|
|
|||
|
|||
"Sa nu hulim, spunand ca Dumnezeu este drept". (Sf. Efrem Sirul)
|
|
||||
|
||||
Nu pot spune Anca cât o să mai trăiesc că Dumnezeu este nedrept. Nu, nu, nu ! Chiar de ajung în Iad . Sper să mă înțelegi, de nu, tot așa voi spune. Păcatul al meu să fie !
|
|||
|
|||
Drept nu este sinonim cu neiertator. Drept inseamna, ca Dumnezeu va tine cont de Legea pe care a dat-o si pe care El Insusi o respecta.
|
|
|||
|
|||
Sensul lui "nedrept" in acest caz este altul decat ne imaginam noi. Drept de ar fi, ne-ar pedepsi in fiece clipa, caci atat de des gresim; dar cum nu isi respecta Legea, Dumnezeu este nedrept, in favoarea noastra, fiind milos. Deci in acest fel se manifesta "nedreptatea" Lui, nu altfel;adica nu face nedreptati aidoma oamenilor, ci ne tine partea, aratandu-ne mila.
|
|
||||
|
||||
Să nu extragem Invățăturile Sfinților Părinți din contextul lor. Asta este iar un mare pericol ce insăși sectanții au făcut cu Sfânta Scriptură , pe care au maltratato după bunul lor plac , rătăcind și pe alții. Dumnezeu e Drept !
|
|||
|
|||
Citat:
Acum sper ca ai inteles despre ce "nedreptate" e vorba! |
|
||||
|
||||
Sigur , din prima, dar "adversarii" noștri, nu trebuie alimentați cu cele place lor, și nu o să le facem lor jocul ! Eu și tu și cei de bună credință , au înțeles discuția noastră. Slavă lui Dumnezeu pentru toate !
|
||||
|
||||
Citat:
Scriu extrem de repede și sunt acum pe mobil - internet !
|
|||
|
|||
Citat:
Oricum, ma bucur ca s-a clarificat. Intr-adevar, unele lucruri sunt cam greu de digerat la prima vedere. |
|
||||
|
||||
Citat: