![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Excelent! Primul lucru pe care l-ai spus care chiar impinge discutia inainte. |
|
|||
|
|||
![]()
Dragi forumisti, cred ca lumina sfanta nu e un subiect de negociere. Nu e important ca discutia sa continue, ci sa se termine, chiar si prin interventia adminului, daca altfel nu se poate. Pe un forum ortodox sa ne batem joc de lumina divina??? Pai ia spuneti unde s-a mai pomenit asa ceva?
Scrabble, s-ar putea sa te superi din nou si sa-mi trimiti si mesaje private. Te rog sa eviti blasfemiile, la adresa credintei mele. Daca ai fi avut putina decenta, te-ai fi retras elegant din aceasta discutie. Crestinii nu trebuie sa discute cu ereticii, caci aceasta este porunca bisericeasca. Punct. Voi posta aceste randuri pana cand te vei retrage din aceasta discutie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inteleg ca doriti sa faceti sa para ca si cum eu sunt cel care intretine aceasta discutie, dar este evident pentru oricine citeste ca eu nu fac altceva decat sa rapsund celor care ma interpeleaza. Va mai rog sa intelegeti ca prezenta mea pe acest forum nu este conditionata de antipatia pe care mi-o purtati. Daca crestinii nu trebuie sa discute cu "ereticii", de ce cititi ce am de spus, de ce cautati sa intrati in vorba cu mine? Iar eu nu sunt eretic. O erezie este pervertirea unei credinte existente, alterarea acesteia, introducerea de notiuni/ritualuri noi, schisma etc. Eu nu ma incadrez in aceasta definitie. Numai bine. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Hristos a Inviat!
Un profesor de Patrologie mi-a explicat la un moment dat o chestiune esentiala: si anume ca oamenii nu se inteleg cu adevarat decat atunci cand sunt in acelasi duh. De aceea nici scrierile Sfintilor Parinti nu le intelegem decat daca suntem in smerenie, in duhul in care au fost scrise. La fel, nici minunile nu le putem crede daca nu suntem smeriti ci mandri. Ca sa se implineasca astfel cuvintele lui Hristos: " De n-as fi venit si nu le-as fi vorbit, pacat nu ar avea; dar acum n-au cuvant de dezvinovatire pentru pacatul lor ... De nu as fi facut intre ei lucruri pe care nimeni altul nu le-a facut pacat nu ar avea; dar acum M-au si vazut si M-au urat si pe Mine si pe Tatal Meu. Dar (aceasta), ca sa se implineasca cuvantul cel scris in Legea lor: "M-au urat pe nedrept"." (Ioan 15, 22-25). De 2000 de ani nimic nu s-a schimbat. Iudeii cand au vazut ca Hristos l-a inviat pe Lazar, au vrut sa-i omoare pe amandoi, in loc sa creada ce au vazut. Sunt oameni orbiti care pur si simplu nu vor sa creada si asa inversunati sunt incat ii urasc pe cei ce cred. Cu adevarat nu s-a schimbat nimic, decat ca nu mai pot sa ne omoare direct. Daca ar putea, ne-ar strange de gat, numai sa nu ne mai auda vorbind de Hristos. Pana la urma convertirea ca si credinta e o lucrare dumnezeiasca. Vorbirea noastra ramane vorba goala daca nu e perceputa in duhul in care o spunem. Si este a lui Dumnezeu a face ca necredinciosii sa intre in duhul ortodoxiei, chiar si pentru o clipa. Dumnezeu sa ne intareasca pe toti! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O seara buna tuturor! Doamne ajuta! :)
|
|||
|
|||
![]()
Daca negi existenta lui Dumnezeu nu poti vedea nici minune,nici Sfant,nici nu Il poti intalni vreodata,e logic.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu vad cum poate fi Dumnezeu trist, indiferent de cauza.
Daca n-ar fi stiut viitorul, sunt de acord cu tine, ar fi fost mahnit sa constate ca pe zi ce trece sunt mai indepartat de cele sfinte, in drumul meu catre ateism. Dar Dumnezeu transcede timpul si spatiul, nu? Stie tot ce-a fost, ce este si ce va fi, e doar impresia mea ca aleg sa-l mahnesc, el stiind de la inceputurile timpului cum voi trai, ce voi gandi, cum voi muri. Eu functionez programat, ca toate lucrurile in univers, imi traiesc destinul. Cum poate fi suparat sau mahnit Dumnezeu pe mine daca sunt doar o piesa in creatia lui si el stie de la bun inceput cum va functiona angrenajul? Cred ca-i dai lui Dumnezeu niste caracteristici umane pe care nu are cum sa le aiba, pentru ca daca le-ar avea, i-ar fi negate anumite atribute dumnezeiesti. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Minune, Filmul despre Lumina Sfanta de la Ierusalim | Ion Pop | Generalitati | 3 | 01.08.2011 20:24:58 |
Lumina Sfanta de la Ierusalim: Rezultatele analizei fizicienilor | georgeval | Teologie si Stiinta | 25 | 24.11.2010 23:00:06 |
Sfanta Lumina de la Ierusalim | FLORINUTA | Intrebari utilizatori | 0 | 20.03.2010 17:03:23 |
Sfanta Lumina de la Ierusalim | ileana61 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 40 | 17.01.2009 17:56:11 |
|