|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
Citat:
Mihaela, de ce amesteci asa mestesugit lucrurile? Uite, te ajut eu sa le asezi frumos si cuminte: 1) Nu te-am contrazis niciunde in legatura cu Sfantul Botez. Sunt crestin ortodox si urmez invatatura de credinta a Bisericii si cred in totalitate ce ne invata Duhul lui Hristos in Biserica noastra. 2) Nu despre Taina Botezului a fost dezbaterea aceea. Ci despre cum iau unii de buna o facatura de poza, aruncata acolo cu multa ironie, in semn de batjocura, de unii care se pricep la "credinciosi". Era vorba deci despre inclinatia "ortodocsilor" spre idolatrie, ignoranta, lipsa discernamantului etc. Dur subiectul, nu? 3) Disputa a atins un maxim (de nerozie) cand unii au incercat sa vorbeasca despre imprimarea pe pelicula fotografica a energiei necreate si totodata despre incapacitatea sfintitilor slujitori si a tuturor crestinilor prezenti acolo de a vedea ceea ce numai tu (si alti "dreptmaritori" coplesiti emotional de luminite) vedeati. 4) Concluzia (mea) era ca acolo avem de-a face cu o adaugare de efecte luminoase, prin prelucrarea pe computer, a unei banale (nu lipsita de importanta, ci obisnuita, la fel ca oricare alta) slujbe. Nimic excentric, nimic "minunat", ci minunea obisnuita (sic!) a Tainei Botezului. 5) Idolatria, isteria si, in final, neputinta de a nu ne da aere de dreptcredinciosi a facut ca acel topic sa fie unul urat si-i foarte bine ca a fost inchis. Imi pare rau ca in atat amar de vreme nu ai binevoit sa iti reconsideri pozitia si ca ai ramas cu impresia paguboasa ca te-am judecat etc. Nu, nu te-am judecat, ti-am spus raspicat si repet impresia ca ai batut campii in postarile acelea, aratindu-te cu totul patimasa in perceperea fotografiei. Ma asteptam sa ai mai mult discernamant. Asta ti-am spus si sustin in continuare, cu riscul ca inclinatia ta binecunoscuta spre inflamare patimasa sa te faca iarasi sa sari ca arsa si sa ne miluiesti cu tone de cugetari duhovnicesti de cea mai inalta clasa. Hai, Mihaela, pune comprese (nicidecum compresie!) pe ganduri... Toate cele bune! |
|
|||
|
|||
Citat:
* Ba suntem concurenti, mai exact adversari. Deoarece dvs. veniti aici pregatit anume (o, ce mult l-ati asteptat pe Ovidiu!, scrieti, si cum ati rasfoit si cercetat anumite threaduri mai vechi...) ca sa ne transmiteti mesajul ca Parintele Arsenie era un ratacit/inselat. Ei bine, eu nu sunt de acord cu aceasta pozitie! Totusi nu afirm ca Parintele este sfant. Nu e de nasul meu sa afirm asa ceva! Consider insa ca v-ar sade bine sa luati aminte tocmai la ceea ce ne recomandati noua: v-am scris intr-o postare precedenta si va repet - asteptati hotararea Sfantului Sinod si nu va mai pronuntati dvs. in locul acestuia! * Am darul timpului precum si alte daruri mai mult decat dvs. Slava lui Dumnezeu! * In linii mari sunt de acord cu ultima dvs. afirmatie. Ar fi desigur multe de discutat... Toate cele bune! |
|
|||
|
|||
Citat:
Cata pasiune in a contracara imaginea unui om inconjurat de evlavia populara! Ce energie teribila aveti, de insistati atat, cu sistematica perseverenta, pentru a sublinia asazisa inselare a Parintelui! Domnule doctor, sunteti sigur ca ceea ce va anima in demersul acesta migalos si statornic este iubirea? Iubirea Adevarului, mai intai. P.S. O lamurire, va rog: ati gasit studiul acela sau l-ati alcatuit dvs. pe blog? |
|
||||
|
||||
Eu cred că da.
|
|||
|
|||
Din nefericire am rasfoit materialul pe care l-ati postat. Scrieti acolo de "grozaviile" Parintelui.
Ei bine, domnule, daca veni vorba de grozavii, in cele cateva minute cat am citit am ramas foarte surprins de grozaviile pe care le scrieti tocmai dvs. acolo! Domnule, inteleg ca treaba e foarte serioasa, mai serioasa decat banuiam... Sunteti sigur ca faceti fata evidentierii propriilor grozavii pe care le-ati scris in monumentul acela de 1500 pagini? Va ganditi ce replici or sa va dea, in afara de mine, alti forumisti? E un talmes/balmes de nedescris acolo, sa ma iertati... In ciuda unei aparente ordonari, continutul e halucinant. Si-i de un comic irezistibil! De pilda faza aia cu gainile hipnotizate....:)))))))) Precum si bizarele interpretari ale presupuselor afirmatii ale Parintelui Arsenie despre Maria Magdalena... Si multe altele. Ce mistificari grosolane! Ce interpretativitate! Acuma nu stiu ce sa fac: sa citesc tot textul si sa ma minunez de grozaviile presarate in el? Sau sa nu risipesc "darul timpului" si sa ma ocup cu ceva mai folositor... Ipoteza ca, citind textul si semnalindu-va grozaviile, v-ar misca cu ceva: este exclusa. La dumneavoastra treaba se pare ca este foarte, foarte serioasa (sistematizata). Betonul nu se misca prin cuvinte omenesti. Imi pare rau, cred ca nu mai e nimic de facut decat a conchide cu amar: pacat de darul timpului! In loc sa scrieti monumentul acela de enormitati (cati ani v-a luat?), ati fi putut, cred, sa faceti ceva mult mai folositor pentru mantuirea dvs. si a semenilor. Mai ales ca sunteti doctor... |
|
||||
|
||||
Găinile hipnotizate făceau 4 oo/zi, sau cum?
|
|||
|
|||
Dadeau palme, pardon, lovituri de aripi la stress, puilor de gaina.
|
|
|||
|
|||
Citat:
Bine v-am găsit! Ne cunoaștem? :) |
|
||||
|
||||
faceau pui si ii hraneau cu biberonul...
|
|||
|
|||
Citat:
Citat:
Plecând de la premisa că părintele și-ar fi atribuit cuvintele Sfinților, adică Marioara primește un răspuns de la părintele citând un Sfânt, aveți aici un răspuns cât de poate de concludent:http://www.crestinortodox.ro/forum/s...5&postcount=58 Citat:
Last edited by ovidiu b.; 26.01.2016 at 17:57:32. |
|