumea aceasta. La aceasta intrebare Parintele a raspuns: "Nu. Si daca in Imparatia Cerurilor Dumnezeu imi va spune "Tu sa ramai asa cum esti", eu i-as raspunde strigand "Slava Tie, Doamne, Slava Tie!". Ramai fara cuvinte. Un om care nu a vazut niciodata, nu se arata suparat, ci mai mult, spune ca daca asa vrea Dumnezeu, ca el sa ramana si "dincolo" nevazator, nu-i ramane decat sa-L slaveasca. Nu face asta din inconstienta, ci din faptul ca se hranea cu Bucurie. Asa ca cel ce doreste sa ajunga la bucurie, poate ajunge, numai cu conditia ca el sa traiasca intr-un mod placut lui Dumnezeu. Nu exista om care sa implineasca voia lui Dumnezeu si sa ramana lipsit de bucurie. |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Citat:
Domnul si Maica Domnului sa fie cu voi.Amin. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Bucuria lumeasca | jenica | Pocainta | 17 | 22.11.2011 02:39:04 |
Bucuria postului | Marius22 | Generalitati | 22 | 21.06.2011 21:54:21 |
Bucuria crestinului | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 1 | 27.03.2011 00:14:21 |
CARTILE - Bucuria mea! | geo.nektarios | Stiri, actualitati, anunturi | 23 | 24.02.2009 02:00:06 |
Bucuria Craciunului!... | silverstar | Generalitati | 152 | 26.12.2008 13:43:05 |
|