|
|
|||
|
|||
Crezi prost.
Asa se impartaseste inainte de prefacerea Sf. Daruri, de unde altundeva Sf. Impartasanie? E drept, corect se face punand intr-o lingurita putin vin SI o particica iar preotul are grija sa nu se piarda nimic. Dar in unele locuri, mai de fitze, cu trafic mare (poate de asta?) se mai face treaba si de mantuiala cum am scris mai inainte. Si binenteles ca daca se mai varsa din vin pe hainele copilului, nu-i bai. Sau cel putin preotul n-a considerat asta o problema demna de semnalat. Pana la urma e doar vin, nu? Eu nu stiu cate astfel de cazuri exista dar am asistat la un caz din asta.
|
|||
|
|||
Să sperăm că este un caz izolat.
|
|
|||
|
|||
Pe care Alin deja îl mediatizează, ca să zic așa...
Dar eu tot nedumerit rămân. De fapt, cum e, fraților? |
|
|||
|
|||
Pai zise dl Zaharia ca se poate reconstitui și cu apă ( agiazma) la nevoie...se pune o părticică mică mică, poate și o firmitură, dc e f mic copilul ( care e făcută din agneț adică pâine stropita cu vin și sfințită, prefăcută în trup și sânge) intr-o linguriță și se dizolva în ceva lichid, să poată fi înghiți ta.
Asta înafară slujbei, dacă te duci la prima ora sau vine pr acasă când e cineva bătrân și bolnav. |
|
||||
|
||||
Citat:
|
|||
|
|||
Pai da, trebuie date simultan ambele specii. Au murit oameni, in acest Est european, pentru ca aceasta impartasaire cu ambele specii sa fie mentinuta. La Cina de taina, Domnul NU a facut o defalcare: "Beti voi si sangele Meu, ca sunteti apostoli, doar Trupul Meu este pentru simplii credinciosi, spre Viata Eterna".
|
|
||||
|
||||
Acea părticică este Trupul și Sângele Domnului, sfințite în Joia Mare și păstrate ulterior în chivotul de pe altar: Ritualul pregătirii sfântului agneț.
|
|||
|
|||
Citat:
(sper ca ai urmarit discutia pana aici ca sa intelegi despre ce vorbesc, ca nu mai repet).
|
|||
|
|||
Eu tot nu înțeleg: există practica de a da bebelușilor o linguriță de vin în momentul Împărtășirii? Da sau nu.
Dacă există, pentru mine e un nonsens, o ciudățenie și un lucru criminal. Dacă nu există, atunci poate formulează careva, poate chiar domnul Zaharia, cum stau de fapt lucrurile. Ce e cu vinul acela? De ce vin și nu Sfânt Sângele Domnului? |
|
|||
|
|||
Pentru ca se impartasesc inainte de Prefacere.
De unde vrei sa ia Sf. Impartasanie atunci? Se ia din cea uscata, pastrat pentru cazurile speciale. Vinul este ca sa alunece mai usor, sa nu ramana in gura si sa existe riscul sa fie scuipata. Din acelasi motiv se da vin si dupa Sf. Impartasanie. Desigur, nu la bebelusi :) Nu inteleg motivul indignarii.