|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
Citat:
De aceea, dacă o mâncare smintește pe fratele meu, nu voi mânca în veac carne, ca să nu aduc sminteală fratelui meu. (1 Corinteni 8:13) Vezi in ce conditii nu se consuma carne? Mai citeste ptietene...si mai ales, sa intelegi ceea ce citesti!Multa iubire! |
|
|||
|
|||
Citat:
multa iubire |
|
||||
|
||||
esti amuzant! Si inca astept raspunsul la mesajul meu de aseara!Doamne ajuta
|
|
|||
|
|||
Citat:
Citat:
daca discutam ceva COMBATE/MA CU ARGUMente LA TEMA RESPECTIVA nu cu vrajeli cum a r trebui sau nu sa fiu eu .... pe mine nu ma intereseaza cu esti tu .... aste numai Dumnezeu stie .... INFORMATIA ramine .... multa iubire |
|
||||
|
||||
prietene, cred ca de la prea multe verdeturi, nu mai este deloc atent.Citeste TOT capitolul din al carui verset am citat eu mai sus si vezi la ce se refera! Multa iubire...mai bine zis MULTA ATENTIE!
|
|
|||
|
|||
on topic
Nu stiu daca undeva in scripturi se afirma ca omul a fost alcatuit vegetarian, eu imi amintesc ca undeva se infatiseaza omului din toate cele ce are voie sa consume! Insa, din punctul meu de vedere, vegetarianismul are rolul lui si este benefic! Am experimentat asta pe pielea mea..e drept mi-am pierdut poponetul bine asezat in nadragi , dar nu mai sunt atat de sensibila la boli, nu mai fac alergii(decat la prostii), ma misc mult mai bine , ba indraznesc sa afirm ca parca am inceput sa zbor(ceea ce nu inseamna ca realmente uneori nu sunt aeriana ca deh, femeie sunt si om)...Acum serios vorbind, cineva imi propusese odinioara un exercitiu...Sa multumesc fiecarei legume introdusa in supa , pt a aparut, s-a lasat culeasa , sa multumesc pt ma va hrani alimentandu-ma cu tot ce este necesar organismului, apoi sa binecuvantez supica...Rezultatul? A avut un gust absolut mai bun ca atunci cand le tranteam de-a valma in cratita...In plus , carnea...consumul ei , duce la o anume "ucidere" ...a unei fiinte adusa lumii acesteia...Dar asta e o alta poveste....Pledez pt regimul vegetarian, sugerandu-va sa il experimentati !
|
|
|||
|
|||
Citat:
multa iubire |
|
|||
|
|||
Regimul vegetarian
Nu cred ca omul este vegetarian.
Este adevarat ca in starea paradisiaca, omul era cu totul altfel, nu cunostea pacatul, vorbea cu Dumnezeu etc.. Iar gradina din care se hranea.. Ei bine, as spune ca se poate interpreta metaforic, dar ma tem de interpretari dupa ce-am vazut threadul acesta. Dar daca vorbesti cu un doctor sau cu un nutritionist, iti va spun ca omul este mai degraba adaptat pt consum de proteine. Si chiar am destule cunostinte care au probleme in a consuma fructe sau legume. Chiar in familie am vazut patternuri - preferinte alimentare transmise ereditar, unele atat de particulare incat este clar ca sunt determinate genetic. Chiar in familie stiu oameni care consuma predominant carne si lactate, altii prefera legumele etc.. Eu nu pot avea aceeasi dieta cu mama mea (mare consumatoare de legume) ca ma simt rau fizic, sora mea nu poate manca ceea ce mananc eu (se imbolnaveste) etc.. Si asta in familie! Mi se pare exagerat sa sustii ca omul este neaparat asa si nu altfel. Mai ales daca postesc, vad clar diferenta intre post si liber la proteine animale: ma simt mult mai bine fizic in perioade in care consum lapte, carne, oua. Tind sa cred medicul care sustine ca omul este cel mai bine adaptat consumului de carne (mai ales ca exista atatia aminoacizi esentiali care nu pot fi luati decat din PROTEINE!). |
|
|||
|
|||
..continuare
Mi se pare abuziv sa sustii ca trebuie sa mananci asta si nu altceva. Fiecare om este diferit si are nevoi diferite. Unul se simte bine, pentru altul este f greu, dar Dumnezeu le vede pe toate. Daca luam sfintii drept masura, observam ca sunt destui care nu doar erau vegetarieni, dar unii se hraneau doar cu Sf. Impartasanie. Pai ce sa deduc eu de aici? Ca sa nu mai mananc nimic? Fiecare isi stie masura. Vrei sa postesti, sa nu mananci decat iarba? Pai cred ca nu are valoare daca nu o faci pentru Dumnezeu (nu sa bati toba in targ ca uite ce fac.. Ca ti-ai luau plata de la oameni, nu de la Dumnezeu) si daca nu o faci sub ascultare, cu binecuvantarea duhovnicului. Si iarasi, degeaba nu mananci carne daca stai cu nasul in farfuria aproapelui sa vezi ce mananca ala si daca e bine sau nu! |
|
|||
|
|||
Citat:
si acolo ai de citit ca sa te informezi CORECT multa iubire |
Tags |
post, vegan, vegetarian |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) | Bilibox | Generalitati | 118 | 05.12.2011 09:03:26 |
OMUL NOU - OMUL VECHI | iosif | Pocainta | 32 | 12.04.2011 17:29:42 |
De ce Dumnezeu ne a creat? | KittyNou | Generalitati | 186 | 13.09.2010 22:47:09 |
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! | T-Bone | Generalitati | 13 | 25.08.2007 20:36:20 |
|