Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.09.2012, 01:25:24
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Fain discurs, de corason asa.

Sunt sigur ca ar umple de lacrimi cel putin doua randuri de banci pline de binecredinciose din casa de adunare.

Acum, hai sa intzepam balonul.

Vezi tu, problema apare in momentul in care fiecare alege ce crede ca sunt invataturi umane si invataturi divine.

Neoprotestantul cand tine discursuri ca cele de mai sus, desigur ca gandeste ca ale lui sunt cele exclusiv divine, pentru ca sunt putine si desprinse din colaje biblice (fanteziste, dar ce conteaza?) iar ortodoxul (care saracul, n-a auzit de Biblie, ca a cazut din cer direct si exclusiv in poala neoprotestantului) le-a impanat cu teorii omenesti si uite asa a sabotat rugaciunea lui Hristos si nu e si el neoprotestant - adica crestinul autentic din vremea apostolioca, teleportat misterios 1500 ani mai tarziu in istorie timp in care a disparut fara urma.
Mai Aline,

Domnul Iisus a venit ca sa fii tu mantuit si ti-a spus ce sa faci pentru asta, n-ai fost acolo acum 2000 de ani? Daca cumva ai lipsit, s-au straduit altii sa scrie pe o hartie cele spuse ca sa nu fii tu acuma pagubit si sa stii cele ce s-au spus si facut pentru mantuirea ta si cele ce ti se cer. Ce este asa de greu?
Reply With Quote
Vechi 02.09.2012, 01:34:20
Banned

Implicit

Citat:
Din pacate il cunosteti dar de pe partea de pe care nu ar trebui.

Eu am afirmat ca pretinde (atunci cand se preface in inger de lumina), nu ca are, si m-ati contrazis.

V-ati pierdut pe drum.

Nu stiu altii ce cred, dar eu afirm ca nu este dogma, este cutuma.

Am citit cele doua postari, ori engleza mea nu e asa buna, ori citatele sunt scoase din context, ori intrebarea nu e formulata corespunzator.
Ce sa fie scos din context?? Este totul reprodus, aveti si linkul ca sa vedeti exact pagina lor.
Iar intrebarea era simpla: sunteti deacord sau nu cele scrise?

Bun, ma bucur ca este cutuma. Era doar o demonstratie a faptului ca trimiteri de genul: mergi si studiaza catehismul daca vrei sa stii dogmele, nu te invata deloc care sunt dogmele ci te invata de-a valma tot felul.

Cat despre prima parte, cred mai degraba ca tu te-ai ratacit pe drum ca doar aici este topicul dedicat dogmelor ori vezi ca te-a tras cineva afara din topic si ai deviat de la el. Deci sa ne intoarcem la topic.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2012, 01:36:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Mai Aline,

Domnul Iisus a venit ca sa fii tu mantuit si ti-a spus ce sa faci pentru asta, n-ai fost acolo acum 2000 de ani? Daca cumva ai lipsit, s-au straduit altii sa scrie pe o hartie cele spuse ca sa nu fii tu acuma pagubit si sa stii cele ce s-au spus si facut pentru mantuirea ta si cele ce ti se cer. Ce este asa de greu?
Lipseste partea a doua a discursului.
Mi se pare ca se termina undeva..in aer.
Era de fapt, despre ce?
Reply With Quote
Vechi 02.09.2012, 01:39:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce sa fie scos din context?? Este totul reprodus, aveti si linkul ca sa vedeti exact pagina lor.
Iar intrebarea era simpla: sunteti deacord sau nu cele scrise?
Pai nu stiu ce ai priceput tu de acolo, ca de fapt asta e intrebarea din spatele intrebarii.

Citat:
Bun, ma bucur ca este cutuma. Era doar o demonstratie a faptului ca trimiteri de genul: mergi si studiaza catehismul daca vrei sa stii dogmele, nu te invata deloc care sunt dogmele ci te invata de-a valma tot felul.
N-a zis nimeni ca trebuie sa te limitezi la catehism.
Mai ales, catehismul e pentru cei credinciosi (ortodocsi) iar tu pici din categoria asta.

Oricum, ar fi folositor si celor non-ortodocsi dar care doresc sincer sa cunoasca credinta ortodoxa.

Tu insa cauti nod in papura.

Citat:
Cat despre prima parte, cred mai degraba ca tu te-ai ratacit pe drum ca doar aici este topicul dedicat dogmelor ori vezi ca te-a tras cineva afara din topic si ai deviat de la el. Deci sa ne intoarcem la topic.
Nu vad cu ce crezi tu ca am cazut pe langa topic, oricum ma bucur daca macar tu ai revenit pana la urma si mai ales ai priceput ce era de priceput..intr-un final. :)

Last edited by AlinB; 02.09.2012 at 01:49:05.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2012, 01:53:03
Banned

Implicit

Citat:
Lipseste partea a doua a discursului.
Mi se pare ca se termina undeva..in aer.
Era de fapt, despre ce?
Postarea 95: definitia dogmei si sursele dogmelor
Postarea 96: modul in care se pune in practica credinta

Intrebarea este: esti deacord cu cele scrise? Sunt toate afirmatii ortodoxe?
Reply With Quote
Vechi 02.09.2012, 02:00:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Postarea 95: definitia dogmei si sursele dogmelor
Postarea 96: modul in care se pune in practica credinta

Intrebarea este: esti deacord cu cele scrise? Sunt toate afirmatii ortodoxe?
Tocmai ca am citit cele doua postari stiu ca nu asta e intrebarea ta de fapt.
Reply With Quote
Vechi 02.09.2012, 02:10:09
Banned

Implicit

Citat:
Tocmai ca am citit cele doua postari stiu ca nu asta e intrebarea ta de fapt.
Cum adica nu-i asta intrebarea mea?? Mai Aline, tu ai chef de poante sau chiar ai raspuns serios?
Reply With Quote
Vechi 02.09.2012, 02:14:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Cum adica nu-i asta intrebarea mea?? Mai Aline, tu ai chef de poante sau chiar ai raspuns serios?
Citat:
Sunteti deacord mai ales cu cele bolduite? Si vi se pare OK ca nu sunt trecute Spovedania si Impartasania?
Scuze, dar nu asta era de fapt, intrebarea(compusa)?
Reply With Quote
Vechi 02.09.2012, 02:39:47
Banned

Implicit

Citat:
Scuze, dar nu asta era de fapt, intrebarea(compusa)?
Nu, ci asta este ceea ce mie mi s-a parut ciudat pentru un site ortodox, intrebarea insa este pentru intregul postarii ca poate din restul ce mie imi pare ortodox poate voua nu vi se pare, sau poate pentru voi totul este ortodox etc. Vroiam sa stiu parerea voastra in legatura cu cele afirmate pe site, daca vi se par intr-adevar ortodoxe sau nu. Acum este mai clar? Voi primi si o opinie legata de acele postari sau inca nu? :)
Reply With Quote
Vechi 02.09.2012, 21:14:23
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Astrology
Stewardship
Answering the Question : "Are you saved?"
Spiritual Exercise
Fasting

Sunteti deacord mai ales cu cele bolduite? Si vi se pare OK ca nu sunt trecute Spovedania si Impartasania?
Nu avem cum sa fim de acord cu astrologia, nu stiu ce cauta acolo si la ce se refera, e ghicitul in stele. Dar sunt multe site-uri in romana, in SUA sunt si unele grupari separate, chiar si romane, de exemplu BO libera.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dogme babesti camy_d Reguli in Biserica 164 03.08.2016 14:46:05
Ce inseamna pentru voi credinta - Dogme sau fapte? sophia Generalitati 69 20.05.2011 03:28:25
Credinta fara dogme? georgeval Generalitati 29 08.07.2010 00:46:11
Biserici Ortodoxe si Biserici Schismatice adelin Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 4 27.01.2010 22:34:48
Diferite slujbe de inmormantare danyel Slujba inmormantarii 10 23.11.2009 13:32:37